Διευκρινίσεις από την κυβερνητική εκπρόσωπο σχετικά με τη συζήτηση περί προνομίων μόνο σε εμβολιασμένους πολίτες.

Για το άνοιγμα δραστηριοτήτων και την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας μίλησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Η κα Πελώνη αναφέρθηκε στις δραστηριότητες που επανεκκινούν από σήμερα αλλά και αυτές που αναμένεται να ανοίξουν το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός.
Ερωτώμενη για το εάν υπάρχουν σκέψεις να υπάρξουν προνόμια για τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί, σημείωσε πως αυτή η συζήτηση «δεν έχει νόημα, παρά μόνο εάν ανοίξουν για εμβολιασμό όλες οι ηλικιακές ομάδες».

Σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca και το εάν μπορεί να υπάρξουν προβλήματα στη διάθεση της δεύτερης δόσης σε όσους έχουν εμβολιαστεί, διαβεβαίωσε πως είναι «εξασφαλισμένες».

Ερωτώμενη για το εάν η κυβέρνηση σχεδιάζει πλήρη απελευθέρωση των υπερτοπικών μετακινήσεων, απάντησε: «Όλες αυτές οι λεπτομέρειες θα οριστικοποιηθούν, θα αξιολογηθεί τι πρέπει να γίνει. Αφορά και τη χρήση του SMS και τη διεύρυνση του ωραρίου».

Προανήγγειλε, δε, ανακοινώσεις επί αυτών των θεμάτων την Τετάρτη.

Σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών, επεσήμανε πως λειτουργούν από τις αρχές Μαΐου, 1.500 εμβολιαστικές γραμμές και εμβολιάζονται πάνω από 100.000 εμβολιασμοί την ημέρα, ενώ έχουμε ξεπεράσει τους 3.640.000.
Η Ελλάδα, όπως είπε, είναι στη δέκατη θέση στην ΕΕ σε ποσοστό ημερήσιων εμβολιασμών και ως προς τον πλήρη εμβολιασμό πολιτών.
Παράλληλα, σημείωσε πως έως το τέλος του τρέχοντος μήνα θα έχουν πλησιάσει τα 5,5 εκατομμύρια εμβολιασμών στη χώρα, με το 33% των πολιτών να έχει κάνει τη μία δόση και το 20% να έχει θωρακιστεί πλήρως.
«Μέχρι το τέλος του μήνα θα ξεπεράσουμε τα 5.400.000 εμβολιασμούς. Θα έχει εμβολιαστεί με μία δόση περίπου το 33% του πληθυσμού και με τις δύο δόσεις, περίπου το 20% του πληθυσμού» είπε, ειδικότερα.

Στα τέλη του Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια και για άλλες ηλικιακές ομάδες, ξεκαθάρισε.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours