Ο κορωνοϊός έπληξε και το Φεστιβάλ Καννών, που για πρώτη φορά στην ιστορία του, μετά την εξέγερση του Μάη του ‘68, δεν θα πραγματοποιηθεί στις προγραμματισμένες ημερομηνίες, από τις 12 έως τις 23…

Ο κορωνοϊός έπληξε και το Φεστιβάλ Καννών, που για πρώτη φορά στην ιστορία του, μετά την εξέγερση του Μάη του ‘68, δεν θα πραγματοποιηθεί στις προγραμματισμένες ημερομηνίες, από τις 12 έως τις 23 Μαϊου. Όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του την Πέμπτη το βράδυ, εξετάζονται αρκετές επιλογές για την πραγματοποίησή του, με κυριότερη «μια απλή αναβολή μέχρι το τέλος Ιουνίου – αρχές Ιουλίου».

“Αυτή την περίοδο της παγκόσμιας κρίσης στην υγεία, οι σκέψεις μας είναι στα θύματα του COVID-19 και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους εκείνους που πολεμούν την ασθένεια. Μόλις η κατάσταση της υγείας στη Γαλλία και διεθνώς μας επιτρέψει να αξιολογήσουμε την πραγματική δυνατότητα, θα γνωστοποιήσουμε την απόφασή μας, για τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής», αναφέρουν οι διοργανωτές και απευθύνουν έκκληση σε όλους να σέβονται τους κανόνες και να δείξουν αλληλεγγύη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές σε όλο τον κόσμο.

Μειώνει ρυθμούς μετάδοσης το Νetflix

Στο μεταξύ η Netflix ανακοίνωσε ότι για ένα μήνα μειώνει τον ρυθμό μετάδοσης δεδομένων στα ευρωπαϊκά δίκτυα κατά 25%, για να αποφευχθεί η συμφόρηση στο Διαδίκτυο όσο διαρκεί η υγειονομική κρίση του κορωνοϊού. Η απόφαση ελήφθη μετά από την προτροπή του Ευρωπαίου επίτροπου Εσωτερικής Αγοράς και Ψηφιακής Πολιτικής, Τιερί Μπρετόν, προς την πλατφόρμα συνεχούς ροής βίντεο, να χαμηλώσει την ποιότητα ανάλυσης των βίντεό της. Η πλατφόρμα διαβεβαιώνει ότι η μείωση δεν θα αλλοιώσει την ποιότητα μετάδοσης.

Ματαιώνεται το Summer Nostos Festival

Στη ματαίωση του φετινού Summer Nostos Festival, που πραγματοποιείται τον Ιούνιο με προσκεκλημένους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, προχώρησε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υπογραμμίζοντας ότι «η ευθύνη που έχουμε τώρα, να κρατήσουμε μια απόσταση ο ένας από τον άλλο, για ένα διάστημα, κάνει ακόμα πιο επιτακτική τη σημασία τού να βρεθούμε και πάλι κοντά, στο εγγύς μέλλον».

Πηγή:avgi.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours