Παρουσίαση του βιβλίου “Έχεις τα πινέλα” στην Αθήνα

Οι εκδόσεις Διόπτρα σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου

ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΠΙΝΕΛΑ – 33 μαθήματα ζωής από τον Νίκο Καζαντζάκη

τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, στις 20:30 στον χώρο The Upper House, Αttica, 6ος όροφος

Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Γιώργος Πράτανος και η πνευματική δικαιούχος του έργου του Νίκου Καζαντζάκη, Νίκη Σταύρου, συνυπογράφουν ένα βιβλίο εμπνευσμένο από το έργο και τη στάση ζωής του μεγάλου στοχαστή.

Οι συγγραφείς θα συνομιλήσουν με τη Ράνια Θρασκιά και τη Τζένη Μελιτά, θα απαντήσουν στις ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψουν αντίτυπα του βιβλίου τους. 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η ουσία της φιλοσοφίας του Καζαντζάκη απαιτεί από τον άνθρωπο μία και μόνο υποχρέωση, την πιο απαιτητική: τον συνεχή αγώνα. Το Έχεις τα πινέλα δεν είναι απλώς όμορφα αποσπάσματα από τα έργα του Καζαντζάκη. Εδώ θα βρείτε έναν τρόπο ολιστικής αντιμετώπισης της ζωής, τον οποίο εφάρμοσε ο ίδιος ο στοχαστής. Ο Καζαντζάκης είναι από τους λίγους ανθρώπους που μετουσίωναν κάθε σκέψη σε πράξη, που βίωνε όλα όσα πρέσβευε, μαζί και τις συνέπειές τους.Ξεχάστε συμπαντικές συνωμοσίες για την εκπλήρωση ονείρων και όσους χαμογελαστοί διατυμπανίζουν πως η ευτυχία είναι επιλογή. Ο προσωπικός αγώνας του καθενός είναι ένας ανήφορος, μια επίπονη διαδικασία για να καταφέρει ο άνθρωπος να μεταμορφωθεί από σκουλήκι που σέρνεται στη γη σε μια πολύχρωμη πεταλούδα. «Δε με νοιάζει ο θάνατος, με νοιάζει η φθορά? αυτή εξευτελίζει τον άνθρωπο. Αυτήν πρέπει να νικήσω…»

About Post Author