Επιστρέφουν τα Carrefour στην Ελλάδα

Η επιστροφή των Carrefour θα γίνει μέσω της εταιρείας «Retail & More», η οποία ανήκει κατά 51% στην Teleunicom AE θυγατρική του ομίλου ΑVE.

Ήδη έχει υπογραφεί συμφωνία master franchise agreement, η οποία θα αφορά αρχικά στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας του γαλλικού ομίλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία εξετάζεται να επεκταθεί και στην ανάπτυξη δικτύου καταστημάτων σε μικρή κλίμακα, μέσω μικρών καταστημάτων και όχι μεγάλων όπως ήταν σύνηθες μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, η νέα εταιρεία, αρχικά θα αναπτύξει τέσσερα μεγάλα καταστήματα και τέσσερα μικρότερα πόλης ενώ στην συνέχεια θα ξεκινήσουν οι συνεργασίες Franchise, αλλά και η συνένωση μικρότερων τοπικών σούπερ μάρκετ.

Η Carrefour αποχώρησε από την ελληνική αγορά, το 2012, έπειτα από 12 χρόνια παρουσίας, ανακοινώνοντας ότι συμφώνησε με τον όμιλο Αφοί Μαρινόπουλοι Α.Ε. να του πουλήσει το μερίδιό της στην Carrefour- Μαρινόπουλος, το οποίο ανέρχονταν σε 50%.

Η απώλεια τζίρου και μεριδίων, καθώς και οι προβληματικές σχέσεις με αρκετούς εκ των προμηθευτών είχαν προκαλέσει τριγμούς στο ελληνογαλλικό σχήμα ήδη από το φθινόπωρο του 2011. Αν και η Carrefour-Μαρινόπουλος είχε τότε το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς (25%) το 2011, ο τζίρος της υποχώρησε κατά 8,3% και στις αρχές του 2012 κατά 15,9%.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours