ΣΙΝΕΜΑΤΑΙΝΙΕΣ

Wonder Woman 1984

Spread the love

Η πολυαναμενόμενη αυτή ταινία, μετά από πολλές αναβολές, τελικά έκανε πρεμιέρα. Πρώτα στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 16 Δεκεμβρίου και σε ΗΠΑ και Καναδά στις 25 Δεκεμβρίου, σε συνδρομητικές πλατφόρμες, σπάζοντας φυσικά τα ταμεία εν μέσω πανδημίας. Σίγουρα τα νούμερα θα ήσαν πολύ διαφορετικά αν δεν υπήρχε ο covid 19.

Χαράς ευαγγέλια στους οπαδούς της DC comics. Κι αν φίλοι μου σας άρεσε η πρώτη ταινία της εν λόγω ηρωίδας, αυτή πιστεύω πως θα σας ενθουσιάσει.

Πρόκειται για το δεύτερο μέρος μιας τριλογίας της Wonder Woman και τα ευχάριστα νέα είναι πως το τρίτο μέρος βρίσκεται ήδη στα σκαριά.

Η αναμονή τελικά δικαίωσε το αποτέλεσμα, αλλά κακά τα ψέματα, τέτοιες ταινίες είναι φτιαγμένες για το μεγάλο πανί.

Όλη η σκηνοθεσία παραπέμπει στη δεκαετία του ’80 και δεν αποτελεί εξαίρεση η ατμόσφαιρα της ταινίας. Εξ ου και το «1984» που υπάρχει στον τίτλο της.

Όσοι από σας έχετε ζήσει αυτή την εποχή, θα σας θυμίσει πολύ έντονα την «γιάπικη» τρέλα που αναπτύχθηκε και κυριαρχούσε τότε, μερικές φορές μέχρι εκεί που δεν πήγαινε άλλο.

Πιθανόν να ακουστούν και κάποιες γκρίνιες από μερικούς, που θα ήθελαν παραπάνω δράση και βία. Θεωρώ πως οι δόσεις είναι ακριβώς τόσο, όσο χρειάζεται. Καταφέρνει και κρατάει το ενδιαφέρον του θεατή αμείωτο μέχρι το τέλος της ταινίας.

Εξαιρετικό όλο το cast καθώς και οι ερμηνείες τους. Απαστράπτουσα και πανέμορφη η Gal Gadot στον ρόλο της γυναίκας θαύμα / Diana Prince, η οποία αντιμετωπίζει δύο νέους κακούς. Τον ηθοποιό Pedro Pascal που υποδύεται τον Maxwell Lord και την Kristen Wiig που υποδύεται την Barbara Minerva / Cheetah. Μην ξεχνάμε τον Chris Pine που ενσαρκώνει και πάλι τον Steve Trevor. Τις εντυπώσεις κερδίζει η μικρή Lilly Aspel που παίζει στην αρχή της ταινίας την μικρή Diana.

Η σκηνοθεσία είναι της Patty Jekins. Εταιρίες παραγωγής είναι οι DC Films, Atlas Entertainment, The Stone Company. Η διανομή έγινε από την Warner Bros Pictures.

Όσοι από σας έχετε την δυνατότητα να δείτε την ταινία, να το κάνετε. Σας τη συστήνω ανεπιφύλακτα.

της Λίτσα Κοντογιάννη

mesotexnis.gr

Comment here

shares