Σπιτικό ανθότυρο από τον Τάσο Αντωνίου. Συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας μαλακό, λευκό, παραδοσιακό τυρί.

Πιάτο Ορεκτικά

Κουζίνα Ελληνική

Λέξη κλειδί Σπιτικό ανθότυρο

Προετοιμασία 1 ώρα 15 λεπτά

Μερίδες 10

Θερμίδες 180 θερμίδες

Δημιουργός Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 2 λίτρα γάλα με πλήρη λιπαρά
  • 10 γρ. ψιλό αλάτι
  • 15 ml νερό
  • 6 g. κιτρικό οξύ

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το γάλα απευθείας στον κάδο της μηχανής παρασκευής τυριού.
  • Προσθέτουμε αλάτι και το αναμειγνύουμε πολύ καλά με τη μαρίζ, να διαλυθεί στο γάλα. Μετά τοποθετούμε το καλάθι της συσκευής και καλύπτουμε με το καπάκι.
  • Ξεκινάμε το πρόγραμμα 2.
  • Μετά από λίγη ώρα, όταν το διάλυμα αποκτήσει θερμοκρασία 80οC, θα ανάψει η λυχνία στην δεξιά πλευρά των ενδείξεων της συσκευής.
  • Διαλύουμε το κιτρικό οξύ ή ξινό σε 15 ml νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Προσθέτουμε το διαλυμένο ξινό στο γάλα. Ανακατεύουμε ξανά και καλύπτουμε με το καπάκι. Θα δούμε ότι το μείγμα αφρίζει ελαφρώς.
  • Αφήνουμε τη συσκευή να συνεχίσει τη θέρμανση μέχρι τους 90 °C, όπου το άφρισμα θα γίνει πιο αισθητό.
  • Στο ηχητικό σήμα σηκώνουμε το καλάθι και το στηρίζουμε στις ειδικές εσοχές. Το αφήνουμε να στραγγίξει για 30 λεπτά μέχρι να ακουστεί το ηχητικό σήμα.
  • Συντηρούμε το ανθότυρο στο ψυγείο έως και 3 ημέρες.

Βίντεο συνταγής

Πηγή:mamapeinao.gr