του Τεό Βασσιλόπουλου

Οι περιοχές με κόκκινο φως είναι περιοχές που σχετίζονται με τη σεξουαλική βιομηχανία και τις επιχειρήσεις με σεξ (π.χ. σεξουαλικά καταστήματα και κλαμπ στριπτίζ). Σε ορισμένα από αυτά τα μέρη εμφανίζεται η πορνεία, είτε νόμιμα είτε παράνομα. Η επιβολή των νόμων περί πορνείας ποικίλλει ανά περιοχή.

Είναι 1992 και βρέθηκα στα άκρα ενός ποταμιού, απέναντι είναι το Red Light Disrict.Εκεί είναι οι πόρνες, στο  ΄Αμστερνταμ, στην Ολλανδία.

Η κυβέρνηση του Άμστερνταμ ήταν πάντα πιστή στην επαγγελματική πορνεία. Έκαναν νόμιμο να προσπαθούν να ξεπεράσουν τη βία.

Η αγάπη για την πώληση έγινε γενικά προσβάσιμη, αλλά μόνο σε ένα συγκεκριμένο μέρος – στην κεντρική συνοικία Da Wallen. Κάθε κορίτσι εδώ έχει τον τόπο εργασίας της – όχι ένα πολύ μεγάλο γυάλινο περίπτερο με κουρασμένο κόκκινο φωτισμό στο εσωτερικό, τα κορίτσια πληρώνουν ενοικίαση 150 ευρώ για το μέρος.

Οι δρόμοι με ερωτικά παράθυρα φωτίζονται από κόκκινες λάμπες – εξ ου και το κατάλληλο όνομα.

Η δημοτική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει τις περιηγήσεις στην περιοχή του κόκκινου φωτός στην πρωτεύουσα των Κάτω Χωρών, επικαλούμενη ανησυχίες σχετικά με τους ανθρώπους – σε αυτήν την περίπτωση τους σεξουαλικούς εργαζομένους – που αντιμετωπίζονται ως τουριστικό αξιοθέατο.
“Δεν θεωρούμε σκόπιμο οι τουρίστες να προσφεύγουν σε σεξουαλικούς εργαζόμενους”, ανέφερε σε δήλωση ο alderman της πόλης Udo Kock, ο οποίος πρότεινε το νομοσχέδιο.
Ο Kock, ο οποίος είναι αναπληρωτής δήμαρχος του Άμστερνταμ, επιβλέπει τις υπηρεσίες τοπικής αυτοδιοίκησης, συμπεριλαμβανομένων των δημόσιων κατοικιών και των οικονομικών.

RED LIGHT DISTRICT IN AMSTERDAM HOLLAND.

Ενώ η νέα απόφαση για τις εκδρομές θα επηρεάσει τους σεξουαλικούς εργαζόμενους στην περιοχή του Ερυθρού Φωτός, θα υπάρξουν επίσης επιπτώσεις σε όλη τη γειτονιά, η οποία βρίσκεται στο κέντρο του Άμστερνταμ και είναι εξαιρετικά δημοφιλής στους τουρίστες.
Οι Ολλανδοί ντόπιοι έχουν διαμαρτυρηθεί για την αύξηση της κυκλοφορίας πεζών και έχουν ληφθεί μέτρα για τη μείωση των μεγεθών των ομάδων περιοδείας (υπάρχει το πολύ 20 άτομα) και για να απαιτείται από όλους τους ταξιδιωτικούς πράκτορες να έχουν επίσημες άδειες.
Η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2020, η οποία δίνει στις υπάρχουσες τουριστικές εταιρείες την ευκαιρία να τερματίσουν τις δραστηριότητές τους στην περιοχή Red Light District.
Ένας εκπρόσωπος της Viator, της περιοδείας που ανήκει στο TripAdvisor , ότι έχουν προσφέρει περιηγήσεις στην περιοχή Red Light District και ότι ορισμένες εξακολουθούν να αναφέρονται στον ιστότοπό τους.

RED LIGHT DISTRICT IN AMSTERDAM HOLLAND.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours