Όχι κενά καθίσματα στο αεροπλάνο, υποχρεωτική η μάσκα – Η πρόταση της Κομισιόν για τον τουρισμό

Συνολικό πακέτο παρουσιάζει σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Τις οδηγίες της για την επαναλειτουργία του κλάδου του τουρισμού παρουσιάζει σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη σταδιακή άρση των συνοριακών περιορισμών και την προσεκτική επανέναρξη των ταξιδιών για την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που έχει στη διάθεσή του το Reuters, η Κομισιόν ζητεί οι κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ να εξετάσουν το ενδεχόμενο να επιτρέψουν τις επισκέψεις σε συγγενείς που ζουν σε άλλη χώρα της Ένωσης.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η Επιτροπή θα ανακοινώσει ότι οι αεροπορικές εταιρείες δεν θα χρειάζεται να διατηρούν κενές τις μεσαίες θέσεις στα αεροπλάνα, αλλά η χρήση της μάσκας εν πτήσει και στους χώρους των αεροδρομίων θα είναι υποχρεωτική, καθώς εκκινούν σταδιακά οι μετακινήσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, αναφορικά με τις εφαρμογές ιχνηλάτησης για τον κορονοϊό, η Κομισιόν θα σημειώσει πως θα πρέπει να είναι εθελοντική η χρήση τους και πως θα πρέπει να λειτουργούν στα σύνορα της ΕΕ.

Η Επιτροπή προτείνει επίσης οι περιορισμοί αναφορικά με τις μη αναγκαίες μετακινήσεις στις 26 χώρες της ζώνης Σένγκεν να παραταθούν για 30 ημέρες, έως τις 15 Ιουνίου.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours