Το ξενοδοχείο που βρίσκεται πιο μακριά και από το μακριά

Με μότο του το «Πιο μακριά και από το μακριά» το ξενοδοχείο Fogo Island Inn, δεν θα μπορούσε να εσωκλείσει σε μία πρόταση καλύτερα τόσο τη φιλοσοφία της δημιουργίας του, όσο και την απομακρυσμένη τοποθεσία του.

Βρίσκεται στο ομώνυμο νησί, ανοικτά της βορειοανατολικής ακτής της Νέας Γης στον Καναδά, και για να το προσεγγίσει κανείς θα πρέπει να ναυλώσει ελικόπτερο ή να πάρει το πλοίο από το λιμάνι του Farewell, μια επιλογή με μεγάλη επικινδυνότητα καθώς, ειδικά το χειμώνα, ο Ατλαντικός γύρω από το νησί παγώνει και οι βροχές της Αρκτικής πλήττουν σφόδρα την περιοχή.

Το ξενοδοχείο συναντάται σε μια βραχώδη ακτή του νησιού στα βόρεια παράλια της ηπειρωτικής χώρας της Νέας Γης, στη μικρή αλιευτική κοινότητα του Joe Batt’s Arm, με τις πιο κοντινές κοινότητες να απέχουν 15 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Η συγκεκριμένη τοποθεσία είναι διάσημη για τη θέα στα επιβλητικά παγόβουνα που «παρελαύνουν» μπροστά στα μάτια των επισκεπτών, τα πλήθη φαλαινών που διακρίνονται στη θάλασσα, τις άγριες καταιγίδες και το υπέροχο θέαμα στο Βόρειο Ατλαντικό.

Ακτινοβολώντας τόσο τη νεωτερικότητα όσο και την παράδοση, αυτό το άνετο θέρετρο -η εξωτερική του κατασκευή παραπέμπει σε ταινία επιστημονικής φαντασίας- προσφέρει απλόχερη φιλοξενία στις πολυτελείς σουίτες του, που δημιουργούν οικεία και ζεστή αίσθηση, όπως και αυτή του σπιτιού μας.

Όλες οι σουίτες του έχουν θέα, μέσω των τεράστιων παραθύρων από το δάπεδο μέχρι την οροφή, στο Βόρειο Ατλαντικό και διακρίνονται για τη μινιμαλιστική αλλά φιλόξενη αισθητική τους. Πολύχρωμα, τοπικά έπιπλα, παπλώματα και χειροποίητα διακοσμητικά χρωματίζουν τα λευκά ξύλινα δάπεδα, τους τοίχους και τις οροφές. Θα έλεγε κανείς ότι σε κάθε γωνιά του ξενοδοχείου μπορεί να συναντήσει και μια εικόνα που αντικατοπτρίζει την ουσία του πολιτισμού της Νέας Γης.

Η σύγχρονη, εξωτερική αρχιτεκτονική σε αντίθεση με τους εσωτερικούς χώρους -διατηρούνται ζεστοί με τζάκια νορβηγικού στιλ- βασίζεται στην ιστορία, τις παραδόσεις και τις πολιτιστικές εικόνες της Νέας Γης. Το αποτέλεσμα είναι μια αναβαθμισμένη εκδοχή του ψαροχωρίου leitmotif, μια απίστευτη ομορφιά που μοιάζει απλή αλλά στην ουσία της είναι πολυτελής.

Το κόστος διαμονής στο τέλος του κόσμου αγγίζει περίπου τα 1.400 ευρώ/ διανυκτέρευση.

Η κατηγορία των ξενοδοχείων σε όλο τον κόσμο ήταν:

Top Hotels in the World

  1. Capella Ubud, Bali, Indonesia
    Score: 99.85
  2. Hotel Amparo, San Miguel de Allende, Mexico
    Score: 99.23
  3. Fogo Island Inn, Newfoundland, Canada
    Score: 99.02
  4. The Ritz-Carlton, Bali, Indonesia
    Score: 98.85
  5. Waldorf Astoria Maldives Ithaafushi
    Score: 98.79

Top Brands in the World

  1. The Leela Palaces, Hotels and Resorts
  2. Capella Hotels & Resorts
  3. Oberoi Hotels & Resorts
  4. Red Carnation Hotel Collection
  5. One & Only Resorts

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours