Αναλυτικά τα στοιχεία για τα ποσοστά ακυρώσεων ραντεβού στην Ελλάδα με τα εμβόλια των AstraZeneca, Pfizer και Moderna.

Το εμβόλιο της AstraZeneca φαίνεται ότι συγκεντρώνει τα μεγαλύτερα ποσοστά ακυρώσεων ραντεβού για εμβολιασμό στην Ελλάδα, σε σχέση με τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Σύμφωνα με τον Μάριο Θεμιστοκλέους, τα ποσοστά εμφάνισης σε ραντεβού κυμαίνονται στο 97% για τα εμβόλια των Pfizer και Moderna, ενώ οι ακυρώσεις είναι στο 1%.

Στον αντίποδα, ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της AstraZeneca έχει μειωμένη προσέλευση πολιτών σε σχέση με τα παραπάνω εμβόλια, καθώς το ποσοστό εμφάνισης στο ραντεβού είναι στο 94% και οι ακυρώσεις ραντεβού στο 3%.

Επίσης, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ανακοίνωσε ότι πιθανώς την Δευτέρα 5 Απριλίου μπορεί να υπάρξει νέο ημερήσιο ρεκόρ εμβολιασμών, γιατί έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής περισσότερες από 47.000 δόσεις και μέχρις τέλος της ημέρας πιθανόν να ξεπεραστούν οι 53.000.

Συνολικά έχουν χορηγηθεί 1.847.000 δόσεις. Με την πρώτη δόση έχουν εμβολιαστεί 1.214.000, ποσοστό 11,56% και με τις δύο δόσεις 663.000, ποσοστό 6,31%.

 

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours