Η κανονική διάρκεια της Superleague ολοκληρώθηκε και πλέον παίρνουν σειρά τα μίνι πρωταθλήματα των πλέι οφ και πλέι άουτ. Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Η πρώτη φάση του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε την Κυριακή (01.03.2020) και πλέον η Superleague περνά στη δεύτερη της φάση, από την οποία θα προκύψει -για πρώτη φορά- ο πρωταθλητής, τα ευρωπαϊκά εισιτήρια (μέσω των πλέι οφ), η ομάδα που θα υποβιβαστεί, αλλά και αυτή που θα δώσει αγώνα μπαράζ με το δεύτερο της Superleague 2 (μέσω των πλέι άουτ).

Τα πλέι οφ είναι προγραμματισμένα να ξεκινήσουν το προσεχές Σαββατοκύριακο, ενώ μία εβδομάδα αργότερα θα έχουμε “σέντρα” στα πλέι άουτ. Η κλήρωση για το πρόγραμμα των αγώνων ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα γίνει αλλά το πιο πιθανό είναι να διεξαχθεί την Τετάρτη (04.03.2020).

Στα πλέι οφ θα συμμετάσχουν οι ομάδες από τις θέσεις 1-6 (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΟΦΗ και Άρης) και στα πλέι άουτ αυτές που τερμάτισαν στις θέσεις 7-14.

Τα πλέι οφ θα είναι δέκα αγωνιστικών, με τις ομάδες να παίζουν μεταξύ τους εντός κι εκτός έδρας. Οι βαθμοί μεταφέρονται ως έχουν μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Η ομάδα που θα τερματίσει με τους περισσότερους βαθμούς μετά τη διαδικασία των πλει οφ κατακτά και τον τίτλο του πρωταθλητή. Μαζί με τη δεύτερη της βαθμολογίας του μίνι πρωταθλήματος θα πάρει μέρος στον Β’ προκριματικό του Champions League της επόμενης σεζόν.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 3-5 θα πάρουν μέρος στον Β’ προκριματικό του Europa League. Εφόσον το Κύπελλο Ελλάδας κατακτήσει ομάδα εκτός της πρώτης πεντάδας (ο 6ος Αρης για παράδειγμα) τότε ο 5ος της βαθμολογίας θα χάσει το πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Τα πλέι άουτ θα διεξαχθούν σε επτά αγωνιστικές. Οι ομάδες που έχουν τερματίσει από την 7η ως τη 10η θέση θα έχουν τέσσερις αγώνες εντός και τρεις εκτός, ενώ οι υπόλοιπες τέσσερα παιχνίδια εκτός και τρία εντός.

Για να γίνει η κλήρωση των δύο μίνι πρωταθλημάτων, θα πρέπει να επικυρωθεί η βαθμολογία της Superleague, κάτι αναμένεται να γίνει μέσα στην εβδομάδα.

Οι αρχικές ημερομηνίες των 10 αγωνιστικών των πλέι οφ είναι: 8/3, 15/3, 22/3, 5/4, 12/4, 26/4, 3/5, 9/5, 13/5, 17/5.

Για τα πλέι άουτ οι αρχικές ημερομηνίες των επτά αγωνιστικών είναι: 15/3, 22/3, 5/4, 12/4, 26/4, 3/5, 10/5.

Επικύρωση βαθμολογίας και… κορονοϊός τα προβλήματα

Τα πλέι οφ – πλέι άουτ όμως ίσως και να μην ξεκινήσουν στην ώρα τους, από τη στιγμή που εκκρεμεί η απόφαση για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ – Ξάνθης, η οποία πιθανότατα θα φέρει ενστάσεις από ομάδες και… εμπόδια στην επικύρωση της βαθμολογίας.

Παράλληλα, θα πρέπει να υπολογιστεί και ο παράγοντας διακοπής του πρωταθλήματος λόγω κοροναϊού, μιας και ο Λευτέρης Αυγενάκης έχει τονίσει πως αυτό μπορεί αν συμβεί, αν η εξάπλωση του COVID-19 πάρει ανησυχητικές διαστάσεις στην Ελλάδα.

Οι ομάδες των πλέι οφ (σε παρένθεση η βαθμολογία τους)

Ολυμπιακός 66

ΠΑΟΚ 59

ΑΕΚ 51

Παναθηναϊκός 44

ΟΦΗ 34

Άρης 34

Οι ομάδες των πλέι άουτ (σε παρένθεση η βαθμολογία τους)

Ατρόμητος 32

ΑΕΛ 30

Ξάνθη 30

Αστέρας 30

Λαμία 27

Βόλος 27

Παναιτωλικός 17

Πανιώνιος 11

Η τελική βαθμολογία της Superleague

Πηγή:newsit.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours