Σάββατο 14 Δεκεμβρίου | 16:30 Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Ηθοποιοί: Αντώνης Λουδάρος, Χριστίνα Τσάφου, Γιάννης Καλατζόπουλος, Αργύρης Παυλίδης, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος
Τραγουδιστές: Δώρος Δημοσθένους, Μαρία Κηλαηδόνη
Σκηνοθεσία θεάματος: Γιάννης Καλατζόπουλος, Άννα Βαγενά
Διεύθυνση εξαμελούς ορχήστρας: Βασίλης Γκίνος
Επιμέλεια σκηνικών και κουστουμιών: Αντώνης Χαλκιάς
Σχεδιασμός φωτισμών: Αντώνης Παναγιωτόπουλος
Τεχνικός ήχου: Μιχάλης Αλεξάκης
Επιλογή αρχειακού υλικού Λ. Κηλαηδόνη: Άννα Βαγενά, Αφροδίτη Δασκαλάκη
Συμμετέχει η Σχολή κλασικού και σύγχρονου χορού «Χριστιάννα Σκιαδά»
ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ: Χώρος Θεάματος Μεταξουργείο – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

3

Όλοι γνωρίζουμε τη μεγάλη απήχηση που είχαν τα τραγούδια του Λουκιανού στα παιδιά, όσο ζούσε. Τρεις γενιές τα αγάπησαν, τα τραγούδησαν και εξακολουθούν να τα τραγουδούν: η γενιά του Λουκιανού Κηλαηδόνη, τα παιδιά τους και σήμερα τα εγγόνια τους. Τώρα που εκείνος δεν είναι πια κοντά μας, οι μελωδίες του παραμένουν ολοζώντανες μέσα στις καρδιές μας.

Η Άννα Βαγενά και ο Γιάννης Καλατζόπουλος σκηνοθετούν τον «Λουκιανό των παιδιών», ανεβάζοντας στη σκηνή της Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 4:30 το απόγευμα, μια απίθανη καλλιτεχνική παρέα, που ερμηνεύει τραγούδια από το «Αχ, πατρίδα μου γλυκιά» και από το θεατρικό έργο για παιδιά «Φίνο Ριριλίνο» του συγγραφέα Κώστα Λιάκουρη σε διασκευή-σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου.
Στη μουσική παράσταση-αφιέρωμα συμμετέχουν οι ηθοποιοί Αντώνης Λουδάρος, Χριστίνα Τσάφου, Γιάννης Καλατζόπουλος, Αργύρης Παυλίδης, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Δέσποινα Γιώτη και Νικορέστης Χανιωτάκης καθώς και οι τραγουδιστές Δώρος Δημοσθένους και Μαρία Κηλαηδόνη.Τους πλαισιώνει εξαμελής ορχήστρα που διευθύνει ο Βασίλης Γκίνος. Η επιμέλεια των σκηνικών και των κοστουμιών είναι του Αντώνη Χαλκιά. Τους φωτισμούς σχεδίασε ο Αντώνης Παναγιωτόπουλος. Στον ήχο, ο Μιχάλης Αλεξάκης. Η επιλογή υλικού από το αρχείο του Λ. Κηλαηδόνη έγινε από την Άννα Βαγενά και την Αφροδίτη Δασκαλάκη.
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του δημοφιλούς κύκλου Το Μέγαρο των παιδιών και αποτελεί συμπαραγωγή του Χώρου Θεάματος Μεταξουργείο και του ΜΜΑ.

Η προπώληση αρχίζει την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου!

Ο Λουκιανός…
… εκτός από τραγούδια που απευθύνονταν στους μεγάλους, είχε γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις για παιδιά. Μία από αυτές, το «Φίνο Ριριλίνο» του συγγραφέα Κώστα Λιάκουρη σε διασκευή-σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου, θα ζωντανέψει στη σκηνή του Μεγάρου από έναν θίασο αγαπημένων ηθοποιών που, υποδυόμενοι ποντικάκια, σκύλους, γάτες, μπόγιες και κλόουν, θα ερμηνεύσουν τα τραγούδια του Λουκιανού και θα αφηγηθούν στα παιδιά τις περιπέτειες δύο μικρών ποντικών, του Φίνο και της Μπέλλας, τα οποία αρχίζουν να περιπλανώνται στον κόσμο, όταν τα διώχνει από το σπίτι τους μια καμωματού γάτα, η Μαντάμ Φουφού.
Στη συνέχεια τα παιδικά τραγούδια και παιχνίδια από το «Αχ πατρίδα μου γλυκιά» θα παρουσιαστούν από τη Σχολή κλασικού και σύγχρονου χορού «Χριστιάννα Σκιαδά» σε χορογραφίες της ίδιας, με τη συμμετοχή της παιδικής χορωδίας της Σχολής.
Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς ο Δώρος Δημοσθένους και η Μαρία Κηλαηδόνη θα ερμηνεύσουν τραγούδια του Λουκιανού («Τζιν τζιν», «Είμαι ένας φτωχός και μόνος καουμπόι» κ.ά.) από όλες τις δισκογραφικές του δουλειές.

Όλες οι παραπάνω ενότητες συνδέονται με σπάνιο υλικό από το προσωπικό αρχείο του συνθέτη.

Τιμές εισιτηρίων
15 € (γενική είσοδος) ● 10 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι)

Eισιτήρια
210 72 82 333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

Ομαδικές κρατήσεις
210 72 82 367

Πληροφορίες
http://www.megaron.gr
https://www.facebook.com/megaron.gr
https://www.instagram.com/megaron_athens/
https://www.youtube.com/user/AthensConcertHall
https://twitter.com/MegaronAthens
https://plus.google.com/+MegaronGr
https://www.pinterest.com/megaronathens/

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours