Ο καιρός είναι καλοκαιρινός εδώ και μέρες. Οι οργανωμένες παραλίες άνοιξαν, ενώ από τις 15 Μαΐου, σύμφωνα με τα όσα έχει προαναγγείλει ο Πρωθυπουργός της χώρας, θα επιτραπούν και οι μετακινήσεις εκτός νομού. Όπως είναι φυσικό λοιπόν το «Πάμε όλοι μαζί σε μια παραλία» κάνει echo στο κεφάλι μας και μας προετοιμάζει κατάλληλα για άραγμα κάτω από τον ήλιο και δροσερές βουτιές. Ωστόσο, αυτή την περίοδο που ο κορωνοϊός συνεχίζει να δείχνει τα δόντια του στη χώρα, θέλουμε τις ανέσεις μας για αυτό αναζητούμε παραλίες με ανοιχτωσιά και μπόλικο χώρο για να λιάσουμε το κολυμβηταρένιο μας κορμί. Για αυτό ξεδιαλέξαμε τις καλύτερες από δαύτες που βρίσκονται κοντά στην Αττική και σου τις παρουσιάζουμε.

Ψάθα

Μια από τις πιο όμορφες «ακροθαλασσιές» του Κορινθιακού η Ψάθα έχει πολλούς φανς που λατρεύουν τα βαθιά νερά της και την απέραντη βοτσαλωτή παραλία της. Πολύ μεγάλη σε έκταση, σού δίνει τη δυνατότητα να λιαστείς χωρίς να νιώθεις πάνω σου την καυτή ανάσα του διπλανού σου, ενώ τα beach bars και τα ταβερνάκια της περιοχής θα σε αποζημιώσουν παρέχοντας σου όσα τραβάει η ψυχή σου.

Σχινιάς

Άλλη μια μεγάλη σε έκταση παραλία μια ανάσα από την Αττική είναι εκείνη του Σχινιά. Χρυσαφένια άμμος καλύπτει αρκετά χιλιόμετρα δίνοντας σου την ευκαιρία να διαλέξεις όποιο μέρος της σου αρέσει περισσότερο και να απλώσεις την κορμάρα σου δίχως να στοιβαχτείς με εκατοντάδες άλλους σε λίγα τετραγωνικά μέτρα.

Κινέτα

Από την Κινέτα ξεκινά μια τεράστια παραλία που φτάνει μέχρι τους Αγίους Θεοδώρους με λευκό βότσαλο και μεγάλη ανοιχτωσιά που σου προσφέρει πολλές επιλογές αράγματος, μια ανάσα πριν την θάλασσα. Ιδανική επιλογή και για ζευγαράκια αλλά και για οικογένειες σου δίνει τη δυνατότητα να απολαύσεις ένα ξεκούραστο κι άνετο μπάνιο.

Ωρωπός

Με θέα στον Ευβοϊκό κόλπο και μια πολύ μεγάλη βοτσαλωτή παραλία ο Ωρωπός σού παρέχει άπλετο χώρο για ξάπλα κάτω από τον ήλιο ώστε να προετοιμαστείς κατάλληλα και να κάνεις τις βουτιές σου στα κρυστάλλινα νερά του.

Λεγραινά

Σαν βγεις στον πηγαιμό για τα Λεγραινά, να εύχεσαι να έχεις μπόλικο χρόνο για να απολαύσεις τη χρυσαφένια παραλία τους. Πρόκειται ίσως για την πιο «νησιώτικη» επιλογή που θα βρεις σε πολύ κοντινή απόσταση από την Αττική. Ήρεμη και χωρίς πολυκοσμία βρίσκεται πολύ ψηλά στις επιλογές των φοιτητών κι όσων επιθυμούν μια χαλαρωτική ηλιοθεραπεία στην ανοιχτωσιά που τους προσφέρουν τα Λεγραινά.

Ανάβυσσος

Δεν γίνεται να πας στην τεράστια παραλία της Αναβύσσου και να μην βρεις ένα σημείο να απλώσεις την αράδα σου σαν βασιλιάς και να μη σε νοιάζει τίποτα. Όλοι οι καλοί χωράνε στην ανοιχτωσιά της παραλίας, επομένως φόρτωσε κουβαδάκια και μπύρες στα ψυγειάκια και από εμάς καλές βουτιές.

Κακιά Θάλασσα

Εκεί στην Κερατέα όταν δεν λυσσομανά ο άνεμος, μπορείς να κάτσεις άνετα και να απολαύσεις την μεγάλη παραλία όπως και τον ήλιο που θα χαρίζει ομοιόμορφο μαύρισμα στο κορμάκι σου. Αν έχεις και πιτσιρίκια στο crew σου, δε, θα περάσουν υπέροχα στις κούνιες της περιοχής όσο εσύ θα παίζεις ανέμελος και δροσερός τις ρακέτες σου.

Αλεποχώρι

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 8 ολάκερα χιλιόμετρα παραλία απλώνεται στο Αλεποχώρι άλλοτε αμμουδερή κι άλλοτε βοτσαλωτή για να καλύψουμε όλα τα γούστα. Φόρα λοιπόν τα αέρινά σου και την καλύτερη σου διάθεση και βουρ για μια βουτιά, αφού έχεις απορροφήσει όση περισσότερη βιταμίνη D μπορέσεις.

Σαρωνίδα

Τίμια επιλογή ειδικά τις καθημερινές που μπορείς να χαρείς την ηρεμία της μεγάλης παραλίας όσο διάφοροι ρακετοπαίχτες του δίνουν και καταλαβαίνει στην άπλα της περιοχής. Τα Σαββατοκύριακα ο κόσμος είναι αισθητά περισσότερος όμως είναι σίγουρο ότι θα βρεις ένα σημείο για να απολαύσεις το μπάνιο σου.

Ζούμπερι

Eίναι ο ιδανικός προορισμός για βραδινό μπάνιο με εσάνς… μονοήμερης (ή για την ακρίβεια, μονονύχτιας) εκδρομής. Η δε παραλία μπροστά είναι υπέροχα αμμουδερή και ιδανική για τις βραδινές βουτιές μας. Τα νερά είναι ρηχά και αργούν να βαθύνουν, οπότε αν έχετε διάθεση μόνο για λίγο πλατσούρισμα, και όχι κανονικό μπάνιο, εξυπηρετούν και αυτή την ανάγκη. Tα μπιτσόμπαρα της περιοχής σού καλύπτουν κάθε δροσερή ανάγκη που θα προκύψει όσο λιώνει το κορμί.

Πηγή:in2life.gr

 

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours