Τσιτσιπάς: 31η νίκη και 6ος ημιτελικός μέσα στο 2021!

Τρεις τελικοί, ένας τίτλος ο μέχρι τώρα απολογισμός του Έλληνα τενίστα

Την προέλασή του στο χωμάτινο τουρνουά που πραγματοποιείται στη Λιόν συνέχισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Ελληνας τενίστας το μεσημέρι της Παρασκευής επικράτησε εύκολα με 6-3, 6-4 του Ιάπωνα Γιοσιχίτο Νισιόκα και προκρίθηκε με επιβλητικό τρόπο στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο 22χρονος χρειάστηκε μόλις μία ώρα και έξι λεπτά για να κάμψει την αντίσταση του Ασιάτη και το Σάββατο (22/5) στις 15:00 θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό, Λορέντζο Μουσέτι, με στόχο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του χωμάτινου τουρνουά που πραγματοποιείται στη γαλλική πόλη.

Η νίκη απέναντι στον Γιοσιχίτο Νισιόκα ήταν η 31η στη φετινή σεζόν για τον Στέφανο Τσιτσιπά, με τον Ελληνα τενίστα να βρισκεται στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας, με τον Αντρέι Ρούμπλεφ να ακολουθεί με 29 νίκες και τους Καράτσεφ, Σίνερ και Νόρι να έχουν από 21 νίκες μέσα στο 2021.

Παράλληλα, αυτός θα είναι ο 6ος ημιτελικός στη φετινή σεζόν για τον συμπατριώτη μας, ο οποίος τις τρεις από τις πέντε προηγούμενες φορές που βρέθηκε σε αντίστοιχη θέση, κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον μεγάλο τελικό. Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε στα ημιτελικά σε Αυστραλιανό Οπεν, Ρότερνταμ, Ακαπούλκο, Μόντε Κάρλο και Βαρκελώνη. Στα τρία τελευταία προκρίθηκε στους τελικούς, με τον Ελληνα τενίστα να παίρνει τον τίτλο στο Μόντε Κάρλο.

Αυτός ήταν ο πρώτος και ο μοναδικός τίτλος που έχει κατακτήσει φέτος ο Στέφανος, ο οποίος σε 17 παιχνίδια που έχει δώσει στη χωμάτινη σεζόν έχει απολογισμό 14/3. Ο 22χρονος έχει φορμαριστεί την κατάλληλη στιγμή, αφού την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινάει το Ρολάν Γκαρός.

Στον 6ο του ημιτελικό για το 2021 θα αγωνιστεί το Σάββατο ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά την straight sets νίκη του επί του Γιοσίτο Νισιόκα στη Λυών.

Ο Έλληνας τενίστας πέτυχε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του χωρίς απώλεια σετ στο Lyon Open και πήρε την πρόκριση για τους “4” καλύτερους της φετινής διοργάνωσης.

Μετά από 67 λεπτά αγώνα, ο Νο5 τενίστας στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, επικράτησε του Ιάπωνα αντιπάλου του με 6-3, 6-4 και “σφράγισε” το ντέρμπι με τον Λορέντσο Μουζέτι στα ημιτελικά, σε ένα repeat του ημιτελικού του Ακαπούλκο (Μάρτιος 2021).

Τότε, ο Στέφανος είχε επιβληθεί άνετα στα δυο σετ και είχε προκριθεί στον τελικό του 500αριου τουρνουά στο Μεξικό.

Συνεχίζοντας τις εξαιρετικές εμφανίσεις στη φετινή clay court season, ο Τσιτσιπάς είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στη Λυών αυτή την εβδομάδα και το απέδειξε -και- κόντρα στο Νισιόκα.

Ο Νο2 του ταμπλό, κέρδισε 40/48 πόντους πίσω από το σερβίς του, δεν θορυβήθηκε ποτέ από τον βραχύσωμο Ιάπωνα και με περίσσια άνεση πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του θεσμού.

Με ένα μπρέικ σε κάθε σετ “πλήγωσε” ο 22χρονος Έλληνας τον Νισιόκα, εκμεταλλευόμενος 2/5 ευκαιρίες για μπρέικ.

Στο εναρκτήριο κομμάτι της αναμέτρησης πήρε προβάδισμα με 4-2 και στη συνέχεια το “έκλεισε” με 6-3. Στο δεύτερο σετ του αγώνα, έκανε μπρέικ στο δεύτερο σέρβις γκέιμ του Νισιόκα (2-1) και δεν κοίταξε ξανά πίσω του (6-4).

Άξιο αναφοράς, το γεγονός ότι στα πρώτα δυο ματς που έχει δώσει στη Λυών ο Στέφανος, έχει χάσει συνολικά 12 γκέιμς (μ.ο. έξι ανά ματς).

About Post Author

+ There are no comments

Add yours