Πού θα φας μερικά από τα καλύτερα μπιφτέκια στην Αθήνα

Το φαγητό που έχει συνδεθεί όσο κανένα με την έξοδο στην ταβέρνα, θέλει τηγανητές πατάτες και μπύρα. Στις διευθύνσεις που συγκεντρώνουμε, θα φας τα καλύτερα μπιφτέκια.

Μπιφτέκι με μοσχαρίσιο κιμά, χωρίς πολλά – πολλά, που ψήνεται στα κάρβουνα. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα φαγητό που έχει συνδεθεί όσο κανένα άλλο με την έξοδο σε ταβέρνα. Η πιο εύκολη παραγγελία της ζωής μας είναι μια μερίδα μπιφτέκια, πατάτες τηγανητές και μπύρα. Άντε και μία σαλάτα για να ολοκληρώσει το γεύμα, ειδικά αν έχει ντομάτα που ταιριάζει όσο τίποτα με τον ζουμερό και καλοψημένο κιμά.

Από την επιλογή του κρέατος μέχρι το ζύμωμα και τελικά το ψήσιμο (το θέλουμε τραγανό στο εξωτερικό και ζουμερό μέσα), όλα παίζουν τον ρόλο τους στα μπιφτέκια. Επιλογή κλασική, που αν ξέρεις πού τρως, δεν πρόκειται να σε απογοητεύσει ποτέ.

10 διευθύνσεις για μπιφτέκι στην Αθήνα

Γυρίζουμε όλη την Αθήνα και όχι μόνο για να βρούμε τα πιο νόστιμα μπιφτέκια, που αξίζουν μια θέση στη λίστα σου.

Μαύρος Γάτος

 

Ό,τι κι αν παραγγείλεις στον Μαύρο Γάτο στο Παγκράτι είναι νόστιμο. Οι άνθρωποι που ανέλαβαν στα ’90s την επιχείρηση που μετράει από τη δεκαετία του ’60, διατηρούν τη vintage ατμόσφαιρα και δίνουν τον πρώτο λόγο στο φαγητό. Αξίζει, λοιπόν, να δώσεις ψήφο εμπιστοσύνης στο μπιφτέκι τους, το οποίο φτιάχνεται από μοσχαρίσιο κιμά, χωρίς «πολλά μπαχαρικά» όπως λέει η κυρία Βασιλική, και ψήνεται στα κάρβουνα.

Γίδι

Ο Βασίλης Ακρίβος αγαπάει το κρέας και στο εστιατόριό του μπορεί και βγάζει όλη του την τρέλα: βλέπε burger προβατίνας με φράουλες. Για τους υπέρμαχους όμως της απλότητας, προσφέρει δύο επιλογές στα κάρβουνα δίνοντας προσοχή στην πρώτη ύλη. Μπιφτέκι με μοσχαρίσιο κιμά και προβατίνας για όλους όσοι αγαπούν τη βαθιά αυτή νοστιμιά του κρέατος.

Μιχάλης

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

«Αυτό μας κρατάει και συνεχίζουμε» λέει χιουμοριστικά ο κύριος Μιχάλης. Άδικο δεν έχει. Το διάσημο πλέον μπιφτέκι του Μιχάλη με τη φρέσκια ντομάτα από πάνω, υπάρχει εδώ και 40 χρόνια. Με μοσχαρίσιο κιμά, ψημένο στα κάρβουνα, καταφτάνει στο τραπέζι σου νόστιμο και ζουμερό. Μερικές φορές είναι ωραίο κάποια πράγματα να μένουν ίδια.

Μυρτιά

Οικογενειακή ταβέρνα που φημίζεται για τα κρεατικά και τις μεγάλες μερίδες της, η Μυρτιά δεν σε απογοητεύει ποτέ. Στην παραγγελία με τις μπριζόλες, τα τηγανητά τυροπιτάκια και τα ορεκτικά που φτιάχνονται αποκλειστικά στην κουζίνα, βάλε και μία μερίδα μπιφτέκι. Χορταστικό και ζουμερό και με την επιλογή του λιωμένου τυριού για τους μερακλήδες.

  • Αϊδινίου 55, Νέα Σμύρνη
  • 2109370708

Ο Κοροπούλης

Ένα μπιφτέκι μεγάλων διαστάσεων για δυνατούς παίκτες, βρίσκεις στον Κοροπούλη. Κλασική ταβέρνα για κρέας στον Νέο Κουβαρά, αν θέλεις να συνδυάσεις τη βόλτα στο Σούνιο με μία κλασική στάση για φαγητό.

Στάθης & Γιώτα

Σε αυτή την παρεϊστικη ταβέρνα των νοτίων προαστίων φεύγεις κάθε φορά χορτάτος και χαρούμενος. Επιλέγοντας κρέας αποκλειστικά από τη Φάρμα Χρονά, που βρίσκεται επίσης στο Παλαιό Φάληρο, οι ιδιοκτήτες ψήνουν στα κάρβουνα και το αποτέλεσμα τους ανταμείβει. Ειδική μνεία για το μπιφτέκι γεμιστό με γραβιέρα ή φέτα.

Τρίγωνο

Το Τρίγωνο είναι ένα από τα πιο κλασικά μέρη για καρνιβορικές φιέστες. Η ταβέρνα ξεκίνησε από τους Ανδρέα Κόλλια και Κώστα Καρακασίλη το 1991 και πήρε την ονομασία της από τον τριγωνικό κόμβο που υπήρχε παλιότερα μπροστά από το κτίριο, το οποίο βρίσκεται στην είσοδο του κυρίως οικισμού των Καλυβίων. Εδώ, τα κάρβουνα παίρνουν κυριολεκτικά φωτιά, οι σούβλες γυρνάνε και οι παραγγελίες δίνουν και παίρνουν. Το τεράστιο μπιφτέκι με τη χοντρόκοκκη υφή οφείλει τη νοστιμιά του στο ζύμωμα με ντομάτα και μπαίνει στη μέση για την παρέα.

Αβραάμ

Από τους πιο παλιούς του είδους, ο Αβράαμ είναι από αυτά τα ρετρό στέκια που πας με κλειστά μάτια, επειδή κάποιος στο είπε. Φημίζεται για το ζουμερό κεμπάπ του χρόνια τώρα, οπότε αν βρεθείς προς Δραπετσώνα αξίζει να το επισκεφτείς.

Λευτέρης ο Πολίτης

Δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα το κεμπάπ του Λευτέρη του Πολίτη. Η μερίδα περιλαμβάνει κομμένη πίτα, τρία ζουμερά μοσχαρίσια μπιφτέκακια, ψητή ντομάτα, κρεμμύδι και πιπεριά, αλάτι και καυτερό πιπέρι. Τα λαχανικά αφήνουν τα ζουμιά τους στην πιτούλα και οι τελευταίες μπουκιές είναι απλά του ονείρου.

Νικήτας

Από το 1967, ο Νικήτας στο Ψυρρή είναι διάσημος για τα μπιφτεκάκια του σε όλο τον κέντρο. Το μαγαζί διατηρεί την οικογενειακή ατμόσφαιρα και το μενού παραμένει μικρό. Αν βρίσκεσαι στη γειτονιά και θέλεις μια γρήγορη και οικονομική στάση για φαγητό, ξέρεις τι θα παραγγείλεις.

Πηγή:oneman.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.