Ξεκίνησε η παραγωγή του ηλεκτρικού VW ID.3

Πιστή στο ραντεβού της, η VW γιόρτασε την επίσημη έναρξη της παραγωγής του αμιγώς ηλεκτροκίνητου ID.3 στις εγκαταστάσεις που διατηρεί στο Zwickau της Γερμανίας.

Το παρόν στην εκδήλωσε έδωσε μεταξύ άλλων και η γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, αναδεικνύοντας τη σημασία του εγχειρήματος τόσο για τον ίδιο τον όμιλο VW όσο και για τη γερμανική οικονομία συνολικότερα.

Η εμπορική διάθεση του ID.3 αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα του επόμενου έτους ενώ περισσότεροι από 35.000 υποψήφιοι ιδιοκτήτες έχουν ήδη καταβάλλει προκαταβολή ώστε να αποκτήσουν το ηλεκτροκίνητο VW.

Η παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου στο Zwickau θα φτάσει το 2020 στις 100.000 μονάδες και στις 330.000 την αμέσως επόμενη χρονιά, αποτελώντας το μεγαλύτερο εργοστάσιο ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη.

Στόχος του VW Group είναι να έχει περάσει στην παραγωγή 22 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα έως και το 2028 και το Zwickau, στο οποίο επενδύθηκαν 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ, θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή.

Πηγή:caranddriver.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours