Σε απόσταση τριών ωρών μακριά από την Αθήνα, στα δυτικά της Πελοποννήσου, υπάρχει μια συγκλονιστική ακτογραμμή 2χλμ που σε αφήνει άφωνο από την πρώτη στιγμή που θα την αντικρίσεις. Η Κυλλήνη είναι ένα καλειδοσκόπιο σπάνιας φυσικής ομορφιάς, με γαλαζοπράσινα νερά και πυκνή βλάστηση, που δικαίως αξίζει να ανακαλύψεις μέχρι τελευταίας σπιθαμής. Εκεί ακριβώς βρίσκεται ένα ασύλληπτα ατμοσφαιρικό σκηνικό κομψότητας, επιβλητικότητας και απλότητας, το οποίο συμπληρώνει ιδανικά το κινηματογραφικό τοπίο της παραμυθένιας αμμουδιάς και της φύσης της περιοχής.

Είναι το Grecotel Riviera Olympia & Aqua Park Resort. Ένα από τα ωραιότερα φυσικά θέρετρα της Μεσογείου, που απλώνεται κάτω από το φως του ελληνικού ουρανού μέσα σε ένα καταπράσινο δάσος με πεύκα και αποτελεί το όνειρο κάθε αληθινού ταξιδιώτη που θέλει να βιώσει μια ξεχωριστή, προσωπική, εμπειρία διακοπών.

Το Riviera Olympia & Aqua Park Resort είναι ένα πεντάστερο mega resort, το πρώτο στη χώρα, χτισμένο σε ένα από τα καλύτερα σημεία της ελληνικής περιφέρειας και ολόκληρης της Μεσογείου. Ταυτόχρονα όμως είναι και κάτι πολύ περισσότερο: Είναι ένας προορισμός που διατηρεί ατόφια την παράδοση της ελληνικής φιλοξενίας και τη συνδυάζει με τις σύγχρονες τάσεις ευζωίας.

Σε μια έκταση 1.900 στρεμμάτων και με φόντο το Ιόνιο, το Riviera Olympia & Aqua Park Resort δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να ζήσει τον δικό του μύθο, σε έναν πραγματικό παράδεισο, στην αρχαία πόλη της Ηλείας. Πολυτελείς βίλες με πισίνα, σουίτες, πολυτελή δωμάτια και bungalows, high-end εστιατόρια που σερβίρουν το απόσταγμα της κρητικής, της σύγχρονης ελληνικής και της διεθνούς κουζίνας, μπαρ που δημιουργούν κοκτέιλ παγκοσμίου επιπέδου, φοίνικες και εντυπωσιακές εξωτερικές πισίνες, ένα κέντρο θαλασσοθεραπείας 4.500 τ.μ.! Όπου κι αν στραφεί το βλέμμα στο mega resort της Grecotel, αντικρίζει ένα σκηνικό που μετατρέπει την κάθε στιγμή σε μια αξέχαστη εικόνα. Σε μια βιωματική εμπειρία που χαράσσεται βαθιά στη μνήμη του ανθρώπινου νου.

Το Riviera Olympia & Aqua Park Resort είναι στην κυριολεξία ένας κρυμμένος θησαυρός που αποτελεί την επιτομή της αρχιτεκτονικής κομψότητας και διεγείρει όλες τις ανθρώπινες αισθήσεις, με τις εικόνες που το περιβάλλουν, τις παροχές, την άνεση και το design του. Αρκεί μια περιήγηση στους εσωτερικούς του χώρους, που συνδυάζουν τις πιο σύγχρονες αρχιτεκτονικές τάσεις, προσαρμοσμένες στο ιδιαίτερο τοπικό χρώμα. Για όσους, δε, επιζητούν την προσωπική «αναγέννηση» το πολυβραβευμένο πολυτελές θέρετρο, με τις υψηλής αισθητικής αθλητικές εγκαταστάσεις, το υπερσύγχρονο Spa και τις θαλάσσιες δραστηριότητες που προσφέρει, συνεισφέρει στην εσωτερική και σωματική αναζωογόνηση κάθε επισκέπτη. Γήπεδα σπορ, ιππασία, πεζοπορία και ορεινή ποδηλασία, ιστιοπλοΐα, ιστιοσανίδα, θαλάσσιο σκι, θαλάσσιο ποδήλατο, wakeboard, kite-surfing, top cats, καταδύσεις, paintball. Ένας ολόκληρος κόσμος πνευματικής ανάτασης ξεδιπλώνεται στο πρώτο mega resort της Ελλάδας.

Η υπέρτατη απόλαυση και ευεξία συμπληρώνεται στα 4,500 τ .μ του Κέντρου Θαλασσοθεραπείας Elixir, που σχεδιάστηκε έτσι ώστε να θυμίζει ένα σύμπλεγμα ιερών ναών της Αρχαίας Ελλάδας. Ένα πολυτελές καταφύγιο όπου κορυφαίοι επαγγελματίες εφαρμόζουν θεραπείες βγαλμένες από τη σοφία των αρχαίων Ελλήνων, οι οποίοι γνώριζαν για τις ευεργετικές ιδιότητες του θαλασσινού νερού, σε συνδυασμό με τα πλέον σύγχρονα πρωτόκολλα αναζωογόνησης.

Όσο για τα μικρότερα μέλη μιας οικογένειας, 20.000 τετραγωνικά μέτρα μέσα σε μια ζώνη απίθανης διασκέδασης που απλώνεται σε 40.000 τμ, είναι αφιερωμένα σε ατελείωτες στιγμές διασκέδαση και παιχνιδιού: Υπερσύγχρονες νεροτσουλήθρες, που πληρούν όλα τα μέτρα ασφαλείας, καθιστούν το Olympia Aqua Park έναν φανταστικό κόσμο περιπέτειας και φαντασίας.

Την ίδια ώρα, το resort αποτελεί εφαλτήριο για μερικά από τα πιο θαυμαστά αξιοθέατα της πελοποννησιακής γης. Η Αρχαία Ολυμπία αποτελεί ίσως τον πιο σημαντικό λόγο για να αφήσεις κανείς για λίγο την παραλία και τις ανέσεις του Riviera Olympia και να την επισκεφτεί. Στον τόπο που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα αισθανθεί όλο το μεγαλείο της αρχαίας Ελλάδας, που σφράγισε με τη σοφία, την αίγλη και τον πολιτισμό της ολόκληρο τον κόσμο. Θα περιηγηθεί στα εντυπωσιακά κτίσματα τα οποία οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν ως τόπους λατρείας και άθλησης, ενώ στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας θα αντικρίσει με δέος τον περίφημο Ερμή του Πραξιτέλη.

Το Κάστρο Χλεμούτσι, το πιο καλοδιατηρημένο φράγκικο κάστρο της Πελοποννήσου το οποίο δεσπόζει στην κορυφή του λόφου Χελωνάτα, συγκαταλέγεται στα Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες λειτουργεί και ως συναυλιακός χώρος, το σπήλαιο του Ερμή στο όρος Ζήρεια για όσους αγαπούν την περιπέτεια, το Μοναστήρι της Βλαχέρνας και η εκκλησία της Παναγιάς Καθολικής στη Γαστούνη και τα περίφημα Λουτρά Κυλλήνης ή αλλιώς πηγές Λίτζι, είναι μερικά από τα σημεία που αξίζει κανείς να «αποδράσει», αν λαχταρά να γνωρίσει την ιστορία και τον πολιτισμό της Κυλλήνης.

To Riviera Olympia & Aqua Park σε αριθμούς

Τα 4 ξενοδοχεία που συνθέτουν το συγκρότημα απλώνονται πάνω από μια απέραντη παραλία 2 χλμ. με αμμόλοφους και μια πεντακάθαρη θάλασσα που βαθαίνει σταδιακά, διαθέτουν 33 πολυτελείς βίλες με πισίνα, 26 σουίτες, 417 πολυτελή δωμάτια και 167 Bungalows.

Το συγκρότημα διαθέτει συνολικά 643 δωμάτια (1.623 κλίνες), 23 εστιατόρια (εκ των οποίων 5 καινούργια φέτος), το state-of-the-art 4.500 τ.μ. Spa και Κέντρο Θαλασσοθεραπείας (Elixir Thalassotherapy Center), 20 εστιατόρια και μπαρ, το υπερσύγχρονο Συνεδριακό Κέντρο δυναμικότητας 1.800 ατόμων, ενώ το μοναδικό προϊόν εμπλουτίζεται από το 20.000 τ.μ. φαντασμαγορικό υδροψυχαγωγικό πάρκο Aqua Park, που βρίσκεται εντός ενός Πάρκου Δραστηριοτήτων εμβαδού 40.000 τ.μ.

 

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours