Ελλάδα: Πού θα βάλει η Tesla τους φορτιστές της;

Προχωρά η επένδυση της Tesla στην Ευρώπη για το δίκτυο των ταχυφορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ήδη η εταιρεία ανακοίνωσε σε ποιες πόλεις της Ελλάδας θα μπουν οι περίφημοι «superchargers» της.

Όπως είχαμε γράψει τον περασμένο Φεβρουάριο, η Tesla θα κατασκευάσει στην Ευρώπη μια τεράστια «ηλεκτρική λεωφόρο», η οποία θα ξεκινάει από την Πορτογαλία και θα καταλήγει στην Τουρκία, εγκαθιστώντας ταχυφορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ελλάδα: Πού θα βάλει η Tesla τους φορτιστές της; - Φωτογραφία 3

Σε αυτή τη «λεωφόρο» εντάσσεται και η χώρα μας, ώστε να εξυπηρετηθούν όχι μόνο οι εν Ελλάδι κάτοχοι ηλεκτρικών, αλλά και οι τουρίστες που θα καταφθάσουν με το αυτοκίνητό τους (ηλεκτρικό ή plug-in υβριδικό).

Αυτή τη στιγμή, το κοντινότερο σημείο στη χώρα μας με ταχυφορτιστές της Tesla είναι στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας, όπου υπάρχουν 4 ταχυφορτιστές ισχύος έως και 150 kW. Το σημείο αυτό είναι το μοναδικό που υπάρχει στην «περιοχή» μας, αφού τα αμέσως κοντινότερα είναι στο Αλέξινατς της Σερβίας και στο Βγκόρατς της Κροατίας.

Ελλάδα: Πού θα βάλει η Tesla τους φορτιστές της; - Φωτογραφία 1

Όμως, σύντομα η Tesla θα αλλάξει αυτή την… έλλειψη, αφού όπως μπορούμε να δούμε στο site της εταιρείας για την Ευρώπη, αφού φορτιστές θα εγκατασταθούν και στα Σκόπια, στην Ευρωπϊκή Τουρκία, αλλά και κυρίως στην Ελλάδα. Όπως φαίνεται και στον σχετικό χάρτη, η Tesla στη χώρα μας θα τοποθετήσει φορτιστές στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λαμία, τη Σπάρτη και τα Ιωάννινα.

Ελλάδα: Πού θα βάλει η Tesla τους φορτιστές της; - Φωτογραφία 4

Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί το πότε θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους αυτοί οι σταθμοί φόρτισης, ωστόσο τον περασμένο Φεβρουάριο στελέχη της Tesla είχαν έρθει στην Ελλάδα για να συζητήσουν με αρμόδιους φορείς όπως η ΔΕΗ, καθώς και με τον διαχειριστή του συστήματος διανομής ρεύματος (ΔΕΔΔΗΕ), ώστε να σιγουρευτούν ότι το ελληνικό δίκτυο μπορεί να αντέξει το «φορτίο» που απαιτούν οι ταχυφορτιστές της. Σημειώστε ότι η Tesla τονίζει ότι οι ταχυφορτιστές της είναι οι πιο γρήγοροι στην αγορά, αφού μέσα σε μόλις 30 λεπτά μπορούν να «γεμίσουν» το αυτοκίνητο, ώστε να συνεχίσει το ταξίδι του.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours