Σε δώδεκα παραλίες των Χανίων κυματίζουν για το 2021 οι Γαλάζιες Σημαίες, ενώ στόχος του Δήμου είναι η αύξηση των ακτών που θα κερδίσουν το βραβείο.

Το διεθνές περιβαλλοντικό σύμβολο ποιότητας Γαλάζιες Σημαίες, απονέμεται σε οργανωμένες παραλίες, οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις που θέτει το πρόγραμμα, όπως η καταλληλότητα και καθαρότητα των νερών της ακτής και η ασφάλεια των λουομένων.

Οι παραλίες στις οποίες θα κυματίζουν οι Γαλάζιες Σημαίες για τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν είναι: Επτά στη Δ.Ε. Νέας Κυδωνίας: Χρυσή Ακτή, ‘Αγιοι Απόστολοι (2 σημεία), Καλαμάκι, Σταλός, Αγία Μαρίνα (2 σημεία), τέσσερις στη Δ.Ε. Ακρωτηρίου: Αγ. Ονούφριος, Καλαθάς, Σταυρός, Μαράθι και μία στη Δ.Ε. Χανίων: Νέα Χώρα.

Στην τοποθέτηση της πρώτης Γαλάζιας Σημαίας για το 2021, στην παραλία του Καλαθά, βρέθηκε σήμερα ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, συνοδευόμενος από στελέχη του Δήμου.

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Χανίων ανέφερε: «Είναι σημαντικό ότι καταφέραμε να αυξήσουμε φέτος τις Γαλάζιες Σημαίες και να έχουμε μία επιπλέον στον Δήμο μας, όπως επίσης είναι σημαντικό ότι του χρόνου θα φτάσουμε συνολικά στις 13, με την παραλία του Βλητέ, που από φέτος είναι υπό ένταξη».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι, «καλύπτουμε περιοχές όπου συγκεντρώνουν την υψηλή προτίμηση των πολιτών και των επισκεπτών και που καθιστούν τον Δήμο μας πιο ελκυστικό μέρος. Συνολικά ελπίζουμε και αυτή η διαδικασία να συμβάλλει στην καλύτερη πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου, δεδομένων των δυσκολιών που αντιμετωπίσαμε στο παρελθόν. Με ασφάλεια, σύμφωνα με τους κανόνες των ειδικών, να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε φέτος μία επιτυχημένη σεζόν».

Από τη μεριά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Γιάννης Νικηφοράκης συμπλήρωσε πως «φέτος έχουμε την καλύτερη δυνατή μέριμνα στις παραλίες μας, όπου τα συνεργεία μας έχουν φροντίσει να τοποθετήσουν νέα αποδυτήριαδιαδρόμους καθώς και επιπλέον καλαθάκια αποκλειστικά για ανακύκλωση, σε συνεργασία με την υπηρεσία καθαριότητας και τη Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α.. Παράλληλα, έχουμε φροντίσει να εξασφαλίζουμε πρόσβαση για όλους του συμπολίτες μας, με την τοποθέτηση τριών αυτοκινούμενων θέσεων για ΑΜΕΑ (SEATRACK), καθώς και ξεχωριστών καθισμάτων τύπου JOB στις παραλίες του Δήμου μας».

Πηγή:cnn.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours