«Δεν είναι δυνατόν να διαγράφονται πρόστιμα από επιχειρηματίες (καλώς) για αντίστοιχες περιπτώσεις και στους συνταξιούχους να παρατείνεται η ταλαιπωρία», αναφέρει μεταξύ άλλων το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων αναφορικά με τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε 95.000 συνταξιούχους που αφορούν στα αναδρομικά 2009-’14.

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κατέθεσαν ερωτήσεις στη Βουλή σχετικά με την άρνηση της ΑΑΔΕ να διαγράψει τα πρόστιμα προς 95.000 συνταξιούχους εκφράζει με ανακοίνωσή του το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.

Σε αυτή χαρακτηρίζει ως άδικα τα εν λόγω πρόστιμα που αφορούν στα αναδρομικά που έλαβαν την περίοδο 2009 – 2014, λόγω καθυστέρησης απονομής της σύνταξής τους.

Αναλυτικά:

«Με ξεχωριστές ερωτήσεις που υποβλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες από το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, έφτασε στην Βουλή το «καυτό» θέμα της άρνησης της ΑΑΔΕ να διαγράψει τα άδικα πρόστιμα που έχει επιβάλλει σε 95.000 συνταξιούχους. Πρόστιμα που αφορούν στα αναδρομικά που έλαβαν την περίοδο 2009 – 2014, λόγω καθυστέρησης απονομής της σύνταξής τους. Λες και φταίνε οι ίδιοι οι συνταξιούχοι που το Ταμείο τους καθυστερούσε να τους καταβάλλει τις συντάξεις.

Όμως όλα αυτά για την ΑΑΔΕ του κ. Πιτσιλή δεν σημαίνουν το παραμικρό. Άλλωστε το Οικονομικό Επιτελείο ενδιαφέρεται μόνο για να μαζέψει φόρους. Δίκαιους ή άδικους, μικρή σημασία έχει. Τα 85 εκατ. ευρώ που είναι το φέσι που έχουν επιβάλλει στους συνταξιούχους, θα πρέπει να τα βάλουν στα Δημόσια Ταμεία. Ακόμα και αν γράψουν στα «παλιά τους τα παπούτσια», την ίδια την Δικαιοσύνη, που οι ίδιοι «κόπτονται» ότι τηρούν τις αποφάσεις της…

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, έχει επιδοθεί σε έναν μαραθώνιο ενημέρωσης των πολιτικών κομμάτων. Ως αποτέλεσμα, πριν από δύο εβδομάδες κατατέθηκε σχετική ερώτηση επί του θέματος από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις την περασμένη Πέμπτη, κάτι αντίστοιχο έκανε και το ΚΙΝΑΛ. Είχαν προηγηθεί ξεχωριστές συναντήσεις του προεδρείου του ΕΝΔΙΣΥ, τόσο με την αρμόδια τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, όσο και με τους αντίστοιχους εκπροσώπους του ΚΙΝΑΛ, βουλευτές Γιώργο Μουλκιώτη και Κώστα Σκανδαλίδη.

Υπήρξε απόλυτη κατανόηση του προβλήματος και από τις δύο πλευρές και άμεση ανταπόκριση στο αίτημα των εκπροσώπων των συνταξιούχων, ώστε το θέμα να αποκτήσει την πολιτική διάσταση που πρέπει.

Δεν ζητάμε ελεημοσύνη κύριοι της Κυβέρνησης! Ζητάμε να εφαρμοστούν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις. Δεν είναι δυνατόν να διαγράφονται πρόστιμα από επιχειρηματίες (καλώς) για αντίστοιχες περιπτώσεις και στους συνταξιούχους να παρατείνεται η ταλαιπωρία. Μας έχετε «φεσώσει» με μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ τον καθένα, χωρίς να φταίμε ούτε στο ελάχιστο! Σε καιρό δυσβάστακτης ακρίβειας, μας ζητάτε να πληρώσουμε προκαταβολικά τον φόρο που άδικα μας επιβάλλατε και μετά να διεκδικήσουμε δικαίωση και επιστροφή ποσών, από τα Δικαστήρια. Δηλαδή να ξαναπληρώσουμε δικαστικά έξοδα και να προκαταβάλουμε τον φόρο! Μόνο που τα Δικαστήρια έχουν ήδη λάβει απόφαση υπέρ μας, που εσείς δεν λαμβάνετε υπόψη. Πόση υποκρισία πια, από την Κυβέρνηση των «αρίστων»…

Περιμένουμε την επίσημη απάντηση του αρμόδιου υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, επί του θέματος. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μπορεί και πρέπει να δώσει άμεσα λύση στο δίκαιο αίτημά μας. Ως προϊστάμενος του κ. Πιτσιλή, περιμένουμε να τον βάλει στην θέση του και να του ζητήσει να εφαρμοστούν οι δικαστικές αποφάσεις και οι νόμοι. Επιτέλους, δικαιούμαστε σεβασμό και τον απαιτούμε!

Οι συνταξιούχοι θα κάνουν μαύρο Πάσχα εξαιτίας της ανάλγητης συμπεριφοράς εκπροσώπων της Κυβέρνησης. Απαιτούμε να διορθωθούν τα εξόφθαλμα λάθη και τις αδιανόητες αδικίες. Υπάρχουν 95.000 συνταξιούχοι, που μαζί με τις οικογένειές τους, περιμένουν δικαίωση. Και θα την λάβουν είτε με την συνδρομή της Κυβέρνησης είτε όχι…»

Πηγή:ieidiseis.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author