6 τρόποι να πιεις τεκίλα like a pro

Ή τεκίλα ή τίποτα

Σύμφωνα με την εμπειρία μου, οι άνθρωποι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Σε αυτούς που σιχαίνονται την τεκίλα και σε εκείνους που είναι οι πιο πιστοί φαν της. Αν ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία, αρχικά, ας κάνουμε παρέα. Έπειτα διάβασε κάποιες χρήσιμες πληροφορίες για το αγαπημένο ποτό.

Κάποιες βασικές πληροφορίες για την tequila

Μπορείς να βρεις διάφορα είδη tequila εκεί έξω. Γενικά υπάρχουν πέντε διακριτά είδη που πρέπει να γνωρίζεις.

Blanco

Πρόκειται για τον πιο κοινό τύπο και αυτόν που είναι πιο εύκολο να συναντήσεις. Δεν έχει παλαιωθεί, έχει απλώς διατηρηθεί σε δρύινα βαρέλια για δύο μήνες.

Joven

Επίσης δεν πρόκειται για είδος που έχει παλαιωθεί. Έχει ένα ανοιχτό, χρυσαφένιο χρώμα, αφού περιέχει tequila blanco σε συνδυασμό με ένα πιο παλαιωμένο είδος που ονομάζεται reposado.

Reposado

Τεκίλα μέσης παλαίωσης. Έχει μείνει σε δρύινα βαρέλια περισσότερο από δύο μήνες και λιγότερο από ένα χρόνο.

Añejo

Τεκίλα που διατηρήθηκε σε δρύινα βαρέλια μέχρι και τρία χρόνια.

Extra Añejo

Πρόκειται για μια ultra aged τεκίλα, αφού έχει μείνει σε σφραγισμένα δρύινα βαρέλια για περισσότερο από τρία χρόνια.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι υπάρχει ακόμα ένα είδος τεκίλα, η Tequila Mixto. Δεν έχει φτιαχτεί από 100% αγαύη. Πρόκειται για ένα mix αγαύης και άλλων σακχάρων.

Πώς θα διαλέξεις την τέλεια τεκίλα

Υπάρχουν δύο απλοί κανόνες που αξίζει να έχεις στο μυαλό σου όταν προσπαθείς να διαλέξεις ένα μπουκάλι τεκίλα.

1| Στο μπουκάλι θα πρέπει να αναγράφεται το εξής: 100% Blue Agave. Γενικά, τα καλύτερα είδη φτιάχνονται καθαρά από αγαύη.

2| Προσπάθησε να δοκιμάσεις την πιο παλιά tequila που είναι διαθέσιμη. Έτσι θα ανακαλύψεις τη μεγάλη διαφορά στη γεύση σε σχέση με τις νεότερες.

6 τρόποι να πιεις τεκίλα like a pro

Miguel Andrade| Unsplash

6 τρόποι να πιεις τεκίλα like a pro

1. Straight

Για να πούμε την αλήθεια, έτσι θα έπρεπε να πίνουμε tequila. Ακολουθώντας τα παραπάνω tips και έχοντας βρει τη σωστή, θα μπορείς να την απολαύσεις και straight.

2. Με λεμόνι & αλάτι

Το να γλείψεις λίγο αλάτι από το χέρι σου πριν πιεις, και με το να φας το εσωτερικό μιας φέτας λεμονιού μετά είναι ίσως ο πιο συνηθισμένος τρόπος να πιει κανείς tequila σήμερα. Αυτή η μέθοδος έχει τις ρίζες της στο Μεξικό: Ο μύθος λέει ότι αυτό το ritual δημιουργήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα. Όσο το ποτό γινόταν πιο δημοφιλές, τόσο έπεφτε η ποιότητά του. Έτσι το αλάτι και το λεμόνι συστήθηκαν ως έναν τρόπο να αντέξει κάποιος την κακή γεύση. Η παράδοση αυτή χαρακτηρίζει ακόμα και σήμερα τη μεξικανική κουλτούρα. Πλέον, αυτός είναι και ο τρόπος που πίνονται οι τεκίλες Blanco ή Joven.

3. Με μπύρα

Αυτός ο τρόπος να πεις τεκίλα ονομάζεται Submarino, υπονοώντας πως προς ένα σφηνάκι tequila βυθίζεται στη μπύρα. Μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Κάποιες φορές απλώς ρίχνοντας το σφηνάκι μέσα σε ένα ποτήρι μπύρας. Άλλες, απλά μπορείς να πιεις πρώτα το σφηνάκι και αμέσως μετά τη μπύρα.

4. Με sangrita

Η sangrita είναι ένας καυτερός χυμός ντομάτας που έρχεται σε ένα σφηνοπότηρο, δίπλα στο σφηνάκι τεκίλα. Ιδανικά, πρέπει να πιεις γουλιές από το ένα και από το άλλο εναλλάξ, για πιο ωραία γεύση.

Πώς θα φτιάξεις τη δική σου sangrita: Ανάμειξε χυμό πορτοκαλιού, χυμό ντομάτας και chilli.

5. Με sangrita & σφηνάκι lime

Αυτός ο τρόπος να πιεις τεκίλα λέγεται Bandera (σημαία). Για αυτό το λόγο, τα σφηνάκια τεκίλα, sangrita και χυμού lime αντιπροσωπεύουν τα χρώματα της σημαίας του Μεξικό -πράσινο, λευκό και κόκκινο. Αυτός ο συνδυασμός πίνεται σιγά σιγά και υπάρχει και σωστή σειρά. Σύμφωνα δηλαδή με τα χρώματα: Πρώτα το χυμό lime, μετά την τεκίλα και τέλος τη sangrita.

6. Με soda

Τυπικά ονομάζεται Tequila Slammer. Αυτό το σφηνάκι πήρε το όνομά του από τον τρόπο που πίνεται. Ένα σφηνάκι τεκίλα αναμειγνύεται με σόδα, αφήνοντας λίγο χώρο στο ποτήρι για τον αφρό. Αφού το τελειώσεις, θα πρέπει να χτυπήσεις το ποτήρι πάνω στο τραπέζι, καλύπτοντας το πάνω μέρος του με το χέρι σου. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να πιεις εναλλακτικά το slammer: αναμειγνύοντας την τεκίλα με ίση ποσότητα λεμονάδας και λευκού κρασιού. Ή χρησιμοποιώντας Sprite και γρεναδίνη.

Πηγή: savoirville.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours