Αν και κάπως παρεξηγημένα τα Εξάρχεια είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες και εναλλακτικές γειτονιές της Αθήνας. Εδώ θα βρει κανείς ότι ζητάει. Από ατμοσφαιρικά μπαράκια, ταβέρνες και τσιπουράδικα μέχρι winebar και ρετρό καφέ.

Μάλιστα η περιοχή ενδείκνυται για όλα τα γούστα καθώς υπάρχουν μέρη για χαλαρό ποτό και παρεΐστικες συζητήσεις, αλλά και μέρη όπου μπορείτε να χορέψετε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Σας παρουσιάζουμε καλύτερα στέκια στην πιο επαναστατική γειτονιά της Αθήνας

Μεταξά 2
Ανδρέα Μεταξά 2

Στην καρδιά των Εξαρχείων υπάρχει ένα συνεργατικό καφενείο όπου κυριαρχεί η φιλική διάθεση και το καλό κλίμα. Το μαγαζί αγαπάει τις vegetarian γεύσεις που συνοδεύουν τέλεια το τσίπουρο. Γαύρος μαρινάτος, χούμους, φάβα, ντάκος, σουτζουκάκια φακής, πράσινες σαλάτες με σάλτσα μουστάρδας και vegan καλαμάκια είναι μερικές από τις γεύσεις που θα δοκιμάσετε εδώ.

Άμα Λάχει στης Νεφέλης
Καλλιδρομίου 69

Στη νοσταλγική ατμόσφαιρα του μεζεδοπωλείου θα απολαύσεις αυγά μάτια με παστουρμά, ρεβύθια φούρνου με σύγκλινο και άγρια χόρτα εποχής, κουσκουσάκι με μπουκιές κοτόπουλου, άγρια μανιτάρια και καπνιστό χοιρινό αλλά και φιλετάκια μπακαλιάρου σε κρούστα από καρύδια με ζακυνθινή αλιάδα.

Warehouse
Μαυρομιχάλη και Βαλτετσίου 21

Το καλύτερο στέκι για να απολαύσετε καλό κρασί. Το κρασί δεν είναι απλά μια τάση. Είναι πάθος, μυρωδιές και νέες γεύσεις. Η μόδα των wine bars μπορεί να ήρθε αργοπορημένα στη χώρα μας, αλλά έχει επηρεάσει την νυχτερινή διασκέδαση, κερδίζοντας αμέσως φανατικό κοινό. Και το Warehouse δεν είναι τυχαία ένα από τα καλύτερα wine bars της Αθήνας. Οι λάτρεις του καλού κρασιού έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν νέες γεύσεις, συνοδεία τυριών και αλλαντικών ή και γευστικών μεζέδων.

Τσιν Τσιν
Κιάφας 6 & Ακαδημίας 76

Το Τσιν Τσιν είναι το ιδανικό μπαρ για να πιείτε το ποτό σας. Σε απόσταση περίπου πέντε λεπτών από τον ιστορικό κινηματογράφο Ιντεάλ, ενδύκνυται για όλους τους σινεφίλ που θέλουν να απολαύσουν ένα ουίσκι (κι όχι μόνο) μετά το σινεμά. Η διακόσμηση είναι εντυπωσιακή με floral ταπετσαρίες, έντονα κόκκινο χρώμα, ξύλινο πάτωμα, vintage καναπέδες και εμπνευσμένες μουσικές.

Φειδίου 2

Πολλοί το ξέρουν και σαν «παππού». Το καφενείο στη Φειδίου γίνεται όλο και πιο δημοφιλές κι όχι άδικα, αφού είναι από τα λίγα στέκια που θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε ζωντανή μουσική κάθε βράδυ. Από τις δέκα μετά ξεκινά η μουσική που θα συνοδέψετε με μπρύρα τσίπουρα κρασί ή μεζεδάκια.

Luxus
Βαλτετσίου 27

Στο πεζόδρομο της Βαλτετσίου βρίσκεται ένα όμορφο cafe-cocktail bar με σκηνικό να θυμίζει κάτι σε Παρίσι και Βερολίνο. Η διακόσμηση είναι αυθεντικό art deco και Chicago Bauhaus, με όμορφο μεγάλο bar, ιδιαίτερα φωτιστικά και επτά τραπεζάκια. Έχει φιλικό προσωπικό και είναι ιδανικό για κουβέντα με την παρέα.  Το απλό ποτό κοστίζει 6€, τα κοκτέιλ ξεκινούν από 7€.

Τραλαλα
Ασκληπιού 45

Στέκι ηθοποιών και γενικότερα του καλλιτεχνικού χώρου είναι κλασικό σημείο συνάντησης εδώ και πολλά χρόνια. Η μουσική είναι πάντα ανεβαστική και κεφάτη, ενώ η δισκόμπαλα θα σας βάλει σε μουντ χορού. Τώρα που πιάνουν τα κρύα αξίζει να δοκιμάσετε ζεστό κόκκινο κρασί με ξηρούς καρπούς.

Nabokov Bar
Ασκληπιού 41

Ένα ρετρό μπαρ με παριζιάνικη ατμόσφαιρα και έντονα κόκκινα χρώματα σας περιμένει από το πρωί για καφέ μέχρι το βράδυ για ποτά και κοκτέιλς, ενώ μπορείτε να δοκιμάσετε νοστιμότατες πίτες και χειροποίητες τάρτες. Σαξόφωνα, τρομπέτες, μυρωδιά Νέας Ορλεάνης είναι μερικά μόνο από τα αυτά που θα σας γοητεύσουν. Και φυσικά πολύ τζαζ μουσική. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απολαύσετε το ποτό σας και να αφεθείτε στη μαγεία των μουσικών αυτοσχεδιασμών.

Kazu
Μαυρομιχάλη 3

Μικρό και αγαπημένο στέκι των ντόπιων. Εδώ αν βρείτε να κάτσετε, θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε ωραίες μουσικές, που βαδίζουν σε πιο indie μονοπάτια, αλλά όχι μόνο. έχει παρεΐστικη ατμόσφαιρα και είναι όσο underground χρειάζεται για να το αγαπήσεις. Αλλά και οι τιμές του είναι δελεαστικές, καθώς τα ποτά ξεκινούν από 5 ευρώ.

Ροζαλία
Βαλτετσίου 58

Η Ροζαλία δεν είναι ένα συνηθισμένο εστιατόριο-ταβέρνα. Είναι ένας καταπράσινος κήπος στο κέντρο της Αθήνας, όαση ανάσας και δροσιάς το καλοκαίρι και ζεστός, γεμάτος θαλπωρή το χειμώνα. Τα φαγητά συνδυάζουν την παράδοση με τις νέες αναζητήσεις στη γεύση αλλά πάνω απ’ όλα είναι φτιαγμένα με μεράκι, γευστικά και σε πολύ προσιτές τιμές.

Πηγή:tvxs.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours

You May Also Like: