Τα έβαλε και η Σοφία Βούλτεψη με τους Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Η υφυπουργός μετανάστευσης και ασύλου, δημοσιογράφος κ. Σοφία Βούλτεψη, εγκαλεί τους “Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα”, γιατί κατατάσσουν τη χώρα μας σε χειρότερη θέση, όσον αφορά στην ελευθερία του Τύπου, από Αφρικανικές χώρες με δικτατορικά καθεστώτα. 

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:  

«Δεν δέχομαι χώρα που έχει δικτατορία να είναι πάνω από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα. Έχουν κάποιο πρόβλημα και το εξηγώ» και προσθέτει,

«Πρέπει να απολογηθούν οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα. Πώς γίνεται όλες οι χούντες να είναι μπροστά; Πρέπει να μας εξηγήσουν με έναν τρόπο πώς είναι μπροστά, για παράδειγμα, η χούντα της Μπουρκίνα Φάσο; Θα σας πω γιατί; Γιατί οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα δεν μπαίνουν στην ουσία, πάνε και τους καταγγέλλει ο καθένας ότι θέλει. Στη χούντα όμως δεν καταγγέλλει κανένας. Είναι δυνατόν το Μπουτάν, όπου έχουμε εξαφάνιση δημοσιογράφων να είναι στη λίστα στο νούμερο 33; Χώρες όπου έχουν επιβληθεί δικτατορίες να λένε ότι είναι υψηλά; Αυτό πραγματικά ζητάω και εγώ από τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα, που τους θεωρώ σοβαρή οργάνωση και πρέπει να αναθεωρήσουν τον τρόπο που το κάνουν.

Δεν μπορούν να μου λένε τώρα ότι η Τυνησία είναι ψηλά, δεν μπορούν να μου λένε για το Μπουτάν, για την Μπουρκίνα Φάσο, για τη Γουινέα Μπισάου, για χώρες που ξέρουμε τι συμβαίνει και αυτές έχουν ελευθερία του Τύπου, επειδή όλοι οι δημοσιογράφοι είναι μαντρωμένοι και στη φυλακή;

Δεν δέχομαι χώρα που έχει δικτατορία να είναι πάνω από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα. Έχουν κάποιο πρόβλημα και το εξηγώ. Εκεί που υπάρχει δικτατορία οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να καταγγείλουν. Είναι απλό αυτό, δεν βρίσκω άλλη λύση».

Αυτά τα λέει, η πρώην δημοσιογράφος και νυν πολιτικός Σοφία Βούλτεψη, η οποία τόλμησε την περίοδο του πολέμου των 44 ημερών μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν το 2020, όταν την καλούσα μαζί με τους υπόλοιπους 24 συναδέλφους της βουλευτές της επιτροπής της βουλής της Ελληνο – αζέρικης φιλίας, να παραιτηθούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άδικη επίθεση στους αδελφούς αρμένιους από το φασιστικό καθεστώς του Αζερμπαϊτζάν, με πήρε τηλέφωνο και με απείλησε ότι θα μου υποβάλλει μήνυση γιατί ανέφερα το όνομά της και της υποδείκνυα, όπως υποστήριξε, πώς να ασκεί πολιτική. 

Η πολιτικός που θεωρεί πως με την απειλή μηνύσεων προς όποιον δημοσιογράφο της ασκεί κριτική, μπορεί να αντιμετωπίζει όσους θεωρεί ότι τη φέρνουν σε δύσκολη θέση και να τους κλείνει το στόμα, αναρωτιέται γιατί η Ελλάδα βρίσκεται σ’ αυτή τη θέση. 

Αυτό λέγεται θράσος, που ξεπερνά κάθε όριο κυνισμού. 

Να λοιπόν γιατί η Ελλάδα κατατάσσεται σ’ αυτή την θέση. Γιατί υπάρχουν πολιτικοί σαν την κυρία Βούλτεψη που θεωρούν ότι με απειλές κλείνουν στόματα κι έτσι παύουν να ασκούνται κριτικές. 

Ε, λοιπόν κάνει λάθος. Υπάρχουν και στόματα που δεν κλείνουν. Κι αυτό ας το βάλει καλά στο μυαλό της η κάθε Βούλτεψη. Η Ελλάδα βρίσκεται στη θέση που έχει κατρακυλήσει, λόγω τέτοιων πολιτικών. 

About Post Author