H πρώτη ελληνική ταινία που μπαίνει στο Netflix, είναι το The Waiter σε σκηνοθεσία Στηβ Κρικρή, με πρωταγωνιστές τους Άρη ΣερβετάληΓιάννη Στάνκογλου, Κιάρα Γκενσίνι κ.ά.

To The Waiter σπάει το φράγμα του Netflix

Στο Netflix έρχεται για 23 χώρες σε όλη την Ευρώπη η ελληνική ταινία μυστηρίου του σκηνοθέτη Στιβ Κρικρή, που έκανε πρεμιέρα το 2018 στο πλαίσιο του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος του 59ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και συνέχισε να προβάλλεται με επιτυχία σε πολλά φεστιβάλ εκτός Ελλάδας. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλου μήκους κινηματογραφική δουλειά του Κρικρή. Μέσω του λογαριασμού του στο Linkedin, ο σκηνοθέτης Στιβ Κρικρής, δημοσίευσε την αφίσα της ταινίας και ανέφερε πως πρόκειται για την πρώτη, ελληνική ταινία στο Netflix στην Ευρώπη.

«Η πρώτη ελληνική ταινία στο Netflix. Κατά μήκος της Ευρώπης», γράφει ο σκηνοθέτης του The Waiter στον λογαριασμό του στο LinkedIn. Η ταινία που γυρίστηκε στην Αθήνα, θα προβάλλεται μέσω της πλατφόρμας Netflix σε: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Τσεχία, Σλοβακία, Εσθονία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβενία, Ισπανία, Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Η υπόθεση της ταινία The Waiter

Ο Ρένος, ένας επαγγελματίας σερβιτόρος, ζει μια ήσυχη ζωή ως μοναχικός και σχολαστικός παρατηρητής με ιδιαίτερη αδυναμία στα φυτά. Αυτή η ήρεμη καθημερινότητά διαταράσσεται με αφορμή την εξαφάνιση του γείτονά του, Μίλαν. Δύο σκοτεινοί χαρακτήρες, ο «Ξανθός» και η Τζίνα, μπλεγμένοι με τον Μίλαν, θα παρασύρουν τον Ρένο σε μια σειρά ακραίων γεγονότων. Ανατρέποντας την ιερή καθημερινή του ρουτίνα, ο Ρένος, θα δοκιμάσει την ικανότητά και την προθυμία του να αλλάξει τη ζωή του πάνω σε θέματα αγάπης και θανάτου. Σχέσεις θα δημιουργηθούν, μυστικά θα μοιραστούν και η εμπιστοσύνη θα αμφισβητηθεί. Θα μπορέσει ο Ρένος να ακολουθήσει;

Η έμπνευση πίσω από τη δημιουργία του The Waiter

Σε συνέντευξή του ο σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός, Στιβ Κρικρής, έχει δηλώσει ότι η πρώτη ελληνική ταινία που μπαίνει πια στο Netflix, είναι εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη Νέα Υόρκη στα τέλη της δεκαετίας του ’80:

«Υπάρχει ένα backstory σε όλο αυτό, μια εμπειρία που είχα στη Νέα Υόρκη στη δεκαετία του ’80, όταν βοηθούσα έναν φίλο μου με μια ταινία. Ζούσα σε ένα κτίριο με τέσσερις ορόφους, χωρίς ασανσέρ, όπου δολοφόνησαν τον γείτονά μου. Πριν εξιχνιαστεί το έγκλημα, είδα τυχαία έναν άνθρωπο με σακούλες, που τελικά περιείχαν το πτώμα, και άρχισα να υποπτεύομαι ότι μπορεί να ήταν ο δολοφόνος.

Ακόμη και για τη Νέα Υόρκη ήταν ακραίο γεγονός, για μένα παρέμεινε ένα κρυφό μυστικό και ξαφνικά μετά από καιρό και σε μια κουβέντα σε ένα σεμινάριο, ένας Άγγλος σεναριογράφος πρότεινε να γράψουμε μια ιστορία που τη νιώθουμε πολύ κοντά μας. Εκεί γεννήθηκε η ιδέα, αλλά κράτησα κυρίως χωροταξικά στοιχεία, όπως το στυλ του κτιρίου και τον μακρύ διάδρομο που οδηγεί στο διαμέρισμα. Η υπόλοιπη ιστορία προέκυψε από την ανάγκη να γράψω για έναν χαρακτήρα μοναχικό που ξαφνικά έρχεται αντιμέτωπος με κάτι πολύ ακραίο. Με ενδιέφερε το πώς διαχειρίζεται αυτή την κατάσταση».

Συντελεστές

Σενάριο/Σκηνοθεσία/Παραγωγή: Στηβ Κρικρής
Συμπαραγωγός: Νικόλας Αλαβάνος
Πρωταγωνιστούν οι: Άρης Σερβετάλης, Γιάννης Στάνκογλου, Κιάρα Γκενσίνι, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Αντώνης Μυριαγκός, Μαρία Καλλιμάνη, Γιώργος Γλάστρας, Ελεάνα Φινοκαλιώτη.
Διευθυντής Φωτογραφίας: Γιώργος Καρβέλας
Σκηνογράφος: Κώστας Παππάς
Μουσική: CotiK

Πηγή:ladylike.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author