O «Παρφές» της Σοφιάννας Παϊδούση είναι το πιο ολοκληρωμένο πακέτο κατά του σχολικού εκφοβισμού!

Ο Παρφές, ένα αγόρι που είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένος από παγωτό, μετακόμισε πρόσφατα με τους γονείς του από τον Βόρειο Πόλο σε μια νέα χώρα του Νότου, σε μια νέα κατοικία, σε μια νέα ζωή. Οι νέοι του συμμαθητές θα τον αποδεχτούν ή θα του δυσχεράνουν τη ζωή του στο σχολείο;

Ένα παραμύθι που αγγίζει ένα μείζον πρόβλημα της σύγχρονης εποχής μας και βασανίζει πολλούς, γονείς, εκπαιδευτικούς και κυρίως μαθητές στη μικρή κοινωνία του σχολείου: τον σχολικό εκφοβισμό (bullying).

 

Συγγραφέας: Σοφιάννα Παϊδούση
Εικονογράφος: Πηνελόπη Λάζαρη
Ηλικία: από 6 ετών
Σελίδες: 80
Είδος: Έντυπο βιβλίο, Fairytale, Picture book, full color
Τόπος & Χρόνος έκδοσης: Αθήνα, Ιούλιος 2019

Bonus

«Φύλακας άγγελος» ο Στρατηγός Μανώλης Σφακιανάκης
& η Κέλλυ Ιωάννου

4 ψυχολόγοι «μπαίνουν» στην ιστορία & παίρνουν τη θέση ενός ήρωα

Εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα & τη Γερμανία γράφουν
δραστηριότητες δημιουργικής γραφής & θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς

7μελής all star team (μουσικοί, εκπαιδευτικοί, συγγραφείς, ηθοποιοί & θεατρολόγοι) αφηγείται την ιστορία (στο Studio Dare)

Η τραγουδοποιός, Μιχαέλα Κυργιαφίνη, μας χαρίζει
αποκλειστικά το μουσικό «Παιδί» της!

Η μουσικός, Βάσω Μιχαηλίδου, γράφει μουσική με το ακορντεόν της!

Λίγα λόγια για τη Συγγραφέα

Η Σοφιάννα Παϊδούση, πάντα αγαπούσε τα παιδιά και κατάφερε να κάνει τ’ όνειρό της πραγματικότητα, σπουδάζοντας νηπιαγωγός στο Τμήμα Εκπαίδευσης & Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία στην Αθήνα.
Mε καταγωγή από τη Χίο και… διακτινισμό διαμονής ανάμεσα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κατερίνη και Κέρκυρα -με οικογένεια κι ένα γλυκό μωρό λίγων μηνών-, εκτός από παραμυθού, καθηγήτρια Αγγλικών και blogger (θέατρο, για παιδιά και ενήλικες, μουσική και βιβλίο), έχει σπουδάσει σενάριο, σκηνοθεσία, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού και θεατρική γραφή. Έχει εξειδικευτεί στο Γραφιστικό Σχεδιασμό, στην επεξεργασία στατικής εικόνας, στο Web Development και στο InDesign, στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Στον ελεύθερό της χρόνο, επιμελείται και επεξεργάζεται ψηφιακά σχολικές ταινίες μικρού μήκους. Το σενάριο της (Η Νέα Γενιά, 2008) έγινε ταινία μικρού μήκους επί 4 το 2017, με τον τίτλο «Schoolikoμπερδέματα ΙΙ», με τις αναρτημένες διαδικτυακές εκδόσεις να έχουν ξεπεράσει συνολικά τις 325.000 προβολές μέσα σ’ ένα χρόνο.
Εκτός από τη λογοτεχνία και τα παραμύθια, της αρέσει να χάνεται σε άγνωστα μέρη στα ταξίδια της, μαζί με την οικογένειά της και το αγαπημένο της σκυλάκι, τον Charlie.

Περισσότερες πληροφορίες για τη συγγραφέα, το έργο της και τους τρόπους απόκτησης του βιβλίου:

http://www.facebook.com/oparfes

http://www.facebook.com/fairytalesbysapaidousi

https://fairytalesbysapaidousi.blogspot.com

https://fairytalesforolderkids.blogspot.com

https://www.youtube.com/channel/UC1okajT-bqR6wt3bZDQ2-XA/

http://www.instagram.com/oparfes

email: oparfes@gmail.com

…για την Εικονογράφο

Η Πηνελόπη Λάζαρη είναι Art & Creative Director, εικονογράφος και ζωγράφος. Αποφοίτησε από τη σχολή Vacalo Art & Design College κι έκτοτε παθιάζεται με τη δουλειά της, λατρεύοντας την εξέλιξη κι ακολουθώντας τους ρυθμούς της εποχής.

BonusTips:
Τέσσερις ψυχολόγοι και/ή σύμβουλοι προσωπικής ανάπτυξης, που δραστηριοποιούνται στην Πιερία, η Έλενα Αναστασιάδου, η Λίζα Κάλφα, η Μελίνα Μακρίδου και η Μαριαλένα Μάρα, ξεχωριστά και διαφορετικά η καθεμία, παίρνουν τη θέση ενός ήρωα στην ιστορία, με την οπτική του ειδικού.

Δραστηριότητες δημιουργικής γραφής έγραψε η Σοφιάννα Παϊδούση
Πρωτότυπους θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς έγραψε η Έλενα Αϊβαζοπούλου

ΣΤΗΝ OFFICIAL ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ (Dare studio) ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΟΙ:

Νίκος Γιακουμάκης (τραγουδοποιός, εκπαιδευτικός), Δομνίκη Καράντζιου (συγγραφέας, ραδιοφωνική παραγωγός), Βάσω Μιχαηλίδου (εκπαιδευτικός, μουσικός), Χάρης Ονούφριος (εκπαιδευτικός), Μαριάνα Ρίζου (θεατρολόγος), ΑργύρηςΤαφραλίδης (ηθοποιός), Ηρακλής Τσαφαρίδης (επιχειρηματίας)

Extra Bonus: Δραματοποιημένος μονόλογος από τον ηθοποιό Δημήτρη Γιώτη

Also available:

English eBook!!!

Coming soon… Εnglish edition: print book & audio book (by Efi Papadopoulou)

About Post Author

+ There are no comments

Add yours