“Ο Φτωχούλης του Θεού” του Ν. Καζαντζάκη στο Ηρώδειο

Η Εταιρεία Φίλων Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το αριστούργημα του Νίκου Καζαντζάκη «Ο ΦΤΩΧΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ», με σκοπό να τιμηθούν τα 800 χρόνια μνήμης του Φραγκίσκου της Ασίζης.

Το έργο θα παιχτεί σε θεατρική διασκευή με έμφαση στη μουσική και τα τραγούδια του Δημήτρη Παπαδημητρίου, σε φόρμα κρητικού – μεσαιωνικού έπουςμε παράλληλα τα δραματικά και τα μουσικά στοιχεία, ερμηνευτές τραγουδιστές, ηθοποιούς, χορωδία.

Το συγκλονιστικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη «Ο Φτωχούλης του Θεού» ακολουθεί τα βήματα του άγιου Φραγκίσκου της Ασίζης, από την εφηβεία του έως τον θάνατό του, μια και φέτος συμπληρώνονται 800 χρόνια από την ίδρυση του πρώτου μοναστικού του τάγματος. Μια επέτειος που εορτάζεται σε όλο τον κόσμο την ίδια μέρα. Ο Ηρακλειώτης συγγραφέας γράφει ίσως το πιο συγκινητικό μυθιστόρημά του, που εμπνέεται από τον βασανιστικό βίο του νεαρού άρχοντα της Ασίζης, που αφήνει πίσω του την πλούσια ζωή, για να ασπαστεί την φτώχεια, την ταπείνωση, την αγάπη για όλα τα ζωντανά πλάσματα του κόσμου.

Ο «Φτωχούλης του Θεού» που θα παρουσιαστεί σε θεατρική προσαρμογή και σκηνοθεσία Ηλία Μαλανδρή, είναι ένα έργο που ανήκει στο είδος του μουσικού θεάτρου, σε πρωτότυπη σύνθεση του Δημήτρη Παπαδημητρίου που έγινε για την συγκεκριμένη παράσταση.

Το καστ περιλαμβάνει τον Θοδωρή Βουτσικάκη (Φραγκίσκο), τη Βερόνικα Δαβάκη (Αδερφή Κλάρα), τον Μπάμπη Βελισάριο (Φράτε Λεόνε) και στο ρόλο της μητέρας την Μαρία Τζομπανάκη, να μοιράζονται λυρικά τους κορυφαίους ρόλους του έργου. Παράλληλα η δράση του έργου μας γυρνάει στην Ασίζη και ζωντανεύει θεατρικά την βασανιστική πορεία του ανθρώπου προς την ολοκλήρωση, με μια πλειάδα νέων ερμηνευτών.

Στο ρόλο του Φραγκίσκου ο Γιώργος Παρταλίδης, στο ρόλο του Φράτε Λεόνε ο Νίκος Γκέλια, στο ρόλο του Λεπρού ο Νίκος Μέλλος, στην αφήγηση των κειμένων του Φραγκίσκου η Χρυσάνθη Γεωργαντίδου, συμμετέχουν ακόμη 30 νέοι ηθοποιοί και χορωδοί.

Το έργο ανεβαίνει με πρωτοβουλία της Εταιρίας Φίλων Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και τη συνεργασία του Ινστιτούτου της Ελληνικής γλώσσας που εδρεύει στο πανεπιστήμιο Harvard στη Βοστώνη. Μέρος των εσόδων της παράστασης θα διατεθούν στο φιλανθρωπικό σωματείο “Όλοι Μαζί Μπορούμε”.

FRAGISKOS

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κρητική λύρα σολίστ ο Γιώργος Καλούδης

Η Καμεράτα

Η Χορωδία της ΕΡΤ (διδασκαλία ο Γ. Κτιστάκης)

Στο ρόλο της μητέρας Μαρία Τζομπανάκη

Στο ρόλο του πατέρα Βασίλης Μυριανθόπουλος

Στη φωνή του Θεού Γρηγόρης Βαλτινός

Φιλική συμμετοχή στο ρόλο του Πάπα της Ρώμης Κώστας Καζάκος

 

Σκηνοθεσία, προσαρμογή: ΗΛΙΑΣ ΜΑΛΑΝΔΡΗΣ

Μουσική: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Χορογραφία: ΒΑΣΙΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ

Φωτισμοί: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ

Κοστούμια-Σκηνικά: ΚΟΥΛΑ ΓΑΛΙΩΝΗ

Μουσική διδασκαλία: ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΡΕΤΑΣ

Βοηθός σκηνοθέτη: ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΣ ΚΙΝΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

Επιμέλεια ήχου: ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

Σχεδιασμός αφίσας: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Βίντεο-τρέιλερ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΝΤΕΛΗ

Φωτογραφίες: ΓΙΟΥΛΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΙΔΟΥ & ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Δημόσιες σχέσεις: ΧΡΥΣΑ ΜΑΤΣΑΓΚΑΝΗ

Οργάνωση Παραγωγής: Entertain.gr

Παίζουν επίσης: Σπύρος Ξένος, Δημήτρης Μελέτης, Σταυριανός Κιναλόπουλος, Υάκινθος Μάινας, Σπύρος Καλλιβωκάς, Βασίλης Βουτετάκης, Γιώργος Γιαννάκης, Παύλος Λουτσίδης.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ο Φτωχούλης του Θεού

Μουσικοθεατρική παράσταση

 

Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

 

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου – Ώρα: 21:00

Διάρκεια: 100΄ με διάλειμμα

Τιμές Εισιτηρίων: Vip 50€, Α Ζώνη 35€, Β Ζώνη 30€, Γ’ Ζώνη 25€, Άνω

Διάζωμα 15€

Περιλαμβάνεται ενίσχυση 2€ για τους σκοπούς του Όλοι Μαζί Μπορούμε

Προπώληση: Στο δίκτυο Viva.gr

Πληροφορίες: 2121050020, www.entertain.gr, www.oloimaziboroume.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours