Πόλεμος στην Ουκρανία: Σκοτώθηκε ο δήμαρχος του Χοστόμελ-Τον πυροβόλησαν ενώ μοίραζε ψωμί και φάρμακα

Ο δήμαρχος του Χοστόμελ πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε ενώ προσέφερε βοήθεια στους αμάχους, αναφέρουν Ουκρανοί αξιωματούχοι.

Η πόλη βρίσκεται κοντά στο Κίεβο και φιλοξενεί το αεροδρόμιο Χοστόμελ , ένα βασικό στρατηγικό σημείο που βρίσκεται στο επίκεντρο των μαχών μεταξύ των ρωσικών και των ουκρανικών δυνάμεων.

Το δημοτικό συμβούλιο είπε ότι ο Γιούρι Πρύλυπκο πέθανε ενώ μοίραζε ψωμί και φάρμακα σε όσους είχαν ανάγκη .

Νεκροί έπεσαν ακόμα δύο άνδρες, ο Ρουσλάν Κάρπενκομ και ο Ιβάν Ζορ.

Σε δήλωση του δημοτικού συμβουλίου του Χοστόμελ ανέφερε ότι «πέθανε ως ήρωας», προσθέτοντας ότι είναι αδύνατο να γίνει αμέσως κηδεία λόγω του πολέμου.

13 νεκροί από βομβαρδισμούς στα περίχωρα του Κιέβου

Τα πτώματα 13 αμάχων ανασύρθηκαν σήμερα, από το κατεστραμμένο κτίριο μιας αρτοποιίας στην ουκρανική πόλη Μακαρίβ, στην ευρύτερη περιοχή του Κιέβου, όπως ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε μία διαδικτυακή ανάρτησή τους.

Πέντε άμαχοι διασώθηκαν σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση, ενώ συνολικά περίπου 30 άνθρωποι εκτιμάται ότι βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις της αρτοποιίας πριν από την επίθεση.

Νωρίτερα το  υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας τόνισε ότι οι ρωσικοί βομβαρδισμοί εμποδίζουν την απομάκρυνση αμάχων από το Κίεβο, τη Μαριούπολη, το Σούμι, το Χάρκοβο, τη Βολνοβάχα και το Νικολάεφ.

«Αυτό εμποδίζει την ασφαλή διέλευση ανθρωπιστικών διαδρόμων για Ουκρανούς και ξένους πολίτες, καθώς και την παράδοση φαρμάκων και τροφίμων», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Το υπουργείο κάλεσε τους ξένους ηγέτες να εξαναγκάσουν τη Ρωσία να τηρήσει κατάπαυση του πυρός για να αποτρέψει, όπως είπε, μια ανθρωπιστική καταστροφή.

Αντιπροσωπείες Ρωσίας και Ουκρανίας ξεκίνησαν πριν λίγο έναν τρίτο γύρο συνομιλιών στην Λευκορωσία, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax

Πηγή: skai.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours