από Μαρία Κουτσάκα

Μετά τη βασιλεία του 2022 της micro mini φούστας, το 2023 αγκαλιάζει το αντίθετο άκρο του φάσματος μήκους: τις maxi φούστες. Δεν είναι οποιοσδήποτε τύπος μάξι φούστας που έχει κατακτήσει τον κόσμο της μόδας, αλλά ιδιαίτερα οι τζιν μάξι φούστες φέτος θα είναι must. Από τις πασαρέλες μέχρι το street style και τη μόδα των διασημοτήτων, θα τις δεις παντού.

Ενώ οι micro mini φούστες επανέφεραν τη διασκεδαστική νοσταλγία από τις Y2K ρίζες τους (η Miu Miu φρόντισε για αυτό), η αμφισβητήσιμη δυνατότητα χρήσης του ενδύματος εξασφάλιζε ότι το καθεστώς του θα μπορούσε να διαρκέσει μόνο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Διαβεβαιώνοντας αυτό που δεν μπορούσε η micro mini, η τζιν μάξι φούστα προσφέρει μια μακρόστενη σιλουέτα που εγγυάται εύκολη χρήση και υψηλή ευελιξία για κάθε περίσταση.

Όσον αφορά το styling, αυτή η σεζόν έχει να κάνει με το να φοράς το ρούχο με έναν εξαιρετικά κομψό τρόπο. Λαμβάνοντας υπαινιγμούς από τον οίκο Coach και τον Mowalola, ίσως μια στιγμή denim-on-denim μπορεί να είναι το styling κόλπο που ψάχνεις. Ή, όπως φαίνεται από τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023 της Julia Fox και του Givenchy, αντιπαράθεσε τη μακριά φούστα με ένα σουτιέν που φέρει δέρμα πάνω του.

Για να ακολουθήσεις την τάση της τζιν maxi φούστας, δες παρακάτω τα styling tips, για να βρεις όλη την έμπνευση για ψώνια που χρειάζεσαι.

Πώς να τη φορέσεις

Με tank top & πουλόβερ

Για τις μέρες που ο καιρός είναι μεταβατικός, συνδύασε τη τζιν μάξι φούστα με στρώσεις που αποτελούνται από φανελάκι ή ένα tank top κι ένα πουλόβερ από κασμίρ ριγμένο στους ώμους. Πρόσθεσε αξεσουάρ και η εμφάνιση μπορεί να μετατραπεί από ένα γεύμα σε εξωτερικό χώρο ή ένα ραντεβού για καφέ σε μια δραστηριότητα το Σαββατοκύριακο, όπως στις ταινίες.

Με blazer

Εξίσου τέλειο για μια μέρα στο γραφείο όσο και για μια έξοδο το Σαββατοκύριακο, αυτή η εμφάνιση απαιτεί κλασικά αντικείμενα που πιθανότατα υπάρχουν ήδη στην γκαρνταρόμπα σου: ένα λευκό T-Shirt κι ένα blazer. Προτίμησε ένα blazer από ύφασμα κρύου καιρού, όπως δέρμα ή μαλλί, σε πιο δροσερούς μήνες ή συνθέσεις πιο δροσερές, όπως λινό και βαμβάκι, το καλοκαίρι.

Με πουκάμισο

Το τζιν δεν είναι πλέον μόνο για τα Σαββατοκύριακα. Για ένα σύνολο που ταιριάζει στο γραφείο, διαμόρφωσε τη τζιν φούστα με ένα μεγάλο λευκό πουκάμισο. Λατρεύουμε το κλασικό τζιν-λευκό top combo με statement αξεσουάρ (σκέψου ένα πολύχρωμο παπούτσι και ογκώδη κοσμήματα).

Με sweatshirt

Για ένα άνετο outfit για τρέξιμο, βάλε ένα φούτερ στη φούστα και συνδύασέ το με αθλητικά παπούτσια. Για να ρίξεις το βλέμμα σε μια μεσημεριανή συνάντηση μετά από τα ψώνια σου, αντάλλαξε τα sneakers με ένα ζευγάρι loafers με ψηλό τακούνι κι ένα καρό blazer.

Με δερμάτινο jacket

Ένας άλλος κλασικός συνδυασμός: μάξι φούστα με δερμάτινο μπουφάν. Επίλεξε ένα cropped σακάκι μέχρι τη μέση για να αποφύγεις να φαίνεσαι σαν σακί. Αν και δεν μπορείς ποτέ να κάνεις λάθος με ένα μαύρο σακάκι moto, σκέψου ένα σε ένα διασκεδαστικό χρώμα για μια απροσδόκητη pop εμφάνιση.

από Μαρία Κουτσάκα

Πηγή:brooklyne.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author