Βραβευμένο στο 2ο Φεστιβάλ Θεατρικού Μονολόγου Anasa Art 2019 με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο και την Αρμέλα Τσόκι
 

Studio Κυψέλης

(Σπετσοπούλας 9 & Κυψέλης, Κυψέλη, τηλ.: 210 8819571)

Πρεμιέρα: Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Ενσωματωμένη εικόνα

Η παράσταση «05:05» συνιστά ένα από εκείνα τα ανεξήγητα και τρυφερά δράματα που θρέφουν το θέατρο. Πρόκειται για τις μικρές, ταπεινές ιστορίες που ομορφαίνουν τον κόσμο ή απλά επιβεβαιώνουν την αθλιότητά του.

Δύο ηθοποιοί και ένα πιάνο αναμετρώνται με την καθημερινή πρακτική του πολέμου. Μιλούν και ξαναζούν την ιστορία τους μέσα στα πέντε μόλις λεπτά, σε ένα διάστημα που χωρά όλη μας την μνήμη και όλα μας τα λάθη. Ένα αδοκίμαστο αναλόγιο, με επίκαιρες αναφορές και καρδιές που μετεωρίζονται σαν όμορφες νεφέλες και σαν ίσκιοι.

Λίγα λόγια για το έργο

Μια χαμένη ευκαιρία, ένας διαλυμένος κόσμος, καλά φυλαγμένος στον εξώστη μιας μητρόπολης. Ένας πατέρας, σκιά και κίνδυνος του εαυτού του και ένα κορίτσι που ίσως να μην υπήρξε ποτέ, παρόν περισσότερο από ποτέ στον νου και την φαντασία του νεαρού άνδρα. Τα χαμένα όνειρα και το στοιχείο του μετεωρισμού, έτσι που τίποτε να μην συνιστά δεδομένο στην τρυφερή και σκληρή ιστορία που ανεβαίνει στο Studio Κυψέλης. Σε έναν κόσμο που παλιώνει με καταιγιστικούς ρυθμούς, ανάμεσα στους πηχυαίους τίτλους που μας κατακλύζουν, μια φωνή απελπισμένη, ένας άλλος Ορέστης, θρεμμένος από τον τραχύ ρεαλισμό του καιρού μας.

Σημείωμα συγγραφέα-σκηνοθέτη

«Διάβασα για αυτήν την ιστορία κάπου, κάποτε. Μα δεν έχει σημασία πια. Εκείνο το κορίτσι είναι πια χαμένο, ποτέ δεν θα ξεφύγει από τους ύπνους. Και εκείνος που χάθηκε με ένα μικρό ρίγος και ένα μικρό όνειρο που ποτέ και κανείς δεν ονειρεύτηκε..»

 

Η ταυτότητα της παράστασης

Κείμενο – Σκηνοθεσία – Μουσική: Απόστολος Θηβαίος

Ερμηνεύουν οι:

Δημήτρης Παπαδόπουλος

Αρμέλα Τσόκι

Φωτογραφίες – Βίντεο: Μανώλης Δημελλάς – Κοσμάς Ινιωτάκης

Επικοινωνία: Νατάσα Παππά

Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά

Το κείμενο της παράστασης κυκλοφορεί ως βιβλίο με τον ομώνυμο τίτλο από τις εκδόσεις «24 Γράμματα» και είναι διαθέσιμο σε όλα τα βιβλιοπωλεία.
 

Ημέρα & ώρα παράστασης

Κάθε Σάββατο στις 19.15

Πρεμιέρα: Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019
 

Τιμή εισιτηρίου

Γενική είσοδος: 8,00 ευρώ
 

Για κρατήσεις θέσεων-πληροφορίες

Τηλ θεάτρου210 8819571

-Facebook page: https://www.facebook.com/0505-451874112329477/

 

Πρόσβαση στο θέατρο

-Με τα τρόλεϊ 2(στάση Ζακύνθου)

-Με το λεωφορείο 022 (στάση Ζακύνθου)

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours