Η Airbnb απαγορεύει οριστικά τα πάρτι και τις εκδηλώσεις σε σπίτια που περιλαμβάνονται στην πλατφόρμα της σε όλο τον κόσμο

Η Airbnb «εξοστρακίζει» οριστικά τα πάρτι και τις εκδηλώσεις σε σπίτια που περιλαμβάνονται στην πλατφόρμα της, αφού ένα προσωρινό μέτρο που εισήχθη κατά τη διάρκεια της πανδημίας αποδείχθηκε δημοφιλές στους οικοδεσπότες.

Η εταιρεία λέει ότι ο κανόνας έχει γίνει «πολύ περισσότερο από ένα μέτρο δημόσιας υγείας» από τότε που εισήχθη τον Αύγουστο του 2020. «Εξελίχθηκε σε μια βασική πολιτική που στηρίζει τους οικοδεσπότες μας και των γειτόνες τους», ανακοίνωσε η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο.

Ωστόσο, αφαίρεσε επίσης το όριο για τα άτομα μπορούν να μένουν στα σπίτια. Η Airbnb ανέφερε σε δήλωση ότι ο αριθμός των καταγγελιών για τα πάρτι μειώθηκε κατά 44% από τότε που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το μέτρο. Εξαιρέσεις από την παγκόσμια απαγόρευση ενδέχεται να γίνουν για «εξειδικευμένους και παραδοσιακούς χώρους φιλοξενίας» στο μέλλον, πρόσθεσε.

Ο κολοσσός είπε επίσης ότι θα καταργήσει το όριο στον αριθμό των ατόμων που επιτρέπεται να φιλοξενούνται στις καταχωρίσεις της ανά πάσα στιγμή. Προηγουμένως επέβαλε όριο 16 ατόμων στους ενοίκους λόγω ανησυχίας, για την εξάπλωση της Covid-19.

Η εταιρεία είπε ότι «διάφοροι τύποι μεγαλύτερων σπιτιών μπορούν να στεγάσουν άνετα και με ασφάλεια περισσότερα από 16 άτομα, από κάστρα στην Ευρώπη μέχρι αμπελώνες στις ΗΠΑ και μεγάλες παραθαλάσσιες βίλες στην Καραϊβική».

«Η κατάργηση αυτού του ανώτατου ορίου έχει σκοπό να επιτρέψει σε αυτούς τους οικοδεσπότες να χρησιμοποιούν υπεύθυνα το χώρο στα σπίτια τους, ενώ παράλληλα συμμορφώνονται με την απαγόρευσή μας για τα ενοχλητικά πάρτι», ανέφερε.

Η εταιρεία άρχισε να βάζει περιορισμούς στα πάρτι το 2019. Απαγόρευσε τα πάρτι «ανοιχτής πρόσκλησης» και τα λεγόμενα «χρόνια πάρτι σε σπίτια» που ενοχλούσαν τους γείτονες. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Airbnb εισήγαγε μια επ’ αόριστον απαγόρευση των πάρτι «προς το συμφέρον της δημόσιας υγείας».

Περισσότεροι από 6.600 επισκέπτες είχαν επίσης αποκλειστεί από τη χρήση της πλατφόρμας πέρυσι για παραβίαση των κανόνων. «Αυτή η νέα και μακροπρόθεσμη πολιτική θεσπίστηκε για να βοηθήσει στην ενθάρρυνση και υποστήριξη της ασφάλειας της κοινότητας»,ανέφερε.


Πηγή

About Post Author

You May Also Like

More From Author