Fournier: «Η συμπεριφορά του κόσμου και των ΜΜΕ προς τον Gobert είναι αηδιαστική»

Ο Evan Fournier υπερασπίστηκε εκ νέου τον συμπατριώτη του Rudy Gobert, σε συνέντευξη στην «L’Equipe», εξαπολύοντας επίθεση στα ΜΜΕ που στοχοποίησαν και συμπεριφέρθηκαν με αυτό το τρόπο στον πρώτο NBAερ που βρέθηκε θετικός στον Covid-19.

Αυτά που έχουν γραφτεί το τελευταίο χρονικό διάστημα για την περίπτωση του Rudy Gobert, ο οποίος ήταν ο πρώτος παίκτης του NBA που βρέθηκε θετικός στον Covid-19, είναι πολλά. Ορισμένα είναι παράλογα και κατηγορούν τον Γάλλο σέντερ για την διακοπή της σεζόν αλλά ακόμα ακόμα και την άφιξη του περιβόητου ιού στις ΗΠΑ! Όλα αυτά έχουν εκνευρίσει τον συμπαίκτη του στην Εθνική Γαλλίας και παίκτη των Orlando Magic, Evan Fournier, ο οποίος σε δηλώσεις του σε Γαλλικό μέσο ενημέρωσης υπερασπίστηκε τον Gobert.

Αναλυτικά όσα είπε ο Evan Fournier στην L’Equipe:

“Έχει γίνει το πρόσωπο του ιού στο ΝΒΑ και η συμπεριφορά του κόσμου και των ΜΜΕ ήταν αηδιαστική. Δεν καταλαβαίνω γιατί βγαίνουν τα ονόματα. Είναι σαν να κοιτάζει κάποιος από το παράθυρο. Πολλοί το αντιμετώπισαν σαν την free agency. Είναι αβάσταχτο. Μπορείς να πεις ότι ένας άνθρωπος είναι άρρωστος χωρίς να τον κατονομάσεις. Υπάρχουν περιπτώσεις στους 76ers και τους Lakers αλλά δεν ξέρουμε ποιοι αρρώστησαν. Γιατί τον στιγμάτισαν;”

Στην συνέχεια μάλιστα ο Fournier, έκανε λόγο για ξενοφοβία δηλαδή ρατσισμό:

«Είναι το κλασικό πράγμα που θα κάνουν όλοι, κατηγορώντας τον ξένο. Είναι Ευρωπαίος, οπότε έφερε τον ιό; Δεν το ξέρουμε. Ποιος λέει ότι δεν ήταν ο Donovan Mitchell αυτός που τον κόλλησε; Δεν είναι υγιές το περιβάλλον και αυτά που λέει ο Donald Trump δεν βοηθούν. Όλοι μιλάνε για το αστείο που έκανε ο Gobert με το μικρόφωνο, αλλά είναι εύκολο όλοι να δείχνουν με το δάκτυλο μετά. Θα μπορούσα να κάνω εδώ το ίδιο αστείο».

Πηγή:basketblog.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours