Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προανήγγειλε ότι σήμερα θα ανοίξει η πλατφόρμα myΘέρμανση, έτσι ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν την αίτησή τους άμεσα. Το επίδομα θέρμανσης αναμένεται να δοθεί σε περισσότερους από 1 εκατομμύριο δικαιούχους, με την προκαταβολή να πιστώνεται σύντομα προς διευκόλυνση των πληρωμών στους παρόχους. Η προκαταβολή μάλιστα έχει οριστεί να δοθεί στους περυσινούς δικαιούχους του επιδόματος έως και τις 10 Δεκεμβρίου. Τα συνολικά κονδύλια που έχουν συγκεντρωθεί για τη θέρμανση ανέρχονται στα 168 εκατομμύρια ευρώ, ενώ φυσικά θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Για τους άγαμους ή σε διάσταση ή σε χηρεία το εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνά τα 14.000 ευρώ
  • Για έγγαμους ή για όσους έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, το αντίστοιχο ποσό είναι 20.000 ευρώ
  • Κάθε εξαρτώμενο τέκνο ανεβάζει το εισόδημα κατά 3.000 ευρώ (για ένα τέκνο το όριο ανέρχεται στα 23.000 ευρώ, για δύο τέκνα στα 26.000 ευρώ κ.ο.κ.)

Η αίτηση γίνεται ηλεκτρονικά, μέσα από την ιστοσελίδα www.aade.gr και το μόνο που χρειάζεστε είναι οι κωδικοί σας για το Taxisnet. Το επίδομα θέρμανσης κυμαίνεται από τα 100 έως και τα 750 ευρώ, έχοντας αυξηθεί από 36% έως 68% από το αντίστοιχο ποσό που δόθηκε πέρυσι. Ο βασικός σκοπός της αύξησης του επιδόματος είναι σαφώς η αντιστάθμιση, μερικώς ή ολικώς, της αύξησης των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Υπενθυμίζεται ότι επιδοτούνται τα εξής:

  • Πετρέλαιο θέρμανσης
  • Φυσικό Αέριο
  • Υγραέριο
  • Καυσόξυλα
  • Pellet

Τι συμβαίνει με τις πολυκατοικίες;

Για τις πολυκατοικίες, είναι απαραίτητο πρώτα να κάνει τη διαδικασία ο διαχειριστής ή η εταιρεία που έχει αναλάβει τα κοινόχρηστα. Θα πρέπει να δηλωθεί διαδικτυακά το ΑΦΜ του διαχειριστή της πολυκατοικίας, το ΑΦΜ της ίδιας της πολυκατοικίας, την κοινόχρηστη παροχή ηλεκτρισμού του κτιρίου, τις δαπάνες θέρμανσης για κάθε διαμέρισμα αναγραφόμενες σε χιλιοστά συμμετοχής, καθώς και αναλυτικά τους ενοίκους που διαμένουν. Έπειτα από αυτή τη διαδικασία, θα αποστέλλεται σε κάθε δικαιούχο το ποσό του επιδόματος που του αντιστοιχεί με αναλυτικές λεπτομέρειες για τα επόμενα βήματα.

 

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours