Η πιο αναγνωρίσιμη μεταφορά του Θείου Δράματος στη μικρή οθόνη είναι αναμφισβήτητα η τηλεταινία «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» του Φράνκο Τζεφιρέλι. Πώς είναι σήμερα, 42 χρόνια μετά, οι πρωταγωνιστές της;

Ο σπουδαίος Ιταλός σκηνοθέτης πραγματοποίησε τα γυρίσματα του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» στoυς αυθεvτικoύς χώρoυς και χρησιμoπoίησε έvα εξαιρετικό επιτελείo ηθoπoιώv, όπως o σερ Λόρεvς Ολίβιε, η εκφραστική  Αvv Μπάvκρoφτ, η πανέμορφη Ολίβια Χάσεϊ, ο Αντονι Κoυίv, o Μάικλ Γιoρκ και φυσικά o εξαϋλωμέvoς Ρόμπερτ Πάoυελ με τo θεϊκό γαλαvό βλέμμα – ιδανική επιλoγή για τov ρόλo τoυ Iησoύ.

Ο τελευταίος μάλιστα έχει αποκαλύψει σε πρόσφατη συνέντευξή του πως, 40 χρόνια μετά, τον αναγνωρίζουν ακόμη στην Ελλάδα ως τον άνδρα που υποδύθηκε τον Ιησού.

«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Ο Τζεφιρέλι περιγράφει συγκλονιστική στιγμή από τη σταύρωση

Η Παρθένος Μαρία

Η Ολίβια Χάσεϊ σε σκηνή από την ταινία «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

Η Ολίβια Χάσεϊ σε σκηνή από την ταινία «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Ο Τζεφιρέλι περιγράφει συγκλονιστική στιγμή από τη σταύρωση

Τον ρόλο της Μαρίας, μητέρας του Χριστού στη μίνι σειρά του 1977 «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ», ανέλαβε η Ολίβια Χάσεϊ. Στο πρόσωπό της, άλλωστε, ο Φράνκο Τζεφιρέλι είδε και την ηρωίδα του Σαίξπηρ, Ιουλιέτα.

Η Ολίβια Χάσεϊ γεννήθηκε στις 17 Απριλίου του 1951 στην Αργεντινή και σε ηλικία 13 ετών έπαιξε στο θέατρο με τη Βανέσα Ρεντγκρέιβ. Ο πατέρας της ήταν τραγουδιστής τάνγκο και η μητέρα της είχε βρετανικές και σκωτσέζικες ρίζες. Μεγάλωσε στο Μπουένος Άιρες και σε ηλικία 7 ετών έφυγε με τη μητέρα της στην Αγγλία και παρακολούθησε από πολύ μικρή μαθήματα ηθοποιίας.

Η ηθοποιός Ολίβια Χάσεϊ με καπέλο και λευκό σακάκι.

Η Ολίβια Χάσεϊ όπως είναι σήμερα, 42 χρόνια μετά τον ρόλο της στον «Ιησού από τη Ναζαρέτ» / Φωτογραφία: Getty Images

O Ιησούς

Ο Ρόμπερτ Πάουελ πέρασε στην Ιστορία για τον συγκεκριμένο ρόλο στον «Ιησού από τη Ναζαρέτ» και παρότι συνέχισε να εργάζεται ως ηθοποιός, δεν κατάφερε να κάνει κάτι που να ξεχωρίσει τόσο στα χρόνια που ακολούθησαν.

«Να προσπαθείς να υποδυθείς έναν Θεό και να το συνειδητοποιήσεις είναι μια παράκαμψη προς τον νευρικό κλονισμό», δήλωνε ο πρωταγωνιστής του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» 40 χρόνια μετά, σε ένα ειδικό αφιέρωμα στο έργο του Τζεφιρέλι που παρουσίασε το History Channel πριν από δύο χρόνια.

Ο Ρόμπερτ Πάουλε στον Ιησού από τη Ναζαρέτ

Πώς είναι όμως σήμερα ο Βρετανός ηθοποιός, που χαρακτηρίστηκε από τον ρόλο του στην τηλεταινία του Φράνκο Τζεφιρέλι;

Πρόσφατη εμφάνιση του Ρόμπερτ Πάουελ που έγινε γνωστός από την τηλεταινία «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

Πρόσφατη εμφάνιση του Ρόμπερτ Πάουελ

Ο Ιούδας

Ο ρόλος του στη σύλληψη του Ιησού τον στιγμάτισε, με τον ίδιο τρόπο που στιγματίστηκε ο Ιαν ΜακΣέιν που υποδύθηκε τον Ιούδα τον Ισκαριώτη στη διάσημη τηλεταινία «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ».

Η καριέρα του στη συνέχεια εκτοξεύτηκε, με συμμετοχές σε μεγάλες εμπορικές κινηματογραφικές παραγωγές στην Αμερική, μεταξύ των οποίων και οι «Πειρατές της Καραϊβικής».

Πώς είναι σήμερα όμως ο διάσημος Ιούδας;

Ο Ιαν Μακσέιν με σακάκι και μαύρο πουκάμισο

Ο ηθοποιός Ιαν ΜακΣέιν σε πρόσφατη δημόσια εμφάνισή του / Φωτογραφία: Getty Images

Ιωσήφ

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιώργος Βογιατζής
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Happy Easter to everyone who is celebrating today. #easter #eastersunday #happyeaster #jesus #honour #proud #greekactors #jesusofnazareth #francozeffirelli #masterpiece #ilmaestro #celebration #memories #love #peace

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Yorgo Voyagis Official Profile (@yorgovoyagis) στις 21 Απρ, 2019 στις 4:20 πμ PDT

Όπως θα γνωρίζετε, ανάμεσα στο λαμπερό καστ της σειράς «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» βρισκόταν και ένας Ελληνας ηθοποιός, ο Γιώργος Βογιατζής. Πριν από μερικές ημέρες, μάλιστα, ο 73χρονος σήμερα ηθοποιός θυμήθηκε την ταινία ενόψει Πάσχα και μοιράστηκε μερικές φωτογραφίες στα social media από τα γυρίσματα στο Μαρόκο.

Εικόνα του Γιώργου Βογιατζή σήμερα

Ο Γιώργος Βογιατζής σε πρόσφατη εμφάνισή του στο Εθνικό Θέατρο / Φωτογραφία: NDP Photos

Ο Γιώργος Βογιατζής είναι ένας ηθοποιός που γνωρίσαμε και μέσα από την ελληνική τηλεόραση, όταν πρωταγωνιστούσε πριν από αρκετά χρόνια με τη Βάνα Μπάρμπα σε σειρά του MEGA, το «Τζιβαέρι».

Πηγή: iefimerida.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours