Η δασκάλα της Σοφίας όλα τα μπορεί!
Να φροντίζει τα παιδάκια, να παίζει κουκλοθέατρο, να ζωγραφίζει υπέροχα, να κάνει πειράματα,
να σφραγίζει μια στοίβα χαρτιά και τόσα άλλα πράγματα! Μήπως δεν είναι μια… σκέτη δασκάλα, αλλά μια νεράιδα που διάλεξε να ζήσει στον μαγικό κόσμο του νηπιαγωγείου;

Η ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ
Σπυρίδωνος Χρύσα

Γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα. Σπούδασε στη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών του Σπύρου Ορνεάκη. Έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με τη διαφήμιση, τη γραφιστική και το κόσμημα. Από το 2010 έκανε την αγάπη της πραγματικότητα και άρχισε να εικονογραφεί ιστορίες για παιδιά. Είναι μαμά δύο παιδιών και ενός δαιμόνιου σκύλου που πάντα μασάει τις ζωγραφιές και τις μπογιές της.

Η κριτική μας

Αν και τα δικά μου παιδιά μεγάλωσαν πια, πολλές φορές ψάχνω και χάνομαι σε βιβλία που προορίζω για τα ανίψια μου. Γίνομαι κι εγώ παιδί μαζί τους!
Πετυχημένο κατά την ταπεινή μου γνώμη, θεωρείται ένα παιδικό βιβλίο όταν το ξεφυλλίζουν ξανά και ξανά όχι μόνο τα παιδιά, αλλά και οι μεγάλοι. Κι αυτό να γίνεται η αφορμή να μπορούν να επικοινωνήσουν καλύτερα μικροί-μεγάλοι μεταξύ τους, και στους μικρότερους να γίνουν πολλά πράγματα πιο κατανοητά. Σε αυτή την κατηγορία τολμώ να βάλω και αυτό.
Ένα βιβλίο αφιερωμένο στις δασκάλες του νηπιαγωγείου που έχουν τα παιδιά μας σχεδόν τη μισή μέρα κάτω από τη φροντίδα τους, είναι αληθινά αξιοθαύμαστες και επιτελούν αληθινό άθλο στο έργο που έχουν αναλάβει. Με τόσα πολλά πράγματα που κάθε μέρα πρέπει να ανταπεξέλθουν, στα μάτια των μικρών μαθητών τους, φαντάζουν να είναι κάτι σαν υπέρ-ήρωες.
Αυτό το πολύ όμορφο βιβλίο μπορεί να είναι μια πολύ καλή αφορμή να αρχίσουν τα παιδιά να συζητούν με τους μεγαλύτερους σχετικά με τους δικούς τους δασκάλους του νηπιαγωγείου. Κι αφήστε τα να φλυαρήσουν όσο θέλουν για αυτό το θέμα, σίγουρα έχουν πολλά να πουν. Και γιατί όχι, ας προσπαθήσουν να τους ζωγραφίσουν κιόλας!
Είναι μια εξαιρετική δουλειά για τα παιδιά που είναι προ-νήπια ή πηγαίνουν κανονικά νηπιαγωγείο. Εύκολες και απόλυτα κατανοητές προτάσεις για τους μαθητές αυτής της ηλικίας, με εξαιρετικά πολύχρωμα σκίτσα. Γενικά πείθει πως πράγματι μας μιλάει η Σοφία για το σχολείο της και τη δασκάλα της.
Αυτό το βιβλίο θα σας βοηθήσει να γεφυρώσετε τυχών χάσματα που θα υπάρχουν ανάμεσα σε σας και τα παιδιά, αλλά και αυτά με το σχολείο τους.

Λίτσα Κοντογιάννη

Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΜΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΟΡΕΙ