Δελφίνια και φώκιες στον Κόλπο της Ελευσίνας! (Photos – vid)

Ίσως φανεί απίστευτο ότι ζουν δελφίνια και φώκιες στη θάλασσα δίπλα μας, που τη θεωρούμε υπερμολυσμένη. Αλλά η αλήθεια είναι διαφορετική!

Το ακούσαμε για πρώτη φορά από τα χείλη του επαγγελματία ψαρά κ. Γιάννη Κανάκη στο λιμανάκι Καλυμπάκι της Ελευσίνας. Ότι δηλαδή στον Κόλπο της Ελευσίνας κολυμπούν δελφίνια, αλλά ότι υπάρχουν και φώκιες που έχουν κάνει τη θάλασσα αυτή μόνιμη κατοικία τους, ειδικά στις ακτές της Σαλαμίνας.

Τα παιδιά παρατηρούν με περιέργεια μια μικρή φώκια monachus monachus που βγήκε πρόσφατα σε ακτή της Ελευσίνας για να ξεκουραστεί. 

Η αντίδρασή μας ήταν μια μεγάλη έκπληξη, καθώς θεωρούσαμε τα νερά αυτά πολύ επιβαρυμένα από τη ρύπανση για να μπορούν να ζουν εδώ ζώα που βρίσκονται στην κορυφή της θαλάσσιας τροφικής αλυσίδας. Ωστόσο το γεγονός αυτό μάς επιβεβαίωσαν και άλλες πηγές, όπως εργαζόμενοι στο Λιμεναρχείο Ελευσίνας.

Μελέτες δείχνουν ότι η πραγματική κατάσταση της θάλασσας είναι καλύτερη από αυτή που θα περίμενε κανένας δεδομένων των συνθηκών και ότι στα ζεστά νερά της έρχονται πολλά ψάρια για να γεννήσουν τα αβγά τους, γεγονός που προσελκύει και τους θηρευτές. Μακάρι οι αρχές να φιλοδοξήσουν κάτι παραπάνω από το να είναι νεκροταφείο πλοίων… Τα παροπλισμένα γεωτρύπανα, για παράδειγμα, έφτασαν τα εφτά!

Το video που ακολουθεί επιβεβαιώνει και την ύπαρξη δελφινιών στον Κόλπο της Ελευσίνας.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours