Στα πρώτα θέματα των διεθνών ΜΜΕ βρίσκεται και σήμερα η Ελλάδα, με το τουριστικό προϊόν της χώρας να αναδεικνύεται για ακόμα μια φορά σε απόλυτο πρωταγωνιστή.

Έτσι, λίγη ώρα μετά τις κυβερνητικές εξαγγελίες από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, οι μεγαλύτερες ιστοσελίδες του πλανήτη έσπευσαν να καλύψουν την έναρξη της τουριστικής περιόδου από τις 15 Ιουνίου.

Με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνονται με τον καλύτερο τρόπο όσα γράφονταν τις προηγούμενες ημέρες, ότι δηλαδή η χώρα μας αποτελεί από τους πρώτους τουριστικούς προορισμούς για το φετινό καλοκαίρι.

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ

Συγκεκριμένα, το BBC αναφέρεται στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τη φράση ότι του για «διαβατήριο ασφάλειας, αξιοπιστίας και υγείας» που έχει κερδίσει η χώρα μας.

«Είναι μία μεγάλη φήμη» είπε ο πρωθυπουργός κάνοντας λόγο για «υγειονομική ασπίδα, σε κάθε τόπο φιλοξενίας και το μεράκι του Έλληνα που πάντα τον εμπνέει ο Ξένιος Δίας».

Μάλιστα, σημειώνει επίσης ότι η Ελλάδα έχει συνομιλίες με πολλές ευρωπαϊκές χώρες για την τουριστική περίοδο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Guardian, ο οποίος γράφει πως η Ελλάδα θα υποδεχτεί τους τουρίστες δύο εβδομάδες νωρίτερα του αναμενομένου, κεφαλαιοποιώντας, όπως αναφέρει, τον «απροσδόκητα επιτυχημένο χειρισμό της πανδημίας».

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και εδώ στη μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια των μεταφορών για το επόμενο 5μηνο, τον καφέ, τα μη αλκοολούχα ποτά και τα θερινά σινεμά, ένα must για κάθε ελληνικό καλοκαίρι, όπως τονίζει.

Εκτενής είναι και η αναφορά του ITV,  το οποίο, αφού στέκεται στις εξαγγελίες, τονίζει πως «η Ελλάδα έχει ήδη ξεκινήσει τα πρώτα προσεκτικά της βήματα για να καλωσορίσει τους εγχώριους τουρίστες καθώς οι δημόσιες παραλίες και σημαντικοί τουρίστες άνοιξαν ξανά το Σαββατοκύριακο».

Μάλιστα η είδηση συνοδεύεται και από ένα βίντεο με τις ομορφιές της χώρας μας.

Εκτενές είναι και το ρεπορτάζ για την «πολυαναμενόμενη τουριστική σεζόν στην Ελλάδα» φιλοξενεί και το αμερικανικό ABC News, το οποίο κάνει περιγράφει με λεπτομέρεια όσα εξήγγειλαν ο πρωθυπουργός και ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Θεοχάρης.

Με την επανεκκίνηση του τουρισμού ασχολείται και το δίκτυο Bloomberg, το οποίο φιλοξενεί άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα θα επιτρέψει τις απευθείας τουριστικές πτήσεις από τις 15 Ιουνίου».

Η είδηση δεν ξέφυγε ούτε από το Arab News! «Με την Ελλάδα να μετράει λιγότερους από 170 θανάτους από κοροναϊό για δύο μήνες από την πανδημία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η άμεση απάντηση της χώρας στον ιό θα ήταν »διαβατήριο ασφάλειας, αξιοπιστίας και υγείας» για να προσελκύσει επισκέπτες» αναφέρει φιλοξενώντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και των κυβερνητικών στελεχών.

Αναφορές στο θέμα κάνουν επίσης η Daily Mail, ο Independent και οι Time of India.

Πηγή:in.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours