του Νικόλα Γεωργιακώδη

Ποιος δεν αγαπά την κινέζικη κουζίνα και εν γένει τις ασιατικές γεύσεις; Γλυκόξινο κοτόπουλο, καυτερές σούπες λαχανικών, noodles, won ton, dumplings…

Τα γράφουμε και μας τρέχουν τα σάλια. Η χαρά μας όμως κόβεται όταν έρχεται ο λογαριασμός. Ναι, η κινέζικη κουζίνα στην Αθήνα «τσιμπάει» και αρκετές φορές χωρίς αντίκρισμα στην ποιότητα.

Τα παρακάτω εστιατόρια λένε是的 (ναι) στην ποιότητα και不 (όχι) στις τσουχτερές τιμές και μας υποδέχονται για τα πιο value for money έθνικ φαγοπότια.

Bao bao
Ιερά Οδός 26, τηλ: 21 0341 0828

Κρυμμένο διαμαντάκι στην καρδιά της πόλης, αυτό το αυθεντικό κινέζικο εστιατόριο φημίζεται για τα ανάλαφρα Baos του, δηλαδή ψωμάκια στον ατμό γεμιστά με ένα σωρό νόστιμους συνδυασμούς. Τα Xiao Long Bao για παράδειγμα γεμίζονται με χοιρινό, λάχανο, καρότο, καλαμπόκι και μπαμπού, ενώ άλλες επιλογές περιλαμβάνουν ψωμάκια γεμιστά με χοιρινό και φρέσκο κρεμμυδάκι, κοτόπουλο με κάρι, και χοιρινό με σάλτσα μπάρμπεκιου. Στον υπόλοιπο κατάλογο θα βρεις παραδοσιακά κινέζικα πιάτα όπως κοτόπουλο Gongbao με τηγανητά λαχανικά και ρύζι, μοσχάρι Szechuan με τηγανητά λαχανικά και ρύζι ατμού ατμού και σούπα noodles με κοτόπουλο, ντοµάτα, ζωµό, φύκι, pak choi, κόλιανδρο, βλαστάρια φασολιών, surimi naruto και αυγό. Ο λογαριασμός στα 15€/ άτομο, με κρασί ή μπίρα, και σε τιμές take away αν κάτσεις στο μπαρ.

Jing Chinese Restaurant
Νίκης 13, Σύνταγμα, τηλ: 2112159352

Παραδοσιακή κινέζικη κουζίνα, όμορφη διακόσμηση που σε βάζει σε σκηνικό ασιατικής ταινίας και πιάτα αυθεντικά που προσελκύουν ασιάτες τουρίστες. Στο Jing θα φας σαν κινέζος εξαιρετική Πάπια Πεκίνου, τραγανά spring rolls, dumplings ατμού γεμιστά με γαρίδ honey beef με γλυκοπικάντικη και καραμελωμένη σάλτσα μελιού, πασπαλισμένο με σουσάμι, και beef chili pot, αυστηρά για τους φαν των καυτερών γεύσεων. Μιας και αναφέραμε τα καυτερά, οτιδήποτε πικάντικο από τον κατάλογο είναι το απόλυτο must αν είσαι λάτρης των έντονων συγκινήσεων. Για ένα πλήρες γεύμα με κρασί, υπολόγισε περί τα 17€/ άτομο.

Chau’s
Αγίου Κωνσταντίνου 66, Ηλιούπολη, τηλ: 21 0973 6500

Το κρατά αληθινό από τα 90s στην περιοχή και παραμένει μια από τις πλέον οικονομικές και ποιοτικές προτάσεις για ασιατικό φαγητό στα προάστια. Στο μαγαζάκι της οικογένειας Tran Van Chau, θα δοκιμάσεις άπαιχτη αυθεντική βιετναμέζικη και κινέζικη κουζίνα, όπως Fresh Rolls, ρολά με μοσχάρι στον ατμό, σούπα Pho, Bo Cuon, χοιρινό με τζίντζερ, σούπερ spring rolls λαχανικών και noodles με γαρίδες. Τα πιάτα είναι χορταστικά σε ποσότητα, το σέρβις δεν μιλά φαρσί ελληνικά αλλά είναι άκρως εξυπηρετικό, η παγωμένη μπύρα Tsingtao συνοδεύει άψογα το γεύμα και ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 12-15€ κατ’ άτομο.

Fan Fan
Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 162, Ηλιούπολη, τηλ: 21 0992 9299

Ακόμα μια εξαιρετική κινέζικη πρόταση στην Ηλιούπο-lee, το Fan Fan έγινε διάσημο για τον πληθωρικό του μπουφέ κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο βράδυ καθώς και Κυριακή μεσημέρι, στον οποίο τρως απεριόριστα και καλά με 15€/ άτομο. Στο μενού θα βρεις μεταξύ άλλων σούπα με κοτόπουλο και καλαμπόκι, ρύζι με αυγό και λαχανικά, κοτόπουλο με μπαμπού και μανιτάρια ή ανανά σε γλυκόξινη σως, μοσχάρι σε σως κόκκινου κάρυ και γάλα καρύδας, τηγανητή μπανάνα με παγωτό και άλλα τέτοια ωραία. Ο λογαριασμός για ελεύθερη επιλογή από τον κατάλογο στα 12-15€/ άτομο, με κρασί ή μπίρα.

Microulee
Στουρνάρη 14, Εξάρχεια, τηλ: 210 3800672

Μπράβο στον εμπνευστή του ονόματος, μπράβο και στον σεφ για τις ασιατικές γεύσεις που ετοιμάζει, μπράβο και για τις πολύ χαμηλές τιμές. Ο κατάλογος είναι πλούσιος και περιλαμβάνει πολλών ειδών σούπες, επιλογές σε sushi, maki, uramaki κ.α. και χορταστικά κυρίως πιάτα όπως τα σιγομαγειρεμένα κομμάτια μοσχάρι σε σάλτσα με λαχανικά (μανιτάρια, πιπεριές και φρέσκο κρεμμύδι), το κοτόπουλο μαγειρεμένο σε γλυκόξινη σάλτσα με πιπεριές, κάσιους και φρέσκο κρεμμύδι και τα Mendake noodles με μοσχάρι, yakisoba sauce και λαχανικά. Ο λογαριασμός για ένα ασιατικό γεύμα με μπίρα ή sake στα 12€ άτομο.

Attic Moon
Ξενοφώντος 10-12, Σύνταγμα, τηλ: 2103227095

Αυθεντικό κινέζικο εστιατόριο με Κινέζους ιδιοκτήτες και προσωπικό, το Attic Moon έχει χτίσει την δική του oriental ιστορία στο κέντρο της πόλης με προσεγμένα πιάτα και καλές τιμές. Εδώ θα δοκιμάσεις τραγανά spring rolls λαχανικών, won ton με τυρί, παϊδάκια με γλυκόξινη σάλτσα, μελιτζανοσαλάτα με σόγια, εξαιρετικά dumplings σε μεγάλη ποικιλία (με λαχανικά, με θαλασσινά, με γαρίδες κ.α.), πάπια με τζίντζερ και φρέσκο κρεμμυδάκι, αλλά και ενδιαφέρουσες επιλογές ταϋλανδέζικης κουζίνας όπως η ταϋλανδέζικη σούπα με κοτόπουλο και το κλασικό και αγαπημένο Pad Thai. Ο λογαριασμός στα 15-18€/ άτομο, με μπίρα.

Singapore chinese restaurant
Κίου 2 και Σάκη Καράγιωργα, Γλυφάδα, τηλ: 21 0962 6266

Must διεύθυνση στη Γλυφάδα για οικονομικό και νοστιμότατο κινέζικο, το Singapore Palace έχει κάτι από την καλτ γοητεία των 90s στη διακόσμηση κάτι που μας αρέσει πολύ και κάθε Κυριακή ετοιμάζει πληθωρικό μπουφέ με 15€/ άτομο και 8€ για τα παιδιά έως 10 ετών. Τις υπόλοιπες ημέρες η ελεύθερη επιλογή από τον κατάλογο εστιάζει σε νοστιμότατα πιάτα με κοτόπουλο, όπως το τηγανιτό με γλυκιά τσίλι σάλτσα ή με κάρυ σως, χοιρινό με μαύρη, γλυκιά και ξινή σάλτσα, χοιρινό μουσού με πιτούλες, noodles με ψιλοκομμεένα λαχανικά και αυγό, ή με αυγό, γαρίδες, κοτόπουλο, μοσχάρι και χοιρινό για τους μερακλήδες, και τραγανή πάπια Πεκίνου ή πάπια με ανανά σε ελαφριά γλυκόξινη σάλτσα. Για ελεύθερη επιλογή από τον κατάλογο, υπολόγισε περί τα 15€/ άτομο, με κρασί.

Πηγή:in2life.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours