Ιωαννίδης: «Υπάρχει πρόβλημα με το εμβόλιο της AstraZeneca» (vid)

«Δεν είναι πολύ καλή ιδέα για άτομα κάτω από 50 ετών», είπε ο καθηγητής παθολογίας και επιδημιολογίας

«Υπάρχει πρόβλημα με το εμβόλιο της AstraZeneca» υπογραμμίζει ο καθηγητής παθολογίας και επιδημιολογίας, Γιάννης Ιωαννίδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega εξ αφορμής των τριών περιστατικών θρόμβωσης στην Κρήτη μετά από εμβολιασμό με το συγκεκριμένο προϊόν.

«Αυτός είναι ο λόγος που εξέφρασε επιφυλάξεις για την χρήση του σε άτομα που δεν είναι μεγάλης ηλικίας. Με βάση τα δεδομένα από την Νορβηγία, ο κίνδυνος θανάτου είναι μια στις 43.000 και ο κίνδυνος σοβαρής θρόμβωσης 1 στις 23.000. Οπότε πρέπει να συγκριθεί αυτό με τι ωφέλεια θα έχει κάποιος από το εμβόλιο της AstraZeneca. Το εμβόλιο της AstraZeneca (ΑΖ) δεν είναι πολύ καλή ιδέα για άτομα κάτω από 50 ετών. Αφού έχουμε επιλογή για άλλα εμβόλια, θα έλεγα ότι το ΑΖ δεν είναι καλή επιλογή. Και όσο μικρότερο το άτομο, γίνεται μάλλον χειρότερη επιλογή» σημειώνει σχετικά.

Ταυτόχρονα, ο καθηγητής, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι ελαττωματική η παρτίδα των συγκεκριμένων εμβολίων στην Κρήτη. «Τρία περιστατικά είναι πολύ λίγα, αλλά το κάθε ένα από αυτά έχει τεράστια σημασία για αυτόν που τα παθαίνει» λέει και προσθέτει: «Όλα αυτά τα εμβόλια έχουν επείγουσα αδειοδότηση. Δεν έχουν πλήρη άδεια. Ακόμα μαθαίνουμε σχετικά με τις παρενέργειές τους».

Τέλος, ο κ. Ιωαννίδης τονίζει ότι δεν υπάρχουν εξετάσεις που να μπορούν να προβλέψουν τις παρενέργειες του εμβολίου.

Τι λέει το πρώτο επιβεβαιωμένο περιστατικό παρενεργειών του AstraZeneca

Μετά τον εμβολιασμό του με AstraZeneca, ο Ανδρέας Μεταξάκης υπέστη δύο θρομβώσεις. Είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο περιστατικό παρενεργειών από το συγκεκριμένο εμβόλιο στην Ελλάδα. Λίγες μέρες μετά την περιπέτεια της υγείας του, δύο ακόμη συμπατριώτισσές του από την Κρήτη, έπαθαν θρόμβωση αφότου εμβολιάστηκαν με AstraZeneca.

Ο ίδιος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, δήλωσε ότι είναι καλά στην υγεία του πλέον. «Πήρα εξιτήριο. Ξεκουράζομαι, είμαι πολύ καλά, περπατάω. Δεν έχω κάποιο πόνο. Σε γενικές γραμμές είμαι πολύ καλά» σημειώνει ο κ. Μεταξάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον 35χρονο, οι γιατροί του απαγόρευσαν να κάνει δεύτερη δόση οποιουδήποτε εμβολίου. Παρά την περιπέτεια της υγείας του, ο Ανδρέας Μεταξάκης παρουσιάστηκε αισιόδοξος.

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Ιωαννίδη:

Πηγή: megatv.com

About Post Author

+ There are no comments

Add yours