Ίσως το καλύτερο lineup του group των Pretenders ήταν αυτό που περιελάμβανε τους Pete Farndon (bass), James Honeyman-Scott (guitar,keyboards), Martin Chambers (drums, percussion) και βέβαια την υπέροχη και ηγετική Chrissie Hynde που παρέμεινε το μόνο μόνιμο μέλος τους.

Με αυτή την σύνθεση το group κυκλοφόρησε τα δύο πρώτα LP του, Pretenders (1980) και Pretenders II (1981), πριν την απομάκρυνση του P. Farndon (λόγω εθισμού στα ναρκωτικά) και τον ξαφνικό θάνατο του J. Honeyman-Scott (από υπερβολική δόση κοκαϊνης), το 1982. Από το δεύτερο δίσκο το πρώτο track , που όμως δεν κυκλοφόρησε σαν single, ήταν το “The Adultress” (η μοιχαλίδα) που φημολογείται ότι ήταν εμπνευσμένο από την κρυφή σχέση της Hynde με τον Ray Davies (των Kinks) την εποχή που αυτός ήταν παντρεμένος.

Το κομμάτι είναι χαρακτηριστικό και θα λέγαμε ότι συμπυκνώνει κάπως τον ήχο του new wave της εποχής , με τους υπαινικτικούς, γεμάτους πάθους και απολογητικούς συνάμα στίχους του και την καθηλωτική, νευρώδη μουσική του.

Σίγουρα από τα πιο αγαπημένα του συγκροτήματος και ίσως από τα κάπως υποτιμημένα τραγούδια τους, σε σχέση με τις γνωστότερες επιτυχίες τους.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours