Στον θείο Sam θα φας αυθεντικό αμερικάνικο burger

Λοιπόν, για να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα, αυθεντικό, αμερικάνικο burger ΔΕΝ είναι εκείνο όπου μέσα του στριμώχνονται η Άρτα με τα Γιάννενα, ούτε εκείνο που για να το φας φεύγει σε κάθε μπουκιά χάμω μισό λίτρο σάλτσας και τα 2/3 των υλικών.

Όσοι έχουν φάει αυθεντικό burger στις ΗΠΑ, ξέρουν. Και όσοι ξέρουν, συνειδητοποιούν ότι στην Αθήνα είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να βρεις την σωστή, την ωραία, την αμερικάνικη τη συνταγή, γιατί πολύ απλά η πόλη έχει γεμίσει με φαντεζί και μέτριες προτάσεις.

Αν είσαι από εκείνους που έχουν φάει τα νιάτα τους ψάχνοντας και δοκιμάζοντας, τότε μην ψάχνεις άλλο. Αφέσου στην αγκαλιά του θείου Sam στο Κουκάκι, για να φας τα burger της ζωής σου.

Ο Σταμάτης Μαρινέλης a.k.a. Sam, υπήρξε ανέκαθεν ανήσυχο γευστικά πνεύμα. Έχοντας περάσει αρκετά χρόνια σε μέρη όπου ζουμερά μπιφτέκια, αφράτα ψωμάκια, κρεμώδεις σάλτσες από τσένταρ και καραμελωμένα κρεμμύδια αποτελούσαν νόστιμη καθημερινότητα, ο Sam αγάπησε αυτό το είδος εδέσματος και αποφάσισε να το φέρει στην χώρα της καρδιάς του, περνώντας αρχικά από τα Χανιά και καταλήγοντας στο Κουκάκι.


Εκεί, ακριβώς έξω από το Μετρό Συγγρού-Φιξ, έστησε φέτος τα Sam Burgers. Εκεί θα τον βρεις να ψήνει ακατάπαυστα και να ετοιμάζει με μεράκι τα πιο νόστιμα και αυθεντικά burgers της πόλης. Εκεί θα σου δείξει με το χαμόγελο στα χείλη πόσο αγαπά αυτό που κάνει. Εκεί θα δοκιμάσεις θεϊκές γεύσεις καμωμένες με μεράκι, σε έναν ζεστό και fun χώρο, με τραπεζάκια έξω, γεμάτο memorabilia από τη ζωή του στις ΗΠΑ, και αγαπημένες disco μουσικές από τις “χρυσές” δεκαετίες των 80s και 90s.

Εν αρχή ην το μπιφτέκι. Ψημένο όπως του το ζητήσεις, απολαμβάνεται ιδανικά medium rare για να καταλάβεις πραγματικά πόσο ποιοτικό και νόστιμο κρέας χρησιμοποιεί. Μετά έρχεται το ψωμάκι. Διάολε, τόσο μα τόσο νόστιμο και αφράτο bun! Είναι ελαφρώς γλυκίζον, φτιάχνεται καθημερινά στον φούρνο που συνεργάζονται, με δική τους μυστική συνταγή. Και ύστερα μπαίνουν τα υλικά, με μέτρο και άριστη ποιότητα, βλέπε το πρώτο και καλύτερο του καταλόγου, Americano Burger (6,5€).

Η πίκλα του είναι από μόνη της άκρως γευστική. Κομμένη σύριζα, όπως δηλαδή πρέπει να κόβεται σε ένα αυθεντικό burger, και όχι σε ροδέλες, προσθέτει γευστικό χαρακτήρα και τσαχπινιά. Ύστερα, η βελούδινη, σπιτική κέτσαπ και η κρέμα τσένταρ, αμφότερες μετρημένες σε ποσότητα, αναδεικνύουν το σύνολο, χωρίς να το καπελώνουν.

Εξίσου κορυφαία επιλογή του καταλόγου, το ομώνυμο Sam Burger (8€), περιλαμβάνει λαχταριστό μπιφτέκι, το οποίο καλύπτεται από την ελαφρώς πικάντικη BBQ Mississippi Sauce, και πάνω του αναπαύονται μπέικον, τσένταρ και καραμελωμένα κρεμμύδια, από τα νοστιμότερα που έχεις δοκιμάσει. Βγαίνει και σε XL μέγεθος (12€), αν πεινάς πολύ, με διπλάσια ποσότητα μπιφτεκιού και μπέικον.

Ιδιαίτερο, χάρη στην επίσης χειροποίητη Roquefort Sauce, το New York Βlue Cheese (9,5€) παρουσιάζει έντονο γευστικό ενδιαφέρον, με λίγο μεγαλύτερο μπιφτέκι (180 γρ.), ντομάτα, πίκλες και κρεμμύδι, ενώ το πρωτότυπο Brooklyn, ενισχύεται με BBQ μήλου η οποία του δίνει μια προκλητική γλυκάδα, κρέμα τσένταρ, μαγιονέζα, μπέικον και τραγανά onion rings.


Στο κομμάτι «κοτόπουλο», ο Sam συνεχίζει το σερί του, δίνοντας πόνο. Για παράδειγμα, στο κλασικό Chicken Cheeseburger θα βρεις ένα λαχταριστό φιλέτο κοτόπουλο με liquid smoke σάλτσα, μαγιονέζα, κέτσαπ, μουστάρδα, τσένταρ, ντομάτα και κρεμμύδι, ενώ στο Sam Chicken Burger το ίδιο φιλέτο συνδυάζεται άψογα με την BBQ Mississippi Sauce και τα καραμελωμένα κρεμμύδια.

Οι Wavy Fry Potatoes χρεώνονται μόλις 1€ έξτρα και έρχονται σε πλούσια ποσότητα για να συνοδεύσουν το burger σου, ενώ αν θες να το ζήσεις στα άκρα, οφείλεις να τις συνδυάσεις με κρέμα τσένταρ, μπέικον και BBQ Mississippi  Sauce. Στο τέλος, προτείνουμε να αφήσεις και λίγο χώρο για γλυκάκι, μιας και το σπιτικό, χειροποίητο Cheesecake της Gogo T. με φρέσκες φράουλες και απαλή κρέμα δε θα σε βαρύνει καθόλου.

Τo Sam Burgers θα το βρεις ανοιχτό καθημερινά (εκτός Δευτέρας), από τις 12.30 το μεσημέρι μέχρι τις 12.30 το βράδυ και το Σάββατο μέχρι τη 01.30, ενώ κάνει και delivery μέσω ΅Wolt και Εfood. Αν είσαι σαν κι εμάς και μένεις μακριά, να ξέρεις ότι μπορείς να πάρεις πακέτο burger για το σπίτι και να το απολαύσεις την επόμενη ημέρα – θα είναι το ίδιο νόστιμο!

Νικόλας Γεωργιακώδης

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours