Κυκλοφόρησε η νέα ποιητική συλλογή του Θεόδωρου Π. Ζαφειρίου «Η περιοδεία του δέους» από τις Εκδόσεις Andy’s publishers.

11 Μαρτίου 2020 – 5 Μαΐου 2023. Πρόκειται για τις επίσημες ημερομηνίες έναρξης και λήξης της πρόσφατης πανδημίας Covid-19. Ενός 100% παγκοσμίου πολέμου, του οποίου ίσως ο ακριβέστερος χαρακτηρισμός θα ήταν πλανητικός. Υπό την έννοια, ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση ο εχθρός εισέβαλε ήδη από τα μέσα Δεκεμβρίου 2019 στην πόλη Ουχάν της Κεντρικής Κίνας σαν εξωγήινος και προσέβαλε εν συνεχεία ολόκληρο τον πλανήτη.

Ο ηγήτωρ πάντως της πανδημίας, ο Κορωνοϊός, παρότι προς το παρόν εξασθενημένος, συνεχίζει να μάχεται. Χωρίς να αποσκοπεί στην θανάτωση των θυμάτων του, πράγμα, που θα σήμαινε και την δική του εξόντωση, ανανεώνει τις στολές παραλλαγής του υπό την μορφή των μεταλλάξεων και συνεχίζει να «επιχειρεί». Ήδη από το δεύτερο ποίημα του βιβλίου οι κορωνογονείς του τον καθοδηγούν: Η εποχή μας πιά/ Δεν ευνοεί τις εκστρατείες./ Πόλεμο κάνεις / Και με μια περιοδεία.

Την περιοδεία του δέους. Η οποία εκτυλίσσεται και εξελίσσεται σε πολλά και διάφορα επεισόδια. Σε σταθμούς και λιμάνια, σε γηροκομεία και νοσοκομεία, ακόμη και σε μια χωμάτινη σκακιέρα, ή ένα νεκροτομείο ποιημάτων. Σε γήπεδα και διαδηλώσεις. Σε ερωτικές κλίνες ή νεκροκρέβατα.

Όπως σε κάθε πόλεμο δεν λείπουν ασφαλώς και οι εμφύλιες διαμάχες. Εν προκειμένω κυριαρχεί εκείνη για τα εμβόλια. Αλλά αν «ο τρώσας και ιάσεται», ίσως και στενάχωρα λόγια μπορούν να ξορκίσουν το κακό. ‘Επεα, όπως κι αν τα χαρακτηρίσει κανείς. Πτερόεντα. ‘Η απλώς, εμβόλιμα. 

Βιογραφικό:

Ο Θεόδωρος Π. Ζαφειρίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952. Κατάγεται από τη Λάρισα. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα και στο Ρέγκενσμπουργκ της Γερμανίας. Εργάστηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών. Έχει εκδώσει 22 ποιητικές συλλογές. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά, γερμανικά, σουηδικά και αλβανικά.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του: zaphirioutheodoros.com

Andy’s publishers

Σόλωνος 43, Αθήνα 106 72, Τηλ: 2103390232,
andyspublishers.com

andyspublishers@gmail.comprintinathens@gmail.com

About Post Author

You May Also Like

More From Author