GP Μονακό 2019: Νίκη πρωταθλητή ο Hamilton

Παρότι ο αγώνας στους δρόμους του Monte Carlo απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι βρίσκεται στο καλεντάρι της F1 ξεκάθαρα για μη αγωνιστικούς λόγους, ο Lewis Hamilton κατάφερε να πάρει μια αγχωτική νίκη, καθώς για περίπου 40 γύρους προσπαθούσε να κρατήσει πίσω του -με κάθε τρόπο- τον Max Verstappen έχοντας φθαρμένα εμπρός ελαστικά.

Στην δεύτερη θέση του podium δεν ανέβηκε ο νεαρός Ολλανδός, καθώς δέχτηκε ποινή 5 δευτερολέπτων εξαιτίας της μη ασφαλούς απελευθέρωσης από τους μηχανικούς της Red Bull κατά το μοναδικό του pit stop. Έτσι, στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Sebastian Vettel, ο οποίος έλεγχο τον ρυθμό του σε όλο τον αγώνα προσπαθώντας απλά να είναι σε μια σχετικά κοντινή απόσταση από τους πρωτοπόρους.

Στην τρίτη θέση ανέβηκε ο έτερος οδηγός της Mercedes, ο οποίος ήταν το θύμα της μη ασφαλούς απελευθέρωσης κατά το pit stop και της επαφής με τον Verstappen. Έτσι, το Grand Prix του Μονακό είναι ο πρώτος αγώνας της χρονιάς που η γερμανική ομάδα δεν τερμάτισε στις δύο πρώτες θέσεις.

Με πρόβλεψη για βροχή ξεκίνησε το GP του Μονακό. Η εκκίνηση ήταν καθαρή χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές στην κατάταξη, με τον Ricciardo να κερδίζει μια θέση. Ο Verstappen έδειξε περισσή ωριμότητα μιας και ενώ έφτασε δίπλα στον Bottas δεν ρίσκαρε μια προσπέραση. Το ενδιαφέρον αρχικά μεταφέρθηκε στον Charles Leclerc, ο οποίος από την 15η θέση προσπαθούσε να ανέβει. Εξαιρετική η προσπέραση του στον 8ο γύρο αλλά στον 9ο υπέρβαλε με αποτέλεσμα να σκάσει το ελαστικό του, λαβώνοντας το μονοθέσιο και πέφτοντας στην 20η θέση. Η πίστα γέμισε θραύσματα οπότε βγήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας. Η τράπουλα ανακατεύτηκε πολύ με χαμένους τον Bottas και τον Ricciardo. Στον 16ο γύρο είχαμε πάλι συμβάν στην Rascas φανερώνοντας ότι η ένταση είναι μεγάλη. Δυστυχώς ο Leclerc στον 19ο γύρο εγκατέλειψε μιας και το μονοθέσιο ήταν πολύ δύσκολο στην οδήγηση. Η ένταση μεταφέρθηκε στα εμπρός μονοθέσια, με τον Hamilton 1ο να πιέζεται από τον Verstappen, που πάντως δέχθηκε ποινή 5 sec. γιατί βγήκε απότομα από τα pits καταστρέφοντας έτσι την πιθανότητα για μια 1η θέση. Ο Hamilton άρχισε σχεδόν από την μέση του αγώνα να διαμαρτύρεται για την κατάσταση των ελαστικών του με τον Verstappen να τον πιέζει ασφυκτικά. Ο μηχανικός του σε ρόλο προπονητή προσπαθούσε να τον καθησυχάσει, με τον Hamilton να αμφιβάλει συνεχώς. Η αγωνία μεγάλη με τον Hamilton να παλεύει για να κρατήσει πίσω του τον Verstappen. Στον 76ογύρο ο Verstappen επιχείρησε να προσπεράσει, χωρίς να τα καταφέρει. Ευτυχώς ενώ χτύπησε τον Hamilton δεν λαβώθηκε κανένα μονοθέσιο. Τελικά ο Hamilton πήρε άξια μια μεγάλη νίκη, με τον Vettel να τερματίζει 2ος και τον Bottas 3ος.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours