Ετοιμάζεται remake του Scarface και το όνομα του σκηνοθέτη προμηνύει μια πολύ διαφορετική ματιά

Μιλάμε για πρότζεκτ τεραστίων διαστάσεων με ένα σπουδαίο όνομα στη σκηνοθεσία και δύο στο σενάριο.

Έχουν περάσει 37 ολόκληρα χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε το Scarface και το impact της ταινίας δεν μπορεί να μετρηθεί με τίποτα. Όχι τόσο σε επίπεδο καλλιτεχνικό, μα κυρίως σε επίπεδο του πόσο ένωσε ένα συγκεκριμένο κοινό.

Ο Αλ Πατσίνο είναι πια πολύ μεγάλος για να κάνει ξανά μια τέτοια ταινία, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να εμφανιστεί ένας νέος Σημαδεμένος στην εποχή μας. Κι είναι ένα ενδεχόμενο να δούμε τον Πατσίνο να παραδίδει τη σκυτάλη συμμετέχοντας έστω και για μια σκηνή στο remake του Scarface που επιβεβαιώθηκε πριν λίγες ημέρες.

Α, ναι…Ίσως θα έπρεπε να ξεκινήσουμε λέγοντας αυτό. Όμως καθώς θα προχωράμε στις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, θα αντιληφθείς φίλε αναγνώστη πως δεν είναι και για να δοθεί λευκή επιταγή στην παραγωγή της νέας ταινίας και να κάνει ό,τι τη φωτίσει ο θεός.

Κατ΄αρχάς να πούμε πως η επανεμφάνιση του Σημαδεμένου στο σινεμά σχεδιάζεται από το 2011, αλλά ποτέ δεν βρέθηκαν οι κατάλληλες συνθήκες, τα πρόσωπα και το μπάτζετ για να γίνει πράξη. Θα έχουν περάσει σίγουρα 10 χρόνια όταν θα είναι έτοιμη η ταινία για να κυκλοφορήσει στις αίθουσες – αν υποθέσουμε πως θα υπάρχουν ακόμα κινηματογραφικές αίθουσες όταν τελειώσουμε με τον κορωνοϊό.

Στα της ταινίας, ένας μεγάλος λόγος ενθουσιασμού είναι πως το σενάριο θα γράψουν οι αδερφοί Κοέν. Αυτός ο ενθουσιασμός θα ήταν πολύ μεγαλύτερος αν μιλούσαμε για 5-6 χρόνια πιο πριν, αλλά εσχάτως τα δύο αδέρφια έχουν αλλάξει λίγο τα στοιχεία τους, έχουν δοκιμάσει πράγματα χωριστά και ποτέ κανείς δε μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για το τι θα προσφέρουν τώρα. Η πρώτη αίσθηση πάντως είναι προς τον ενθουσιασμό.

Ο ενθουσιασμός ανακόπτεται από το όνομα του σκηνοθέτη. Ο Λούκα Γκουαντανίνο δεν είναι αυτό που θα λέγαμε ως το ιδανικό. Δέκα ανθρώπους να τους ζητούσαμε μια λίστα με 5 ονόματα, δύσκολα θα βρισκόταν κάποιος με τον Γκουαντανίνο πρώτο και πιθανώς κανείς να μην τον είχε ούτε πέμπτο.

Προς θεού, ο Ιταλός σκηνοθέτης δεν είναι κανένας τυχάρπαστος. Μόνο και μόνο που με το Suspiria έκανε τον Ταραντίνο να δακρύσει από συγκίνηση, αξίζει επαίνους. Και στο επίσης remake του horror του Ντάριο Αρτζέντο, στάθηκε αντάξια και προσέδωσε τιμή στον σκηνοθέτη και στο είδος του horror.

Ακόμα κι έτσι, η απόσταση ανάμεσα σε αυτό που έχουμε όλοι ως εικόνα για το Scarface με αυτό που έχουμε ως εικόνα για τον Γκουαντανίνο είναι σημαντική. Ίσως η σύμπραξη του με τους Κοέν να δημιουργήσει κάτι φανταστικό, κάτι εκρηκτικό, ίσως όμως και να είναι κάτι υπερβολικό. Αναμφίβολα ο τρίτος συντελεστής της εξίσωσης θα καθορίσει πολλά και μιλάμε για αυτόν που θα κληθεί να μπει στα παπούτσια του Πατσίνο. Όχι ιδιαιτέρως εύκολο.

Γνωστή έχει γίνει και η βασική πλοκή, με τους Κοέν να δίνουν το ρόλο του Σημαδεμένου σε έναν μετανάστη στο Λος Άντζελες, με κάποιες συγκεχυμένες πληροφορίες να μας δίνουν την αίσθηση ότι θα γίνει ρητή σύνδεση με το μεταναστευτικό θέμα ανάμεσα σε ΗΠΑ και Μεξικό. Είναι πάντως πολύ πιθανό η εξέλιξη με τον κορωνοϊό να επηρεάσει και να ανακατευθύνει τη σκέψη των Κοέν.

Πιο συγκεκριμένες πληροφορίες με οριστική ημερομηνία κυκλοφορίας δύσκολα μπορούν να υπάρξουν και σε περίπτωση που υπάρξει ένα δεύτερο κύμα του ιού στις ΗΠΑ, η ταινία θα βάλει πλώρη για 2022.

Πηγή:menshouse.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours