Η Γαλλία έχει την τιμητική της τη νέα κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινά την Πέμπτη 18 Ιουνίου στα θερινά σινεμά.

Από τις νέες ταινίες ξεχωρίζουμε τους «Μεταφραστές», ένα γαλλικό θρίλερ, με τη συμμετοχή του δικού μας Μανώλη Μαυροματάκη.

Οι σινεφίλ ωστόσο είναι σίγουρο ότι θα απολαύσουν την Μπριζίτ Μπαρντό στην επανέκδοση της ταινίας του Ζαν-Λικ Γκοντάρ, «Περιφρόνηση» (1963), όπως και τη θρυλική κωμωδία του 1967 «Αυτοί οι τρελοί τρελοί παραγωγοί» από τον Μελ Μπρουκς.

Μόνοι στο Παρίσι (Deux moi / Someone Somewhere)
Σκηνοθεσία: Σεντρίκ Κλαπίς. Παίζουν: Φρανσουά Σιβίλ, Άνα Ζιραντό, Καμίλ Κοτέν
Ο Ρεμί και η Μελανί ζουν στο Παρίσι. Υποφέρουν από κατάθλιψή και χρειάζονται κάποιον να τους αγαπήσει. Μένουν τόσο κοντά αλλά δεν γνωρίζονται και ας ταιριάζουν τόσο. Άραγε η τύχη θα τους φέρει στον ίδιο δρόμο; Ο βετεράνος σκηνοθέτης της ρομαντικής κομεντί επιστρέφει με μία ταινία για την τύχη και την αγάπη με φόντο την πιο ερωτική πόλη του κόσμου.

Η καλοσύνη των ξένων (The Kindness of Strangers)
Σκηνοθεσία: Λόνε Σέρφινγκ. Παίζουν: Άντρια Ράιζμπορο, Κάλεμπ Λάντρι Τζόουνς, Ζόι Καζάν, κ.ά.
Στη Νέα Υόρκη του σήμερα, το ρωσικό εστιατόριο του εκκεντρικού ιδιοκτήτη Τίμοφι (Μπιλ Νάι) αποτελεί κομβικό σημείο για τις ζωές τεσσάρων αγνώστων μεταξύ τους προσώπων. Η Κλάρα (Ζόι Καζάν), μια νεαρή μητέρα που ξεφεύγει μαζί με τα παιδιά της από τον βίαιο σύζυγό της. Ο Μαρκ (Ταχάρ Ραχίμ), ένας πρώην κατάδικος και νυν μάνατζερ του εστιατορίου. Η Άλις (Άντρια Ράισμπορο), μία χαμηλών τόνων νοσοκόμα και ερασιτέχνης θεραπεύτρια. Ο Τζεφ (Κάλεμπ Λάντρι Τζόουνς), ένας νεαρός άνδρας που ψάχνει απεγνωσμένα για δουλειά και αναγνώριση. Σε καιρούς ραγδαίας κοινωνικής ανασφάλειας, ακόμα και οι μικρότερες συμπτώσεις μπορούν να φέρουν εκπληκτικά αποτελέσματα για τους ήρωες της ιστορίας καθώς οι ίδιοι ανακαλύπτουν σταδιακά πως η ελευθερία και η ελπίδα βρίσκονται ανάμεσά τους.

Οι μεταφραστές (Les Traducteurs / The Translators)
Σκηνοθεσία: Ρεγκί Ρουανσάρντ. Παίζουν: Λαμπέρ Γουίλσον, Όλγα Κιριλένκο, Μανώλης Μαυροματάκης. κ.ά
Απομονωμένοι σε ένα πολυτελές καταφύγιο, χωρίς καμία επαφή με τον έξω κόσμο, εννέα μεταφραστές από διαφορετικές χώρες συγκεντρώνονται για να αποδώσει ο καθένας στη γλώσσα του τον τελευταίο τόμο μίας από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Αλλά μόλις εμφανίζονται στο διαδίκτυο οι δέκα πρώτες σελίδες του μυθιστορήματος και ένας χάκερ απειλεί να αποκαλύψει τη συνέχεια αν δεν του δοθεί ένα αστρονομικό ποσό, ένα ερώτημα γίνεται εμμονή: πώς διέρρευσε το βιβλίο;

Babyteeth
Σκηνοθεσία: Σάνον Μέρφι. Παίζουν: Μπεν Μέντελσον, Έσι Ντέιβις, Ελάιζα Σκάνλεν, Τόμπι Γουάλας, Γιουτζίν Γκιλφέντερ, Άντρια Δημητριάδης, κ.ά.
Όταν η σοβαρά άρρωστη έφηβος Μίλλα ερωτεύεται τρελά το βαποράκι Μόζες, ο χειρότερος εφιάλτης των γονιών της γίνεται πραγματικότητα. Όμως, καθώς η αναπάντεχη επαφή της Μίλλα με τον πρώτο έρωτα της φέρνει μια νέα λαχτάρα για ζωή, κάθε συμβατική ηθική στον περίγυρό τους κατεδαφίζεται.                                                                                                                                                                                                              

https://youtu.be/E3GEjf4x9hM

Ραντεβού με τους Μαλάουα (Rendez-vous chez les Malawas)
Σκηνοθεσία: Τζέιμς Χουτ. Παίζουν: Κριστιάν Κλαβιέ, Σιλβί Τεστίντ
Ένας παρουσιαστής ειδήσεων, μια ηθοποιός και ένας ποδοσφαιριστής ταξιδεύουν στον κόσμο για να γνωρίσουν την εξωτική και απομονωμένη φυλή των «Μαλάουα». Μια κωμωδία που μας οδηγεί στην άγρια φύση…και στην ανθρώπινη φύση.   

https://youtu.be/s1VuiEYjJKE

                                                                                                                                                                                                                                                                                     
Τζωρτζίνα Ντούτση
Πηγή:youfly.com

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours