Οργισμένη μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου είναι η Σοφία Πατουλίδου που έβαλε στο στόχαστρό της τον πρόεδρο της ΕΙΟ.

Ξέσπασε κατά του προέδρου της Ελληνικής Ιστιολοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ) η Βούλα Πατουλίδου μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Το πρωινό» για την ολυμπιονίκη της ιστιοπλοϊας η Βούλα Πατουλίδου χαρακτήρισε «εξαιρετικό» άνθρωπο.

«Όταν αναρωτιούνται οι άλλοι γιατί τώρα; Γιατί έχουμε εκλογές τώρα και όλοι ευελπιστούμε ότι θα έρθουν καινούριοι άνθρωποι. Βρήκε τη δύναμη, γιατί είναι μια λαβωμένη ψυχή πάρα πολλά χρόνια. Εμένα με προβληματίζει και μου προκαλεί αγωνία είναι ότι στοχοποιείται ο χώρος του αθλητισμού. Τέτοιοι άνθρωποι υπάρχουν παντού. Δεν διορίζουμε κομματικούς στον αθλητισμό. Στον αθλητισμό πρέπει να πηγαίνουν άνθρωποι που αγαπούν το αντικείμενο. Να προσέξουμε λίγο τις ψυχές των παιδιών μας, γιατί θέλουμε πρωτίστως παιδαγωγούς και μετά προπονητές. Πώς δυναμώνεις λοιπόν εσύ ένα παιδί το οποίο θέλεις να το βγάλεις στην κοινωνία για να καταλάβει ότι η ψυχή του και το σώμα του τού ανήκουν», είπε η Βούλα Πατουλίδου και συνέχισε:

«Δεν αντιμετωπίζεις με τέτοια φαιδρή ανακοίνωση ένα τόσο σημαντικό γεγονός, γιατί στην ουσία στοχοποιείς όλο το άθλημα. Έχεις έναν πρόεδρο που είναι πολλά χρόνια πρόεδρος και τελικά δεν μπορεί να υπερασπιστεί το δίκιο των αθλητών του και βεβαίως το άδικο ανθρώπων με τους οποίους έχει συνεργαστεί 20-25 χρόνια. Πού ήσουν εσύ τόσα χρόνια; Γι’ αυτό είσαι πρόεδρος εκεί. Δεν είσαι πρόεδρος μόνο για να διαχειρίζεσαι τα εκατομμύρια που έπαιρνες από τις γενικές γραμματείες και ήσουν ο μεγάλος και ο τρανός επιχειρηματίας του αθλητισμού. Και είχες ανθρώπους αθλητές από τους οποίους διεκδικούσες και απαιτούσες να έχουν μεγάλες διακρίσεις για να είσαι εσύ ο πρόεδρος. Πώς προστάτευσες αυτούς τους ανθρώπους; Αυτά τα παιδιά σου; Τώρα το θυμήθηκες; Κάτι δεν έχεις κάνει κι εσύ καλά».

Για το θέμα μίλησε και στο Πρώτο Πρόγραμμα λέγοντας:

«Είκοσι χρόνια μία λαβωμένη ψυχή κρατούσε ένα μυστικό, το οποίο ήθελε να το ουρλιάξει, το έθαψε και όταν ήρθε η στιγμή – γιατί πολλοί αναρωτιούνται γιατί τώρα – βλέπει τον ίδιο άνθρωπο να θέλει να συνεχίσει – γιατί έχει εκλογές στην ομοσπονδία – και ευελπιστείς κάποια στιγμή από την αγωνία σου ότι θα περάσει αυτό και αυτό τον άνθρωπο δεν θα τον ξαναδείς. Και περνάει ο καιρός, ξανά μπροστά σου. Και καθώς μεγαλώνεις και δυναμώνεις, λες φτάνει πια, να μου βιάζεις και το μυαλό και την ψυχή. Αυτός ο φόβος είναι που δυναμώνει την εξουσία αυτού. Και λες δεν θα σου επιτρέψω αλώβητος να συνεχίσεις χωρίς καμία επίπτωση που δεν ξέρω αν το έχεις κάνει και σε κάποιον άλλο»

Μιλώντας για τον αθλητισμό υπογράμμισε ότι για μία αθλήτρια, το κορμί της είναι εργαλείο δουλειάς της. «Το κορμί όμως τραυματίζεται, άρα η σωματική επαφή είναι επιβεβλημένη. Οι ανήλικες αθλήτριες – αθλητές είναι πλέον απροστάτευτοι, είχαμε και το πρόσφατο παράδειγμα της Αμερικής, η ηλικία είναι πολύ μικρή. Είναι τέτοια η φύση της δουλειάς του αθλητή, που εύκολα μπορείς να παρεξηγηθείς. Εγώ 20 χρόνια δεν έτυχε ποτέ να νιώσω σεξουαλική παρενόχληση. Μου λένε πολλοί ήσουν άγρια. Δεν παίζει ρόλο αυτό» υποστήριξε.
Εξέφρασε την άποψη ότι σήμερα τα παιδιά είναι πιο υποψιασμένα και επέμεινε ότι ο αθλητισμός είναι από τους πιο υγιείς χώρους .

Κατέληξε προτείνοντας: «Αν θέλουμε να είμαστε από τις χώρες που θα πρωτοστατήσουν, το πτυχίο που θα ασχοληθεί με την ψυχή του παιδιού σου πρέπει να είναι δύσκολο να το πάρει κάποιος. Η εξουσία είναι επικίνδυνη αν δεν μπορείς να τη διαχειριστείς, γιατί είναι σαν τον πινγκ – πονγκ και γυρίζει ξανά σε εμάς».

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours