Σαν σήμερα πριν από 35 χρόνια, στις 30 Αυγούστου του 1986, το «Higher Love» του Steve Winwood ανέβηκε στο Νο 1 των Η.Π.Α.

 του Κωνσταντίνου Παυλικιάνη

Σαν σήμερα πριν από 35 χρόνια, στις 30 Αυγούστου του 1986, το «Higher Love» του Steve Winwood ανέβηκε στο Νο 1 των Η.Π.Α.

Μουσική-στίχοι: Steve Winwood, Will Jennings. Περιλαμβάνεται στον τέταρτο σόλο δίσκο του Steve Winwood, «Back In The High Life», που κυκλοφόρησε το 1986.

Πρόκειται για ένα pop/soul τραγούδι, το οποίο ηχογραφήθηκε στο Unique Recording Studio, στη Νέα Υόρκη, με παραγωγό τον Russ Titelman. Στη δεύτερη φωνή είναι η Chaka Khan, η οποία εμφανίζεται και στο βίντεο.

Ο μηχανικός ήχου Tom Lord-Alge ήταν αυτός που πρότεινε να μεταφερθεί στην αρχή του «Higher Love» ένα από τα αυτοσχέδια γεμίσματα του John Robinson στα drums, προσδιορίζοντας ένα χρονικό αποτύπωμα σε ένα από τα δύο μηχανήματα μαγνητοταινίας, έτσι ώστε να παίξουν πρώτα τα γεμίσματα στα drums και στη συνέχεια να μπει το τραγούδι στον ρυθμό.

Το «Higher Love» κυκλοφόρησε σε single στις 20 Ιουνίου του 1986 και ήταν το πρώτο που βγήκε από τον δίσκο «Back In The High Life». Μ’ αυτό το τραγούδι ο Steve Winwood επέστρεψε δυναμικά στην επικαιρότητα και γνώρισε το πρώτο του Νο 1 στις Η.Π.Α., μετά από μία καριέρα 20 σχεδόν ετών, ρίχνοντας από την κορυφή το «Papa Don’t Preach» της Madonna. Έφτασε επίσης στο Νο 13 της Μεγάλης Βρετανίας, που είναι η υψηλότερη θέση που έφτασε εκεί στη σόλο καριέρα του. Επιπλέον, το «Higher Love» έγινε Νο 1 στον Καναδά.

Το τραγούδι κέρδισε δύο βραβεία Grammy, στις κατηγορίες Record of the Year και Best Male Pop Vocal Performance.

Επίσης ακούγεται στις ταινίες «Οι Κοριοί» (Stakeout, 1987) και «Big Business» (1988) ενώ χρησιμοποιήθηκε και στις τηλεοπτικές σειρές «Ανεξιχνίαστες Υποθέσεις» (Cold Case, 2005) και «It’s Always Sunny In Philadelphia» (2008).

About Post Author

+ There are no comments

Add yours