Τι κι αν ο Φλεβάρης φλεβίσει. Τι κι αν τελειώσουν οι Αλκυονίδες μέρες. Τι κι αν βγάλει πάλι κρύο. Κάποιες μέρες θες αυλή.

Η αυλή, και το ποτό στην αυλή, η κουβέντα στην αυλή, το φλερτ στην αυλή, είναι τόσο μεγάλο κομμάτι στην νυχτερινή ζωή αυτής της πόλης, που δεν θα ξέραμε τι θα κάναμε αλλιώς. Απλά δεν μπορούμε να φανταστούμε τις εξόδους μας χωρίς την χαρακτηριστική άνεση και ξεγνοιασιά που σου προσφέρει το να αράζεις σε έναν ωραίο, ανοιχτό χώρο, να τα πίνεις και να τα λες με τους φίλους σου.

Εντάξει, ωραία όλα αυτά, θα μας πεις. Αλλά οι αυλές είναι για το καλοκαίρι. Τι μας τσαμπουνάς τώρα, Φλεβάρη μήνα; Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι αυλές… σκεπαστές. Επειδή εφόσον η αυλή είναι τόσο απαραίτητο συστατικό της εξόδου στην Αθήνα, προφανώς θα βρίσκαμε τρόπο να τις απολαμβάνουμε και τον χειμώνα. Πάμε να δούμε μερικές από τις καλύτερες…

Upupa Epops

Αλκμήνης 7, Πετράλωνα, τηλ.: 212 1055214

Ποτέ δεν θα πούμε όχι στην ευκαιρία να βγούμε στα υπέροχα Πετράλωνα. Και επειδή το Upupa Epops είναι (σταθερά από την στιγμή που άνοιξε, να τα λέμε αυτά) από τις πιο δημοφιλείς προτάσεις της γειτονιάς. Και σίγουρα σε όλο αυτό βοηθά η πανέμορφη αυλή του, που φροντίζει να σερβίρει αντιθέσεις: Μοντέρνο με κλασικό. Ρομάντζο αλλά και καλοί φίλοι. Και όλες αυτές τις αντιθέσεις τις σερβίρει μαζί με φοβερά κοκτέιλ (από 7€), και πολύ χαρούμενες, κεφάτες μουσικές.

Σπίτι Cocktail Bar

Ανδρέα Παπανδρέου 9, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0683 3677

Το γεγονός ότι το Χαλάνδρι είναι από τις καλύτερες πιάτσες για κοκτέιλ, είναι γνωστό. Επίσης γνωστό είναι πως το Χαλάνδρι δεν είναι και η πιο ήσυχη πιάτσα. Πάντα κάτι γίνεται, οι επιλογές είναι πολλές, και συνήθως… θορυβώδεις. Και μέσα σε όλη την υπέροχη μεθυσμένη φασαρία του κέντρου του, μπαίνεις σε μια στοά και βρίσκεις το απόλυτο Ζεν. Το Σπίτι είναι από τα πιο ιδιαίτερα μαγαζιά της περιοχής, παίζει πάντα μουσικές ανεβαστικές – οργανώνει πού και πού και ενδιαφέροντα events – και φροντίζει να νιώθουμε σαν στο σπίτι μας. Αυτό το λογοπαίγνιο, άραγε, πόσοι το έχουν ξανακάνει; Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Rabbithole

Λέκκα 12, Σύνταγμα, τηλ.: 21 0322 2559

Η αγαπημένη μας κουνελότρυπα. Η μικρή μας χώρα των θαυμάτων μες στη μέση του Συντάγματος. Το Rabbithole, εκτός του ότι παραμένει σταθερά ένα από τα πιο ήσυχα αλλά και ευρηματικά μπαράκια της πόλης, ποντάρει στα ε-ξαι-ρε-τι-κά του κοκτέιλ, στις τέλειες μουσικές αλλά και στο απίθανο συναίσθημα που σου δίνει το να κάθεσαι σε μια αυλή που συνειδητοποιείς ότι έχει ταβάνι, κι ας ορκιζόσουν ότι δυο λεπτά πριν κοίταξες ασυναίσθητα ψηλά και νόμιζες είδες άστρα. Το απλό ποτό στα 6€.

Lab

Τριφυλλίας 71, Αμπελόκηποι, τηλ: 21 5550 0791

Είναι Πανόρμου, αλλά και δεν είναι. Και αυτό είναι πολύ καλό, επειδή η φάση της Πανόρμου έχει την τάση να γίνεται πολύ θορυβώδης από μια ώρα και μετά. Ενώ στο Lab, τα πράγματα γίνονται αλλιώς.. Αράζεις σε έναν χώρο που ταυτόχρονα σου βγάζει αισθήματα ρομαντικά, αλλά και οικεία, παρεΐστικα, ακούς τέλειες εναλλακτικές μουσικές και ξεχνιέσαι. Και είναι καλό να ξεχνιέσαι σε γειτονιές σαν την Πανόρμου, επειδή καλό είναι να θυμόμαστε ότι τέτοια είναι η Αθήνα· σε όποια γωνιά κι αν πας, οι πιθανότητες λένε πως θα βρεις ωραίο μπαράκι που δεν είχες σκεφτεί να κάτσεις.

Πηγή:in2life.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours