Ο Σον Κόνερι άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στο σινεμά ως ο πρώτος και για πολλούς ο καλύτερος Τζέιμς Μποντ, ένας χαρακτήρας που μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχει κάνει πολλές γυναίκες να τον ερωτευτούν. Αλλά λίγοι γνώριζαν πως ο Κόνερι πριν από αυτό ήταν εκείνος που έδωσε το πρώτο γκέι φιλί στην ιστορία της τηλεόρασης.

Το συγκεκριμένο φιλί προβλήθηκε το 1960 σε μια παραγωγή του BBC του θεατρικού έργου «Colombe» του Ζαν Ανουίγ, στο οποίο ο Κόνερι πρωταγωνιστεί στο ρόλο του Ζουλιέν, ενός νεαρού στρατιώτη ο οποίος επιστρέφει σπίτι του για να ανακαλύψει πως η γυναίκα του τον έχει αφήσει για έναν άλλον άντρα, τον Πολ (Ρίτσαρντ Πάσκο). Συντετριμμένος, χωρίς να μπορεί να καταλάβει γιατί η γυναίκα του τον άφησε, πάει να τον βρει για να δει τι καλύτερο έχει αυτός από εκείνον.

sean connery colombe 607

Την περίοδο που προβλήθηκε το συγκεκριμένο φιλί στη Μεγάλη Βρετανία η ομοφυλοφιλία ήταν παράνομη. To φιλί έγινε αποδεκτό λόγω του πλαισίου στο οποίο προβλήθηκε και επειδή ήταν μια τηλεοπτική έκδοση ενός κλασικού έργου από έναν μεγάλο Γάλλο δραματουργό. Δεν θα είναι όμως η τελευταία φορά που ο Κόνερι θα παίξει έναν τέτοιο ρόλο. Ο ίδιος είπε στον Γκας Βαν Σαντ πως αποφάσισε κρυφά να κάνει τον ρόλο του συγγραφέα Γουίλιαμ Φόρεστερ, στην ταινία «Finding Forrester», γκέι για να ανακαλύψει τον χαρακτήρα του.

Μέχρι και πολύ πρόσφατα το συγκεκριμένο έργο φαίνεται πως είχε χαθεί αλλά ένα αντίγραφο βρέθηκε στις Η.Π.Α., αποκαταστάθηκε και τώρα υπάρχει στη βιβλιοθήκη του BFI – μετά από μια μικρή εγγραφή, μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ.

Πηγή:flix.gr

 

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours