Σύμφωνα με μία φήμη που αφορά στο μέλλον του Star Wars, η Disney θα επιχειρήσει να «συγχωνεύσει» κινηματογραφικές ταινίες και βιντεοπαιχνίδια με τέτοιο τρόπο ώστε οι ιστορίες τους να «αλληλοσυμπληρώνονται» και να σχηματίζουν μία ευρύτερη εικόνα, όπως περίπου συνέβη με το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel.

Το MakingStarWars.net αναφέρει ότι η Disney σχεδιάζει να συνδέσει τις κινηματογραφικές ταινίες και τα βιντεοπαιχνίδια μαζί σε ένα φιλόδοξο «transmedia» δίκτυο (συνεργία μεταξύ διαφορετικών μορφών μέσων) που θα επικεντρώνεται σε μία νέα εποχή.

Το σχέδιο ονομάζεται «Project Luminous» και θα εξελίσσεται τέσσερις αιώνες πριν το έπος του Skywalker, στην εποχή «The High Republic» που προηγείται της κλασικής τριλογίας (περίπου 400 BBY, Before the Battle of Yavin) σύμφωνα με πληροφορίες (να αναφέρουμε ότι η εποχή Old Republic είναι μεταξύ 10000 BBY και 100 BBY). Το βασικό θέμα του νέου έπους βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην εξερεύνηση και θα αποτελείται από μία σειρά κινηματογραφικών ταινιών και όχι από κάποια τριλογία. Το επερχόμενο βιντεοπαιχνίδι Star Wars θα συνδέεται βεβαίως με τις ταινίες υπό αυτό το σκεπτικό, με την προσέγγιση της Disney να περιλαμβάνει ένα νέο οικοσύστημα παιχνιδιών, κόμικς, ταινιών, τηλεοπτικών σειρών κ.ά. Η ιδέα είναι να διαμορφωθεί μία νέα εποχή του Star Wars σε μία σφαίρα περιεχομένου και προϊόντων που θα διατίθενται στο κοινό για πολλά χρόνια.

Οι λεπτομέρειες για το νέο παιχνίδι είναι ακόμα ελάχιστες, ωστόσο γνωρίζουμε δύο στούντιο που αυτή την περίοδο αναπτύσσουν νέα πρότζεκτ Star Wars, η Respawn Entertainment με το Jedi: Fallen Order 2 και η EA Motive που εδώ και αρκετά χρόνια αναπτύσσει ένα παιχνίδι που θα προσφέρει μία «πρωτόγνωρη εμπειρία». Το πρώτο αναμένεται να διατεθεί το 2021 και το δεύτερο τον Απρίλιο του 2022 αν όλα πάνε καλά.

Πηγή:insomnia.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours