Ναδάλ – Ρουντ 3-0: Βασιλιάς ξανά ο Ράφα στο Roland Garros, κατέκτησε τον 14ο τίτλο του στο Παρίσι

Ο θρυλικός Ραφαέλ Ναδάλ επικράτησε 3-0 σετ του Κάσπερ Ρουντ και κατέκτησε τον 14ο τίτλο του στο Roland Garros και το 22ο Grand Slam της τεράστιας καριέρας του.

Είναι ο απόλυτος βασιλιάς των χωμάτινων κορτ στην ιστορία του τένις και το επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά. Ο Ραφαέλ Ναδάλ επικράτησε 3-0 σετ του Κάσπερ Ρουντ και κατέκτησε τον 14ο τίτλο του στο Roland Garros και το 22ο Grand Slam της τεράστιας καριέρας του.

Στα 36 του χρόνια ο Ράφα έκανε ό,τι χρειάστηκε για να λυγίσει τον Νορβηγό, δεν του άφησε περιθώρια να αμφισβητήσει την κυριαρχία του και πρόσθεσε ακόμα ένα πετράδι στο στέμμα του.

Το ματς: Ο αγώνας άρχισε με έναν διαγωνισμό break. Ο Ναδάλ κατέκτησε το πρώτο service game του τελικού, αλλά στη συνέχεια ακολούθησαν τρία διαδοχικά breaks.

Ο Ράφα έκανε τα δύο από αυτά με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 3-1 και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του για το 4-1. Έπειτα κράτησε άλλες δύο φορές το σερβίς του δίχως να δώσει καμιά ευκαιρία στον αντίπαλό του για να φτάσει στο 1-0 με 6-3.

Το δεύτερο σετ άρχισε με διπλό break point του Ναδάλ, όμως ο Ρουντ κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του με τον Ράφα να κάνει εύκολα λάθη. Αντίθετα, ο Νορβηγός κατάφερε να σπάσει εκείνος το σερβίς του Ισπανού για να προηγηθεί με 3-1.

Η αντίδραση του Ναδάλ ήταν άμεση και εμφατική αφού κατέκτησε τα επόμενα τέσσερα games για να μετατρέψει το 3-1 κατά του σε 5-3 υπέρ του με δύο breaks και δύο κρατήματα σερβίς. Στο ένατο game ο Ρουντ προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του με τον Ναδάλ να κλείνει το σετ με 6-3.

Παίζοντας με την ψυχολογία στα ύψη ο Ναδάλ έφτασε στο γρήγορο break και κατάφερε να προηγηθεί με 3-0. Ο Ρουντ κατέρρευσε μετά από αυτή την εξέλιξη με τον Ράφα να φτάνει στην κατάκτηση του τίτλου με 6-3, 6-3, 6-0.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι ο Ναδάλ για τρίτη φορά σε τελικό του Roland Garros κατέκτησε σετ με 6-0 με τις προηγούμενες φορές να είναι κόντρα σε Τζόκοβιτς και Φέντερερ.

Πηγή:sport24.gr